Mens en Dier

Omtzigt laakt lobby bij WEF en Bilderbergconferentie: ‘Met wie ze spreken, weten we niet’

Help door dit met iederen die je kent op je social netwerk te delen!

Kamerlid Pieter Omtzigt bekritiseerde in de Tweede Kamer de lobby.

“Laten we eens over Shell beginnen. Shell was één van de allergrootste bedrijven van de wereld en tijdens het grootste gedeelte van de gaswinning was het het grootste bedrijf ter wereld. Shell had elke ingang. Shell had toegang tot het Torentje. Shell heeft zelfs recentelijk nog via de premier ervoor kunnen zorgen dat het 150 miljoen subsidie uit Brussel kon krijgen,” zei hij.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

(Video verwijderd? Klik hier...)

Wie is de baas?

“Shell-topman Van Beurden spreekt tenminste jaarlijks met de minister-president en zegt hem als een vriend te beschouwen. Shell krijgt gratis dividendvrijstelling. Wie in Nederland krijgt deze behandeling en wie is hier de baas? Buiten de verkiezingsprogramma’s om komt in het regeerakkoord het afschaffen van de dividendbelasting. Als één bedrijf zo’n geprivilegieerde positie heeft ten opzichte van de regering, moet je je afvragen wie de baas is. Dat betekent ook dat je maar één kant van het verhaal hoort. In dit geval de verkeerde,” vervolgde Omtzigt.

Niet alleen bij Shell

“Ik vraag aan de premier hoe hij terugkijkt op zijn rol en hoe hij terugkijkt op de gesprekken met Shell en het constante lobbyen in de hele wereld voor dit grote bedrijf. Ik vraag dit niet omdat het alleen bij Shell gebeurd is. Ik vraag het, omdat hij met de top van Uber gesproken heeft toen Uber onderzocht werd door het Openbaar Ministerie. In zijn tijd kon ING hier de wet veranderen om honderden miljoenen belastingvoordeel te krijgen met coco’s, terwijl ze zelf onderzocht werden voor witwassen. Ze konden zelf de wetteksten schrijven. Unilever kon een sms’je sturen over het wel of niet afschaffen van de dividendbelasting,” somde het Kamerlid op.

Davos

“Er moet een andere verhouding komen. Er ligt hier een aangenomen motie die zegt dat er een lobbyregister komt. Dat lobbyregister lost niet alles op, maar laat ik u zeggen dat de openbare agenda’s van de regering het in ieder geval niet oplossen. We horen dat ze aanwezig zijn geweest in Davos of bij de Bilderbergconferentie. Met wie ze spreken, weten we niet,” benadrukte Omtzigt.

4.8 185 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

61 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
tray de pum
tray de pum
11 maanden geleden

Fantastische man,enorme dossierkennis,hoop hij sluit zich aan bij bbb,vd plas geweldige vrouw,op stikstofkennis etc. maar die meneer Omzicht is een uitblinker en meer dan een aanvulling op het bbb-gebeuren,nederland heeft dit nodig!!

Cooler
Cooler
11 maanden geleden

Met wie ze spreken weten wel!
De olifant in de kamer waar niet over gesproken wordt heet in iedergeval niet Dombo
Dit is een losgeslagen bezeten tirannieke olifant

Dwarsje
Dwarsje
11 maanden geleden

Rutte is (met zijn handlangers, slaven, koffertjesdragers en trawanten) al zoveel keer fout en nog eens fout geweest dat hij al lang het veld had moeten ruimen. De gehele oppositie kan geen bal beginnen daar in die kleuterklas. Als ze allemaal nou eens flinke jongens en meisjes worden, in plaats van te roeptoeteren, moeten ze MASSAAL uit die kleuterklas stappen. Uit protest niet meer aan vergaderingen meedoen als signaal aan het volk dat het nu genoeg is en iedereen NU in protest moet komen!

Greet Resist
Greet Resist
11 maanden geleden

“weten we niet”…is dat niet een beladen term, mag U dat wel zeggen van de Kamervoorzitter

Back to top button
61
0
We lezen graag je reactie!x