Homepagina » Binnenland » Laat de ontmaskering van leugenaar Halbe Zijlstra in hemelsnaam het begin zijn van de ontmanteling van de Haagse nepnieuwsfabriek
Laat de ontmaskering van leugenaar Halbe Zijlstra in hemelsnaam het begin zijn van de ontmanteling van de Haagse nepnieuwsfabriek

Laat de ontmaskering van leugenaar Halbe Zijlstra in hemelsnaam het begin zijn van de ontmanteling van de Haagse nepnieuwsfabriek

Halbe Zijlstra is weg als minister. Hij was onder vuur komen te liggen nadat hij had gelogen over een ontmoeting met de Russische president Poetin.

Eerder zei premier Rutte nog dat Zijlstra het verhaal weliswaar verzonnen had, maar ‘dat de inhoud staat’.

Dat past naadloos in het vijandsbeeld over Rusland dat ons door de EU, geholpen door de Nederlandse regering, door de strot wordt geduwd, stelt BNR-columniste Marianne Zwagerman.

Ergste

De inhoud staat? Nepnieuwsfabrieken hebben kennelijk een ander redactiestatuut, aldus Zwagerman.

“De chef van de nepnieuwspartij, Pechtold, ging erop en erover,” voegt ze toe. “[Hij] deinst er niet voor terug het hele volk van het grootste land op aarde neer te zetten als leugenaars.”

Het ergste is volgens haar dat Marcel Gelauff van de NOS vorige week samen met de hoofdredacteuren van het AD en NU.nl bij nepnieuwminister Ollongren aanschoven. Gespreksonderwerp: de bestrijding van nepnieuws.

Gewoon niet!

“Een waakhond van de democratie laat zich niet voor het karretje van een minister spannen,” benadrukt Zwagerman. “Gewoon niet!”

Laat de ontmaskering van Zijlstra als leugenaar in hemelsnaam het begin zijn van de ontmanteling van de Haagse nepnieuwsfabriek, aldus de columniste.

Mensen die zich niet meer willen laten voorliegen door politici lijken steeds vaker bereid geld te storten bij mediabedrijven die daar een stokje voor willen steken, merkt ze op.

Steunen

Zwagerman noemt webtalkshows die kijkers kunnen adopteren, gecrowdfunde podcasts en een betaald abonnement op GeenStijl.

“Wie eerlijk nieuws wil, moet betalen voor journalistiek,” besluit ze.

Je kunt ook NineForNews steunen in de strijd tegen politieke leugens en nepnieuws, door ons te sponsoren! Dat kan hier. Bijkomend voordeel is dat je dan geen advertenties meer te zien krijgt.

Foto: BotMultichillT Wikimedia Commons

[BNR]


Vind je deze informatie waardevol? Klik dan hieronder om te delen op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

35 reacties

 1. Premier Rutte vertelde de Tweede Kamer op de dag dat Zijlstra zijn vertrek aankondigde dat
  Rusland vijf landen wilde inlijven. Het land Kazachstan word al enige tijd genoemd maar ik vermoed dat Amerika en jaknikker Brussel dit land zelf hoog op de agenda hebben staan voor geopolitieke doeleinden en uitbreiding NAVO. Landen die al enige tijd als kandidaat EU lidmaatschap staan genoteerd zijn Georgië en Azerbeidzjan.

  Voor de rest mogen ze van mij Kajsa Ollongren per direct vervangen voor Marianne Zwagerman als minister van Binnenlandse Zaken. Daar heb ik meer vertrouwen in. Met name de wijze waarop minister Ollongren in het begin van haar ambt de jacht op nepnieuws aankondigde beviel me niet. Alsof iemand op haar eerste werkdag een a4’tje op haar bureau had gelegd met de tekst, ‘ga de nepnieuws campagne tegen Rusland als eerste maar even naar buiten brengen. Zo kwam het er wel uit. Bij herhaling van de beelden kreeg ik zelf het idee dat Ollongren er ook niet helemaal in geloofde wat ze voor de camera stond te vertellen. Maar ja, daar sta je dan als minister een draaiboek uit te voeren dat van je wordt verlangt.

