Homepagina » Binnenland » Laat de ontmaskering van leugenaar Halbe Zijlstra in hemelsnaam het begin zijn van de ontmanteling van de Haagse nepnieuwsfabriek
Laat de ontmaskering van leugenaar Halbe Zijlstra in hemelsnaam het begin zijn van de ontmanteling van de Haagse nepnieuwsfabriek

Laat de ontmaskering van leugenaar Halbe Zijlstra in hemelsnaam het begin zijn van de ontmanteling van de Haagse nepnieuwsfabriek

Halbe Zijlstra is weg als minister. Hij was onder vuur komen te liggen nadat hij had gelogen over een ontmoeting met de Russische president Poetin.

Eerder zei premier Rutte nog dat Zijlstra het verhaal weliswaar verzonnen had, maar ‘dat de inhoud staat’.

Dat past naadloos in het vijandsbeeld over Rusland dat ons door de EU, geholpen door de Nederlandse regering, door de strot wordt geduwd, stelt BNR-columniste Marianne Zwagerman.

Ergste

De inhoud staat? Nepnieuwsfabrieken hebben kennelijk een ander redactiestatuut, aldus Zwagerman.

“De chef van de nepnieuwspartij, Pechtold, ging erop en erover,” voegt ze toe. “[Hij] deinst er niet voor terug het hele volk van het grootste land op aarde neer te zetten als leugenaars.”

Het ergste is volgens haar dat Marcel Gelauff van de NOS vorige week samen met de hoofdredacteuren van het AD en NU.nl bij nepnieuwminister Ollongren aanschoven. Gespreksonderwerp: de bestrijding van nepnieuws.

Gewoon niet!

“Een waakhond van de democratie laat zich niet voor het karretje van een minister spannen,” benadrukt Zwagerman. “Gewoon niet!”

Laat de ontmaskering van Zijlstra als leugenaar in hemelsnaam het begin zijn van de ontmanteling van de Haagse nepnieuwsfabriek, aldus de columniste.

Mensen die zich niet meer willen laten voorliegen door politici lijken steeds vaker bereid geld te storten bij mediabedrijven die daar een stokje voor willen steken, merkt ze op.

Steunen

Zwagerman noemt webtalkshows die kijkers kunnen adopteren, gecrowdfunde podcasts en een betaald abonnement op GeenStijl.

“Wie eerlijk nieuws wil, moet betalen voor journalistiek,” besluit ze.

Je kunt ook NineForNews steunen in de strijd tegen politieke leugens en nepnieuws, door ons te sponsoren! Dat kan hier. Bijkomend voordeel is dat je dan geen advertenties meer te zien krijgt.

Foto: BotMultichillT Wikimedia Commons

[BNR]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
35 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
wolfje
wolfje
3 jaren geleden

we moeten opstaan. nu

Azrael
Azrael
Reactie op  wolfje
3 jaren geleden

Waar sta je dan?

Henk Azie
Henk Azie
3 jaren geleden

Nepnieuws is gevaarlijk, nog gevaarlijker is nepgeschiedenis.
Dus snel nepgeschiedenis omzetten in ware geschiedenis, dan zullen de mensen wakker worden.
Maar ja geschiedenis is geen verplicht vak meer, dus blijven de mensen slapen.

Jaya
Jaya
Reactie op  Henk Azie
3 jaren geleden

Zeg maar gerust nepnieuws is krankzinnig.

Ivanneau
Ivanneau
Reactie op  Henk Azie
3 jaren geleden

90% van de Nederlanders is alleen geïnteresseerd in het verrekken van hun duimen op hun schermpjes. In geschiedenis zijn ze al helemaal niet geïnteresseerd. Ze slapen dan ook niet maar bevinden zich in een diepe comateuze toestand. Mochten ze ooit wakker worden dan hebben ze geen idee hoe het er vroeger uitzag laat staan dat ze enig besef hebben van wat normaal is.

H.J.
H.J.
3 jaren geleden

Het hoort bij de leugenfabriek.
Het is zo’n eng klein clubje in de trend van Jan Pieter helpt Margareta en ze blijven de boel belazeren.
Na de donorwet nu weer het referendum je inspraak is nihil, zij doen wat ze willen.
Bedankt kiezers van D66 / CDA / CU en de VVD.

Wakkerworden
Wakkerworden
Reactie op  H.J.
3 jaren geleden

U bent hopelijk toch niet nog in de illusie dat andere partijen wel voor de rechten van de burgers waren opgekomen?

