Binnenland

Laat de ontmaskering van leugenaar Halbe Zijlstra in hemelsnaam het begin zijn van de ontmanteling van de Haagse nepnieuwsfabriek

Help door deze informatie met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Halbe Zijlstra is weg als minister. Hij was onder vuur komen te liggen nadat hij had gelogen over een ontmoeting met de Russische president Poetin.

Eerder zei premier Rutte nog dat Zijlstra het verhaal weliswaar verzonnen had, maar ‘dat de inhoud staat’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

Dat past naadloos in het vijandsbeeld over Rusland dat ons door de EU, geholpen door de Nederlandse regering, door de strot wordt geduwd, stelt BNR-columniste Marianne Zwagerman.

Ergste

De inhoud staat? Nepnieuwsfabrieken hebben kennelijk een ander redactiestatuut, aldus Zwagerman.

“De chef van de nepnieuwspartij, Pechtold, ging erop en erover,” voegt ze toe. “[Hij] deinst er niet voor terug het hele volk van het grootste land op aarde neer te zetten als leugenaars.”

Het ergste is volgens haar dat Marcel Gelauff van de NOS vorige week samen met de hoofdredacteuren van het AD en NU.nl bij nepnieuwminister Ollongren aanschoven. Gespreksonderwerp: de bestrijding van nepnieuws.

Gewoon niet!

“Een waakhond van de democratie laat zich niet voor het karretje van een minister spannen,” benadrukt Zwagerman. “Gewoon niet!”

Laat de ontmaskering van Zijlstra als leugenaar in hemelsnaam het begin zijn van de ontmanteling van de Haagse nepnieuwsfabriek, aldus de columniste.

Mensen die zich niet meer willen laten voorliegen door politici lijken steeds vaker bereid geld te storten bij mediabedrijven die daar een stokje voor willen steken, merkt ze op.

Steunen

Zwagerman noemt webtalkshows die kijkers kunnen adopteren, gecrowdfunde podcasts en een betaald abonnement op GeenStijl.

“Wie eerlijk nieuws wil, moet betalen voor journalistiek,” besluit ze.

Je kunt ook NineForNews steunen in de strijd tegen politieke leugens en nepnieuws, door ons te sponsoren! Dat kan hier. Bijkomend voordeel is dat je dan geen advertenties meer te zien krijgt.

Foto: BotMultichillT Wikimedia Commons

[BNR]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

35 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
wolfje
wolfje
6 jaren geleden

we moeten opstaan. nu

Henk Azie
Henk Azie
6 jaren geleden

Nepnieuws is gevaarlijk, nog gevaarlijker is nepgeschiedenis.
Dus snel nepgeschiedenis omzetten in ware geschiedenis, dan zullen de mensen wakker worden.
Maar ja geschiedenis is geen verplicht vak meer, dus blijven de mensen slapen.

H.J.
H.J.
6 jaren geleden

Het hoort bij de leugenfabriek.
Het is zo’n eng klein clubje in de trend van Jan Pieter helpt Margareta en ze blijven de boel belazeren.
Na de donorwet nu weer het referendum je inspraak is nihil, zij doen wat ze willen.
Bedankt kiezers van D66 / CDA / CU en de VVD.

Gezinusk
Gezinusk
6 jaren geleden

Premier Rutte vertelde de Tweede Kamer op de dag dat Zijlstra zijn vertrek aankondigde dat
Rusland vijf landen wilde inlijven. Het land Kazachstan word al enige tijd genoemd maar ik vermoed dat Amerika en jaknikker Brussel dit land zelf hoog op de agenda hebben staan voor geopolitieke doeleinden en uitbreiding NAVO. Landen die al enige tijd als kandidaat EU lidmaatschap staan genoteerd zijn Georgië en Azerbeidzjan.

Voor de rest mogen ze van mij Kajsa Ollongren per direct vervangen voor Marianne Zwagerman als minister van Binnenlandse Zaken. Daar heb ik meer vertrouwen in. Met name de wijze waarop minister Ollongren in het begin van haar ambt de jacht op nepnieuws aankondigde beviel me niet. Alsof iemand op haar eerste werkdag een a4’tje op haar bureau had gelegd met de tekst, ‘ga de nepnieuws campagne tegen Rusland als eerste maar even naar buiten brengen. Zo kwam het er wel uit. Bij herhaling van de beelden kreeg ik zelf het idee dat Ollongren er ook niet helemaal in geloofde wat ze voor de camera stond te vertellen. Maar ja, daar sta je dan als minister een draaiboek uit te voeren dat van je wordt verlangt.

Ps.
Leuk om te vernemen dat Marcel Gelauff al op gesprek is geweest bij minister Ollongren aangaande nepnieuws. Dat beloven weer prachtige toestanden bij het NOS 8 uur journaal. Hopelijk verknippen en plakken ze zichzelf niet weer.

Back to top button
35
0
We lezen graag je reactie!x