  Ps.
  Leuk om te vernemen dat Marcel Gelauff al op gesprek is geweest bij minister Ollongren aangaande nepnieuws. Dat beloven weer prachtige toestanden bij het NOS 8 uur journaal. Hopelijk verknippen en plakken ze zichzelf niet weer.

  32 likes
  • De Russen hebben 6 miljoen mensen verloren in WOII. Oa om ons , europeanen, te redden. Van de Duitsers! ( Waarvoor geen dank!!!!!!) Ik denk dat ze na het akkefietje met Halve Zoolstra nu helemaal een pest aan ons nederlanders hebben, zou het niet?
   Jammer, want Rusland heeft -als enige- de toekomst. Zij gaan / zijn helemaal over op NIET GENETISCH GEMANIPULEERD EN BIOLOGISCH VOEDSEL. DIT IS DUS OOK POETIN! Hier in NL moeten we nog ons best doen om te zoeken naar gezond voedsel.
   Ja, dus daarin gaat Rusland HEEL groot worden.
   Ik vraag me af of je in Rusland ook chemtrails tegenkomt. Weet iemand hier meer van?
   Heel mooi zoals gister bij Jinek hardop werd gezegd dat Poetin helemaal geen landjepik wil. Door een deskundige nog wel…

   27 likes
   • rusland bijna 11 miljoen militairen slachtoffers, en 12 miljoen burger slachtoffers in WO2.

    11 likes
   • Ik snap je ding hoor Mikkie, maar die 6 miljoen Russische doden in WO2, daar is een groot gedeelte meneer Stalin zelf verantwoordelijk voor. Bovendien, had die aanvankelijk een pact met ome Adolf en was het de bedoeling, dat die goeie vriendjes zouden worden. Vandaar dat, dank een beetje veel van het goede is wellicht.

    Voor wat betreft dit item; het is uitgekomen in dit geval, maar dat is voor wat den Haag betreft de enige zonde die er begaan is. In de optiek van Rutte, deed de man het prima.

    0 likes
    • Stalin behoorde tot de Chazaarse maffia. Hij was een bolsjewiek de de Russen tot op het bot haten. En Hitler en zijn nazi’s zijn het kindje van de zionisten. Ook een Chazaren-clubje. Laat je niks wijsmaken en leer je geschiedenis.

     4 likes
   • grappig, die vraag had ik al gesteld bij David Icke´s YT van 12 februari omtrent oa dit

    namaste

    ps ik vermoed van NO!

    1 likes
   • Het land dat Stalin heeft voortgebracht

    0 likes
   • Helemaal gelijk. De Russen hebben totaal geen expansiedrift t.a.v. het Westen. De imperialisten op de Wereld zijn toch echt de landjes met een koloniaal verleden EN niet het voormalige boerenland Rusland. Ten tijde van de Havik Luns waren zij in het bezit van T W E E kernbommen. Denk nou niet dat je ff op je gemak zo’n bom in elkaar knutselt !!! Maar geen oorlog betekent GEEN Wapenindustrie, dus vul zelf maar in…………

    0 likes
  • Wisten jullie dan nog niet dat we in het HOL van de leeuw wonen?

   2 likes
 2. Nederlanders moet heel goed bewustzijn zijn van dat we worden gereageerd door een stel leugenachtige regeerders die elkaar de hand boven het hooft houden ,en waarom om dat de leugen een waarheid is waarmee ze de Nederlanders goed bij de neus nemen ..en zichzelf er ook mee beschermen met leugens want reken maar dat geen een van deze regeerders niet zonder de leugen kan regeren ..

  9 likes
  • als het lot van de donor bekend wordt, ligt de hele donorinformatiecampagne op zijn gat.
   nogmaals, als je hersendood bent geconstateerd,werkt je hart nog.
   weet dit wel, wordt wakker, alvorens je gesloopt wordt.
   ook bij dit onderwerp wederom geen wederhoor.

   19 likes
  • En weer geen woord over de lobbyisten die het daadwerkelijk voor het zeggen lijken te hebben, die duidelijk allemaal aan de kant van de deep state staan.
   Een soort onzichtbaar Wagner-legioen van dominante mensen die niet gekend willen worden maar die wel gehoorzaamd moeten worden, dat is nu eenmaal zo afgesproken.
   Je kan beter zeggen dat onze regeerders niet zonder leugens mogen regeren.