Gezinusk
Gezinusk
3 jaren geleden

Premier Rutte vertelde de Tweede Kamer op de dag dat Zijlstra zijn vertrek aankondigde dat
Rusland vijf landen wilde inlijven. Het land Kazachstan word al enige tijd genoemd maar ik vermoed dat Amerika en jaknikker Brussel dit land zelf hoog op de agenda hebben staan voor geopolitieke doeleinden en uitbreiding NAVO. Landen die al enige tijd als kandidaat EU lidmaatschap staan genoteerd zijn Georgië en Azerbeidzjan.

Voor de rest mogen ze van mij Kajsa Ollongren per direct vervangen voor Marianne Zwagerman als minister van Binnenlandse Zaken. Daar heb ik meer vertrouwen in. Met name de wijze waarop minister Ollongren in het begin van haar ambt de jacht op nepnieuws aankondigde beviel me niet. Alsof iemand op haar eerste werkdag een a4’tje op haar bureau had gelegd met de tekst, ‘ga de nepnieuws campagne tegen Rusland als eerste maar even naar buiten brengen. Zo kwam het er wel uit. Bij herhaling van de beelden kreeg ik zelf het idee dat Ollongren er ook niet helemaal in geloofde wat ze voor de camera stond te vertellen. Maar ja, daar sta je dan als minister een draaiboek uit te voeren dat van je wordt verlangt.

Ps.
Leuk om te vernemen dat Marcel Gelauff al op gesprek is geweest bij minister Ollongren aangaande nepnieuws. Dat beloven weer prachtige toestanden bij het NOS 8 uur journaal. Hopelijk verknippen en plakken ze zichzelf niet weer.

mikkie
mikkie
Reactie op  Gezinusk
3 jaren geleden

De Russen hebben 6 miljoen mensen verloren in WOII. Oa om ons , europeanen, te redden. Van de Duitsers! ( Waarvoor geen dank!!!!!!) Ik denk dat ze na het akkefietje met Halve Zoolstra nu helemaal een pest aan ons nederlanders hebben, zou het niet?
Jammer, want Rusland heeft -als enige- de toekomst. Zij gaan / zijn helemaal over op NIET GENETISCH GEMANIPULEERD EN BIOLOGISCH VOEDSEL. DIT IS DUS OOK POETIN! Hier in NL moeten we nog ons best doen om te zoeken naar gezond voedsel.
Ja, dus daarin gaat Rusland HEEL groot worden.
Ik vraag me af of je in Rusland ook chemtrails tegenkomt. Weet iemand hier meer van?
Heel mooi zoals gister bij Jinek hardop werd gezegd dat Poetin helemaal geen landjepik wil. Door een deskundige nog wel…

Rikk
Rikk
Reactie op  mikkie
3 jaren geleden

Het land dat Stalin heeft voortgebracht

densie
densie
Reactie op  mikkie
3 jaren geleden

grappig, die vraag had ik al gesteld bij David Icke´s YT van 12 februari omtrent oa dit

namaste

ps ik vermoed van NO!

eindhoven
eindhoven
Reactie op  mikkie
3 jaren geleden

rusland bijna 11 miljoen militairen slachtoffers, en 12 miljoen burger slachtoffers in WO2.

Jeff
Jeff
Reactie op  mikkie
3 jaren geleden

Ik snap je ding hoor Mikkie, maar die 6 miljoen Russische doden in WO2, daar is een groot gedeelte meneer Stalin zelf verantwoordelijk voor. Bovendien, had die aanvankelijk een pact met ome Adolf en was het de bedoeling, dat die goeie vriendjes zouden worden. Vandaar dat, dank een beetje veel van het goede is wellicht.

Voor wat betreft dit item; het is uitgekomen in dit geval, maar dat is voor wat den Haag betreft de enige zonde die er begaan is. In de optiek van Rutte, deed de man het prima.

Richard
Richard
Reactie op  Jeff
3 jaren geleden

Stalin behoorde tot de Chazaarse maffia. Hij was een bolsjewiek de de Russen tot op het bot haten. En Hitler en zijn nazi’s zijn het kindje van de zionisten. Ook een Chazaren-clubje. Laat je niks wijsmaken en leer je geschiedenis.

