Propaganda

BBC blundert met Halo-logo in plaats van VN-symbool

Help anderen door dit met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Dat de BBC geregeld een spel speelt met de grens tussen feit en fictie is velen bekend, maar nu maakt de nieuwsdienst het wel erg bont.

De Britse publieke omroep verontschuldigde zich na het blunderen met een logo uit de spelreeks Halo.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

De BBC dacht bij een item over de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties ten onrechte het logo van de organisatie te hebben geplaatst. Tijdens de berichtgeving over Syrië liet de BBC het logo van de fictieve ‘United Nations Space Command’ uit de Halo-serie zien.

Oplettende kijkers begonnen al snel foto’s te verspreiden via de sociale media. Facebook-gebruiker Luke Mair legde de blooper vast toen hij het programma terugkeek.

Een woordvoerder van de BBC zei: “BBC News doet er alles aan om de juistheid van het beeldmateriaal te waarborgen, maar af en toe kan het misgaan. Helaas is tijdens een segment van News at One afgelopen donderdag een incorrect logo gebruikt en we verontschuldigen ons naar onze kijkers voor deze fout.”

De BBC heeft het logo in latere nieuwsuitzendingen op de bewuste donderdag aangepast. De volgende YouTube-video is verschenen over de blunder:

Bron: Volkskrant.nl

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
catharina r
catharina r
12 jaren geleden

wel een ferme blunder . en hoe krijgen zij het voor elkaar. dit is dan een teken dat er van te voren geen controle word gehouden.voor dat het uit gezonden word .

Roeland
Roeland
12 jaren geleden

En uh… Maakte ze laatst niet ook zo’n fout bij berichtgeving over Syrië?
Toen hadden ze een foto met kinderlijken die uit een heel ander land bleek te zijn… En wij maar geloven dat die Syriers kindertjes zitten te vermoorden…

Die BBC lui voeren wat in hun schild. 1x is een foutje 2x is verdacht… Ze doen maar wat.

Drome
Drome
12 jaren geleden

Bullshit Broadcasting Corporation

Robin11
Robin11
12 jaren geleden

een klein poosje geleden was er ook een schandaal toen bleek dat een nieuwsprogramma beelden van een intro van een computerspel ( weet niet meer welke ) had gebruikt als beeldmateriaal. Het waren beelden van gevechtshandelingen maar ook door oplettende kijkers als snel herkend.

Back to top button
10
0
We lezen graag je reactie!x