   6 likes
 3. Nepnieuws is gevaarlijk, nog gevaarlijker is nepgeschiedenis.
  Dus snel nepgeschiedenis omzetten in ware geschiedenis, dan zullen de mensen wakker worden.
  Maar ja geschiedenis is geen verplicht vak meer, dus blijven de mensen slapen.

  14 likes
  • 90% van de Nederlanders is alleen geïnteresseerd in het verrekken van hun duimen op hun schermpjes. In geschiedenis zijn ze al helemaal niet geïnteresseerd. Ze slapen dan ook niet maar bevinden zich in een diepe comateuze toestand. Mochten ze ooit wakker worden dan hebben ze geen idee hoe het er vroeger uitzag laat staan dat ze enig besef hebben van wat normaal is.

   7 likes
  • Zeg maar gerust nepnieuws is krankzinnig.

   6 likes
 4. Het hoort bij de leugenfabriek.
  Het is zo’n eng klein clubje in de trend van Jan Pieter helpt Margareta en ze blijven de boel belazeren.
  Na de donorwet nu weer het referendum je inspraak is nihil, zij doen wat ze willen.
  Bedankt kiezers van D66 / CDA / CU en de VVD.

  18 likes
 5. Nepnieuws, waar een klein landje groot in is.

  16 likes
 6. Echt waar gaat dit allemaal over. Niks nada noppes. Vanwege dit soort poppenkast spel kijk ik of lees ik geen journal meer

  9 likes
  • @ Furious Anger

   Mee eens, vorige week en deze week stonden er belangrijkere debatten op het programma, respectievelijk; “Verdieping EMU (Europees Monetaire Unie) en het Eurogroep/Ecofin-Raad debat met oog op de bijeenkomst volgende week vrijdag van de Euro groep in Brussel.

   We staan op het punt om de banken en monetaire unie af te ronden; waardoor de “transfair unie” een feit zal zijn. SSM (Single Supervisory Mechanism), SRM (The single resolution mechanism) en EDIS (European deposit insurance scheme) waarvan de meeste mensen nog nooit gehoord hebben gaan er gewoon komen. Ondertussen gaat Nederland lekker los op die halve zool van een Zijlstra, die rijkelijk beloond zal worden om als afleid manoeuvre te hebben gediend.

   7 likes
 7. we moeten opstaan. nu

  11 likes
 8. Dat Rutte aan mag blijven vind ik een raadsel en schandelijk na de zoveelste malversatie waarbij hij wederom een dubieuze rol speelt als facilitair eindverantwoordelijke uit naam der Koning.
  Opmerkelijk is ook dat als burgers aangifte willen doen van zaken als laster/smaad etc, het OM de medewerkers adviseerd deze aangifte’s niet ontvankelijk te verklaren, tenzij het slachtoffer de media opzoekt.
  Vind dat de Russische staatsburgers hun verzoek alsnog bij Poetin/Russische overheid neer moeten leggen, dat legt meer gewicht in de schaal. wij hebben hier duidelijk een overheid welke als puppy van vage duistere machten met dubbele agenda’s fungeert,welke met creatiefe cijfers de Nederlandse rechteloze burgers in slavernij heeft gebracht.

  14 likes
 9. Nepnieuws vind ik ook de hele propaganda over orgaandonatie, geen woord over het lot van de donor. Ik zit er aan te denken om van de media te eisen dat zijn/haar positie belicht wordt.

  13 likes
 10. Weet iemand wat de laatste woorden van Ruud Lubbers waren?
  Nee, niemand?
  Nou, ik weet het ook niet. Maar Halbe Zijlstra wel, want die was er bij.

  9 likes
 11. Wat mijn vorige reaktie betreft: Zo moeten we die complete BRD “Dresdner Historikerkommission” zien:

  ALLEMAAL ZIJLSTRA’S…….

  Psychopaat, meelopende sociopaat, of karakteropate fundamenteel anti-sociale leugenaars, die de normale mens nog tot in zijn gruweldood ontkennen willen.

  Het doet qua mensvreemde ‘alien mindset’ een beetje aan de necrofiel Jimmy Savile denken en aan de gruwelmoordenaar/lijkenschenner Ted Bundy.

