Binnenland

‘NRC wil mening van andersdenkenden verbieden en pleit voor invoering van Inquisitie’

Help ons door dit met vrienden op je socials te delen!

Hang de vlag weer recht, haal Ongehoord Nederland van de buis en schoon Twitter op, luidde de titel van het dagelijkse commentaar van NRC op vrijdag.

De krant beklaagt zich over het feit dat op Prinsjesdag de koninklijke familie van het balkon werd gefloten, dat ‘racistische’ tv-programma’s worden toegelaten, waarin met het ‘n’-woord ‘openlijk haat wordt gezaaid’ en dat de Nederlandse vlag massaal omgekeerd is opgehangen en zo ‘tot schaamlap van het boerenprotest is verworden’.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Ieder onbewezen gerucht over Trump mag wekenlang worden rondgepompt in de media, maar een onbewezen gerucht over een betaling aan een Nederlandse wetenschapper is volgens NRC ‘kwaadaardig’ en zou moeten leiden tot een opschoning van Twitter.

Zo denkt de elite over het plebs

De krant krijgt veel kritiek op het commentaar. Zo schrijft publiciste Maaike van Charante: “Zo denkt de elite over het plebs. ‘Doe wat wij zeggen! Niet protesteren, geen eigen mening geven en verdwijn van Twitter’. O, pardon! Ik mag natuurlijk geen ‘elite’ zeggen. Foei. Als ik ‘elite’ zeg, ben ik een populist en dus extreemrechts.”

Historicus en publicist Roelof Bouwman merkt op: “Sinds mensen zonder gymnasiumdiploma zich met de politiek zijn gaan bemoeien, vinden ‘liberale’ kranten de vrijheid van meningsuiting opeens een wat minder goed idee.”

Disciplineren

Journalist Joost Niemoller zegt simpelweg: “Nee.”

“De nobele NRC-elite wil het domme plebs disciplineren. De krant wil de mening van andersdenkenden verbieden en pleit voor invoering van de Inquisitie,” constateert natuurwetenschapper Ferdinand Meeus.

4.8 123 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

108 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Fernando
Fernando
1 jaar geleden

Het lijkt mij beter als we alle kranten gaan verbieden en dat de sprekende poppen op tv worden vervangen door echte journalisten

Theo
Theo
1 jaar geleden

En we gaan door gaan door gaan door tot aan het gaatje…… Vol de dictatuur in, maar och we hebben het toch nog zo goed en doen het samen voor Ukraine…… Om te kotsen!

Victor Hugo
Victor Hugo
1 jaar geleden

Onmiddellijk alle abonnementen opzeggen op deze vrijheids berovende krant, heeft geen reden van bestaan meer, wij hebben nu kranten die de waarheid niet schuwen, zoals “De Andere Krant” en bladen zoals “Gezond Verstand”. Mainstream media hebben zichzelf totaal overbodig gemaakt!

Nowhere to be found.
Nowhere to be found.
1 jaar geleden

Hoe de elite en al de daarbij aangesloten instituten en organisaties over de plebs denken, blijkt wel uit de troonrede van W.A. die vanuit een map van het World Economic Forum werd voorgelezen.

Dat spreekt boekdelen en dit behoeft voor de kenners geen verdere uitleg.

Back to top button
108
0
We lezen graag je reactie!x