Buitenland

Onthullende documentaire: op zoek naar de waarheid achter de Oekraïnecrisis

Help door dit artikel met jouw vrienden op je socials te delen!

De documentaire ‘Ukraine on Fire’ uit 2016 is weer helemaal actueel. In de film werpt de Amerikaanse regisseur en Oscarwinnaar Oliver Stone een kritische blik op de rol van de Verenigde Staten en de CIA bij de Oekraïnecrisis. “De vingerafdrukken van de CIA zijn in het hele conflict terug te vinden.”

In de documentaire zijn interviews te zien met de Russische president Vladimir Poetin en de afgezette Oekraïense president Viktor Janoekovitsj. Stone stelde dat Janoekovitsj het slachtoffer was van een staatsgreep, aangestuurd door de CIA. Hij zei ook dat de westerse media doelbewust verzwijgen dat de Amerikanen erbij betrokken waren.

Vaker

Janoekovitsj werd in 2014 verjaagd omdat hij weigerde een samenwerkingsverdrag met de Europese Unie te ondertekenen. Hij vluchtte naar Rusland, waarna de situatie escaleerde. Het Oekraïense leger begon Donetsk en Loehansk te bombarderen, met grote verwoesting en duizenden doden tot gevolg.

Stone wijst erop dat de Amerikaanse spionagedienst deze methode vaker heeft toegepast als een regime moest verdwijnen, bijvoorbeeld in Iran (1953) en in Chili (1973). “Creëer genoeg chaos en je kunt de regering omverwerpen.”

Surrealistische verdraaiing van de geschiedenis

“De slachting op het Maidanplein is volgens de westerse media het gevolg van een instabiele en gewelddadige pro-Russische regering. In het Westen wordt het verhaal verteld van ‘Rusland op de Krim’, maar in werkelijkheid is het ‘Amerika in Oekraïne’,” zei de documentairemaker.

“De waarheid wordt niet uitgezonden in het Westen,” concludeerde hij. “Het is een surrealistische verdraaiing van de geschiedenis, zoals we ook in de VS zagen toen Bush Irak binnenviel omdat er massavernietigingswapens zouden liggen.”

4.7 122 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
64 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Merijn Hugens
Merijn Hugens
1 jaar geleden

Rusland wordt zwaar vernederd door de Rest van de Wereld…dit geeft alleen maar aan hoe ZIEK het Westen is…ik ben met deze meest recente PSYOP wel het laatste sprankje hoop verloren dat het ooit nog goed komt in het Westen…Führer Putler….wtf…We zitten hier in Europa in het Hol van de Nazis….& vrijwel niemand heeft het door schijnt ‘t….of zou het komen omdat die volkomen Hersendode Kudde Laffe Slaven het wel een prettig & veilig idee vind…met de Duivel als hun Beschermheer…

Edwin
Edwin
1 jaar geleden

Georgische huurlingen als scherpschutters op de daken van Maidan die op beide kampen op het plein schoot met als doel een bewuste escalatie. Wie o wie zou toch die huurlingen betaald hebben. Klinkt idd als de cia. Mijn hele jeugd kreeg ik van mijn vader de verhalen te horen over de criminelen van de cia en hun vieze activiteiten in het Midden Oosten.

Chris
Chris
1 jaar geleden

Echt respect Nine! Het zal jullie geen windeieren leggen denk ik…

Johnny
Johnny
1 jaar geleden

En als u echt wil begrijpen hoe de USA/VN MIC (Militairy Industrial Complex) werkt via oorlog/leugens/destructie dan raad ik u aan om deze docu film te bekijken over hoe Joegoslavie compleet is vernietigd en opgegeten door het Westen. ”The Weight of the Chains” van Boris Malagurski: https://open.lbry.com/@DokumentarniFilmovi:b/The-Weight-of-Chains—Te%C5%BEina-lanaca-%282010%29:5 en ook op YT: The weight of the Chains – COMPLETE – ENGLISH – YouTube

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

64
0
We lezen graag je reactie!x