  8 likes
 12. Voor degenen die Engels verstaan en lezen, lees hier de waarheid over de Russische slachtoffers in de 2e WO:

  http://cluborlov.blogspot.nl/2015/08/peculiarities-of-russian-national.html

  Zelfopoffering is niets nieuws voor de Russen.

  En over orgaandonatie:

  https://www.wanttoknow.nl/boeken/weet-jij-dit-over-orgaandonatie-en-transplantatie/

  5 likes
 13. Het hele kabinet moet opstappen, want ze houden hem uit de wind terwijl het volk om uitwijzing pleit?

  5 likes
 14. In USA/GB ‘deep state’ (u kent ze wel: de psychopathisch deviant koel-berserk uitgebarsten gruwelmoordenaars van Dresden nu 73 jaar geleden onder dekmantel van oorlog) vazalstaat Prins Bernhard BV moet Zijlstra zich trouwens als een vis in het water voelen.

  De NAVO -speerpunt van de prikken richting de Russische beer- is ook opgericht door o.a. (goede vrind van ZnepKH de gewetenloze en waar normale criminelen ophouden doorliegende SS psychopaat Bernhard zur Lippe B.) Allen Dulles, die ook middenin de ( inmiddels door gelijkgestemden overgenomen) Dresden ‘psy-op’ om ermee weg te (blijven) komen aangetroffen kon worden, met zijn verholen proactief (!) agressieve/moordzuchtig ruggenstekende soortgenoot van de “tegenpartij” Bernhard.

  Wellicht voelden toch enkelen “in Den Haag” niets voor nog weer een oorlog op Europese bodem, nu met de met SatanII e.d. raketten gewapende Russen en waarbij iedereen dan n.a.w. verkoolt, tot mensensoep smelt en verdampt zoals praktisch de volledige 1,2-1,4 miljoen mensen te Dresden (er waren daar -ongelooflijk genoeg, maar dan moet je weten wat ze daar allemaal TOTALIMENTE BERSERK ingezet hebben- wellicht 25.000 “overlevenden” die goeddeels achter het IJzeren Gordijn verdwenen zijn: kern-krankzinnige psychopaten draaien kenmerkend griezelig-naargeestig cynisch de boel gewoon om en gaan dat de ‘gullible fools’ -de normale mensen zoals u en ik dus- door de strot drukken met griezelig ijskoud misbruik van staatsmacht) en hebben ze daarom de opgewekt en onverstoord liegende Halbe Zijlstra opgeofferd, zodat u ziet: Wie in Prins Bernhard BV liegt, vliegt de laan uit.
  Of misschien hadden de Russen ondekt dat optelsom-gekke Zijlstra helemaal niet in de datscha van Poetin aanwezig was geweest en moest men ze voor zijn.

  4 likes
 15. wat zeggen ze toch graag ; ‘ beetje dom geweest ‘ , beetje ‘onvoorzichtig’ geweest .;; ‘hadden we niet moeten doen …’
  wat gaan ze graag door het slijk , als ze de positie maar kunnen houden , mee oorlogje klaar stomen ,…. en bij de ‘groten’ der aarde mogen (?) aanschuiven .
  Rutte die ‘ voelt ‘ het zelfs al niet meer .. die zit vol ‘eelt’ en plastic , die wacht op zijn nieuwe ‘positie’ die vast toegekend is als trouwe vazal !

  4 likes
 16. Mensen zijn van nature dol op nepnieuws, op nepinfo. Al die romannetjes, SF-verhaaltjes, Tarzan, Kuifje, Superman, James Bond etc zijn allemaal nepverhalen. Toch worden ze grif afgenomen. We betalen er ook nog flink voor. En politici en bedrijfsleven weten dit genadeloos uit te buiten.
  Sinds wanneer zijn mensen op zoek naar De Waarheid? Als dat massaal zo zou zijn, dan had de wereld er vandaag anders uitgezien.

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

kamerlid

Kamerlid Tony van Dijck pleit voor Nexit: ‘We willen eruit, weg van de EU’

Geen cent extra naar Brussel, zo riep ...

baudet

Baudet veegt vloer aan met Asscher en geeft geschiedenisles. Is dit een geheime samenzwering?

Tijdens een debat over de EU op ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 27 februari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.