Binnenland

Volgens de media kleurt Nijmegen ‘donkerrood’. Dit zijn de cijfers

Help ons door deze info met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Gelderlander luidde vanochtend de noodklok. De strekking van het bericht: Nijmegen kleurt donkerrood en als je niet bent gevaccineerd, ben je aan de beurt met delta. Nergens in Gelderland ging het de afgelopen dagen zo hard met de ‘coronabesmettingen’ als in Nijmegen, schrijven twee verslaggevers van de krant. Ze bedoelen natuurlijk positieve tests, maar dat terzijde.

De stad registreerde de afgelopen dagen ruim 200 van deze positieve tests per dag. Wat blijkt? Vooral jongeren raken ‘besmet’. Er wordt meer getest en er zijn ook meer ‘besmettingen’. Hoe zou dat toch kunnen?

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
In de ziekenhuizen is het rustig

Hoe zijn deze mensen eraan toe? Hebben ze een kriebelhoest, een snotneus of misschien zelfs hoofdpijn? Of hebben ze helemaal nergens last van? Dat is niet duidelijk. In de twee ziekenhuizen van Nijmegen is het in ieder geval rustig, maar – zo schrijft de krant – ‘dit is geen reden om de vele ‘besmettingen’ niet serieus te nemen’.

Als we kijken naar het coronadashboard, dan zien we in de gemeente Nijmegen op 15 juli 0 ziekenhuisopnames. Het gemiddelde aantal ziekenhuisopnames de afgelopen zeven dagen? Ook nul. We zien op 16 juli 0 coronadoden. En we zien op 16 juli 194 positief geteste mensen. Juist, positief geteste mensen. Waarom blijven de media toch spreken van ‘coronabesmettingen’? Overigens zijn dit er minder dan 200 per dag.

Kunnen wij als burgers ergens de media aanklagen?

Veel mensen ergeren zich aan de manier waarop de media op deze manier onnodig angst aanwakkeren. “Alles om mensen tot vaccinatie te dwingen: fear porn!” reageert fysiotherapeut Auke Wagenmakers. Dries voegt toe: “Nog zo’n opruiende nieuwsbrenger. Alleen maar angst zaaien.”

Luce twittert: “Kunnen wij als burgers ergens de media aanklagen? De onophoudelijke stroom aan angstpropaganda en onzin-oneliners is tenenkrommend en misselijkmakend.”

Zo ‘donkerrood’ kleurt Nederland:

4.8 74 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

112 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jan
Jan
2 jaren geleden

Zelfs het Jeugdjournaal doet hieraan mee….ze moeten zich schamen

eve
eve
2 jaren geleden

Aantal doden in Europese Unie 218.000 mensen per jaar door vervuiling van de lucht in de openbare ruimte misschien nog meer. Waarom de tv maakt niet meer propaganda over deze doden? alles aangestuurd door politiek de mensen moeten wakker worden!

Hesa
Hesa
2 jaren geleden

Wanneer stopt iedereen nou eens met testen: dan houdt die onzin misschien op.

rudy
rudy
2 jaren geleden

We worden allemaal zwaar genaait door dit smerige en niets ontziende kabinet

Back to top button
112
0
We lezen graag je reactie!x