Binnenland

Volgens de media kleurt Nijmegen ‘donkerrood’. Dit zijn de cijfers

Help ons door dit met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Gelderlander luidde vanochtend de noodklok. De strekking van het bericht: Nijmegen kleurt donkerrood en als je niet bent gevaccineerd, ben je aan de beurt met delta. Nergens in Gelderland ging het de afgelopen dagen zo hard met de ‘coronabesmettingen’ als in Nijmegen, schrijven twee verslaggevers van de krant. Ze bedoelen natuurlijk positieve tests, maar dat terzijde.

De stad registreerde de afgelopen dagen ruim 200 van deze positieve tests per dag. Wat blijkt? Vooral jongeren raken ‘besmet’. Er wordt meer getest en er zijn ook meer ‘besmettingen’. Hoe zou dat toch kunnen?

In de ziekenhuizen is het rustig

Hoe zijn deze mensen eraan toe? Hebben ze een kriebelhoest, een snotneus of misschien zelfs hoofdpijn? Of hebben ze helemaal nergens last van? Dat is niet duidelijk. In de twee ziekenhuizen van Nijmegen is het in ieder geval rustig, maar – zo schrijft de krant – ‘dit is geen reden om de vele ‘besmettingen’ niet serieus te nemen’.

Als we kijken naar het coronadashboard, dan zien we in de gemeente Nijmegen op 15 juli 0 ziekenhuisopnames. Het gemiddelde aantal ziekenhuisopnames de afgelopen zeven dagen? Ook nul. We zien op 16 juli 0 coronadoden. En we zien op 16 juli 194 positief geteste mensen. Juist, positief geteste mensen. Waarom blijven de media toch spreken van ‘coronabesmettingen’? Overigens zijn dit er minder dan 200 per dag.

Kunnen wij als burgers ergens de media aanklagen?

Veel mensen ergeren zich aan de manier waarop de media op deze manier onnodig angst aanwakkeren. “Alles om mensen tot vaccinatie te dwingen: fear porn!” reageert fysiotherapeut Auke Wagenmakers. Dries voegt toe: “Nog zo’n opruiende nieuwsbrenger. Alleen maar angst zaaien.”

Luce twittert: “Kunnen wij als burgers ergens de media aanklagen? De onophoudelijke stroom aan angstpropaganda en onzin-oneliners is tenenkrommend en misselijkmakend.”

Zo ‘donkerrood’ kleurt Nederland:

4.8 72 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
112 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jan
Jan
1 jaar geleden

Zelfs het Jeugdjournaal doet hieraan mee….ze moeten zich schamen

eve
eve
1 jaar geleden

Aantal doden in Europese Unie 218.000 mensen per jaar door vervuiling van de lucht in de openbare ruimte misschien nog meer. Waarom de tv maakt niet meer propaganda over deze doden? alles aangestuurd door politiek de mensen moeten wakker worden!

Hesa
Hesa
1 jaar geleden

Wanneer stopt iedereen nou eens met testen: dan houdt die onzin misschien op.

rudy
rudy
1 jaar geleden

We worden allemaal zwaar genaait door dit smerige en niets ontziende kabinet

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

112
0
We lezen graag je reactie!x