Freba
Freba
Reactie op  mikkie
2 jaren geleden

Helemaal gelijk. De Russen hebben totaal geen expansiedrift t.a.v. het Westen. De imperialisten op de Wereld zijn toch echt de landjes met een koloniaal verleden EN niet het voormalige boerenland Rusland. Ten tijde van de Havik Luns waren zij in het bezit van T W E E kernbommen. Denk nou niet dat je ff op je gemak zo’n bom in elkaar knutselt !!! Maar geen oorlog betekent GEEN Wapenindustrie, dus vul zelf maar in…………

Cas
Cas
Reactie op  Gezinusk
3 jaren geleden

Wisten jullie dan nog niet dat we in het HOL van de leeuw wonen?

Patrick S.
Patrick S.
Reactie op  Cas
3 jaren geleden

Cas

Dat is een goeie,niet voor de hol! maar in! van de leeuw wonen.

En zo is dat.
Daar in Co. Denhaag zijn nog erger dan oorlog misdadigers en Co.

Elles
Elles
3 jaren geleden

Nepnieuws vind ik ook de hele propaganda over orgaandonatie, geen woord over het lot van de donor. Ik zit er aan te denken om van de media te eisen dat zijn/haar positie belicht wordt.

trackback
Eindtijdsignalen en ander opvallend nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
3 jaren geleden
Eksegese
Eksegese
3 jaren geleden

Nepnieuws, waar een klein landje groot in is.

Silbereye
Silbereye
3 jaren geleden

Dat Rutte aan mag blijven vind ik een raadsel en schandelijk na de zoveelste malversatie waarbij hij wederom een dubieuze rol speelt als facilitair eindverantwoordelijke uit naam der Koning.
Opmerkelijk is ook dat als burgers aangifte willen doen van zaken als laster/smaad etc, het OM de medewerkers adviseerd deze aangifte’s niet ontvankelijk te verklaren, tenzij het slachtoffer de media opzoekt.
Vind dat de Russische staatsburgers hun verzoek alsnog bij Poetin/Russische overheid neer moeten leggen, dat legt meer gewicht in de schaal. wij hebben hier duidelijk een overheid welke als puppy van vage duistere machten met dubbele agenda’s fungeert,welke met creatiefe cijfers de Nederlandse rechteloze burgers in slavernij heeft gebracht.

rob
rob
3 jaren geleden

Nederlanders moet heel goed bewustzijn zijn van dat we worden gereageerd door een stel leugenachtige regeerders die elkaar de hand boven het hooft houden ,en waarom om dat de leugen een waarheid is waarmee ze de Nederlanders goed bij de neus nemen ..en zichzelf er ook mee beschermen met leugens want reken maar dat geen een van deze regeerders niet zonder de leugen kan regeren ..

peter
peter
Reactie op  rob
3 jaren geleden

als het lot van de donor bekend wordt, ligt de hele donorinformatiecampagne op zijn gat.
nogmaals, als je hersendood bent geconstateerd,werkt je hart nog.
weet dit wel, wordt wakker, alvorens je gesloopt wordt.
ook bij dit onderwerp wederom geen wederhoor.

elles
elles
Reactie op  peter
3 jaren geleden

Het enige wat we nog kunnen doen is eisen dat er goede informatie over het lot van de donor wordt gegevn. Nu lijkt het eerder een reclamespotje.

faya
faya
Reactie op  rob
3 jaren geleden

En weer geen woord over de lobbyisten die het daadwerkelijk voor het zeggen lijken te hebben, die duidelijk allemaal aan de kant van de deep state staan.
Een soort onzichtbaar Wagner-legioen van dominante mensen die niet gekend willen worden maar die wel gehoorzaamd moeten worden, dat is nu eenmaal zo afgesproken.
Je kan beter zeggen dat onze regeerders niet zonder leugens mogen regeren.

Helgoland
Helgoland
3 jaren geleden

Weet iemand wat de laatste woorden van Ruud Lubbers waren?
Nee, niemand?
Nou, ik weet het ook niet. Maar Halbe Zijlstra wel, want die was er bij.

x

Check Also

de jonge

‘Hugo de Jonge, u maakt zich hoogstpersoonlijk schuldig aan het afbrokkelen van de democratische rechtsstaat’

Het coronadebat mondde woensdag uit in een ...

de jonge

Zo reageert De Jonge op kritische vragen over het coronavaccin

Woensdag stelde Kamerlid Wybren van Haga (FVD) ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

35
0
We lezen graag je reactie!x