Buitenland

Ook Nederland genoemd in wereldwijd onderzoek naar misbruik wapenstok door politie

Help ons door dit artikel met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Uit nieuw onderzoek blijkt hoe wapenstokken routinematig worden misbruikt op manieren die onder marteling of mishandeling kunnen vallen. In het nieuwe onderzoek, Blunt Force, staan bijna 200 incidenten beschreven waarbij wetshandhavers wapens zoals wapenstokken hebben misbruikt.

Het onderzoek is gebaseerd op open-source materiaal van foto’s en video’s uit 35 landen, en bevat voorbeelden van gewelddadig ingrijpen bij protesten in onder andere Nederland.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/03/open_the_door_to_your_heart.jpg
Gevaarlijke gevolgen

Er bestaan internationale standaarden voor het gebruik van geweld door politie, maar uit het onderzoek blijkt dat deze overal ter wereld worden geschonden – met gevaarlijke gevolgen, bericht Amnesty International.

In Blunt Force komt duidelijk naar voren hoe wetshandhavers routinematig internationale mensenrechtenstandaarden schenden door demonstranten aan te vallen die geen bedreiging vormen.

Het Crisis Evidence Lab en Digital Verification Corps van Amnesty International analyseerden meer dan 500 video’s van demonstraties tussen 2011 en 2021. Hierbij werden 188 incidenten van misbruik geïdentificeerd.

Coronaprotesten

Het onderzoek bevat vijf video’s uit Nederland. De filmpjes laten zien hoe agenten buitensporig geweld gebruiken, demonstranten tegen het hoofd slaan of mensen slaan terwijl ze geen bedreiging vormen. Twee incidenten deden zich voor tijdens coronaprotesten.

Het eerste filmpje heeft betrekking op beelden die op 17 januari zijn gemaakt:

In het tweede filmpje slaat een ME’er een jongeman die op de grond zit met de wapenstok:


Rutte: baseer je nou niet op die filmpjes

Uit het onderzoek Blunt Force blijkt dat de Nederlandse agenten in deze gevallen misbruik hebben gemaakt van de wapenstok. Toen premier Rutte in de Tweede Kamer door Wybren van Haga werd gewezen op filmpjes waarin betogers tijdens coronademonstraties flink worden toegetakeld door de ME zei hij: “Baseer je nou niet op die filmpjes.”

Wat vindt premier Rutte van het onderzoek Blunt Force?

[Amnesty International]

4.8 71 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

71 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Marco
Marco
2 jaren geleden

Ja maar, ja maar, het is nu eenmaal nodig voor onze gezondheid…. en voor het uitrollen voor de o zo nodige reset natuurlijk.

P.A.G.
P.A.G.
2 jaren geleden

Misselijkmakende stumperds. Jullie tijd komt nog wel!

Annette
Annette
2 jaren geleden

Ik weet het antwoord al, als Mark Rutte hiermee wordt geconfronteerd: Blunt Force zit er helemaal naast. Het is allemaal niet zoals het lijkt. Mensen, houd allemaal je bek en loop fijn door.
Mark Rutte en trouwens de hele kliek, die alleen nog maar in naam de belangen van het Nederlandse volk behartigt, interesseert het geen ene mallemoer, of er klappen vallen. “Dan moeten mensen het maar niet opzoeken. Gewoon lekker thuisblijven en fijn naar de televisie kijken, dan komt het allemaal wel goed.”
Het werd trouwens wel eens tijd, dat Amnesty International weer eens wat van zich liet horen. Ze waren de laatste tijd zo muisstil of anders ergens aan de andere kant van de wereld bezig.
Maar wat ik al schreef: er wordt uiteindelijk helemaal niets mee gedaan. Het is allemaal voor de bühne.
Deze kliek, die zich demissionair regering noemt, doet precies wat baasje Klaus Schwab hun opdraagt om te doen. Je ziet het ook duidelijk aan hun koppen, met een blik van “Wie doet mij wat?”

Merijn Hugens
Merijn Hugens
2 jaren geleden

Ja dat krijg je ervan als Agenten in Beslag genomen pakjes Cocaïne & Speed gaan lopen Snuiven vlak voordat ze in hun Riot Gear uitrukken en ze lekker ongedwongen los kunnen gaan & inbeuken op alles wat beweegt. Kinderen, vrouwen, bejaarden, bezorgde nette burgers, het maakt ze dan allemaal geen ene moer meer uit….Die Psychopatische Nazi’s flikkeren dan ook met veel plezier Bejaarden door Etalageruiten…Als een kind zijn vader probeert te beschermen krijgt die ook nog ff een paar tikken…moet ie maar niet zo bijdehand doen…Oude vrouwtjes, die voer je toch gewoon af in een wurggreep of je rijdt ze gewoon ondersteboven met je War-Horse Compleet Doorgesnoven Zwartgeüniformeerde Beulen als losgeslagen hordes, gewapend met waterkanonnen, knuppels en traangas, beuken en hakken schaamteloos in op Weerloze Burgers……Jazekers op zulke momenten is de Politie daadwerkelijk je Beste Vriend…

Back to top button
71
0
We lezen graag je reactie!x