Great ResetBinnenland

Proef voor toekomstig digitaal reisdocument met gezichtsherkenning in aantocht

Help anderen door dit artikel met je kennissen op je social media te delen!

Er komt begin volgend jaar een proef voor een toekomstig digitaal reisdocument met gezichtsherkenning. De pilot zal op KLM-vluchten van Canada naar Nederland plaatsvinden, valt te lezen in een Kamerbrief.

De reiziger wordt gevraagd een gezichtsportret (selfie) te maken. Deze kan dan vergeleken worden met de foto die opgeslagen is in de paspoortchip. In deze fase wordt middels gezichtsherkenning gecontroleerd dat de persoon die de DTC (digital travel credential, red.) aanmaakt ook de rechtmatig houder van het document is,” staat in de brief.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
Nou weet ik het weer

“Aan welk ander eerder pilotproject doet me dit toch denken?” vraagt FVD-Kamerlid Pepijn van Houwelingen. “Ah, nou weet ik het weer, het Known Traveller Digital Identity-project van het World Economic Forum natuurlijk!”

Het betreft hier een digitaal reispaspoort, dat kan worden uitgebreid met het coronavaccinatiebewijs. Het gaat om een samenwerkingsverband tussen het WEF, de Nederlandse overheid, de Canadese overheid, Air Canada, KLM en enkele luchthavens, waaronder Schiphol.

Kamervragen

Het doel van het project: ‘Een nieuwe toekomstvisie creëren voor grensoverschrijdend reizen en een vertrouwd, gemeenschappelijk en wederzijds voordelig systeem ontwerpen waarin de reiziger centraal staat’.

Eerder stelde Van Houwelingen Kamervragen over dit project. Uit de antwoorden bleek dat Nederland in januari 2018 is benaderd door de Canadese overheid en het WEF om deel te nemen en dat ‘het projectmanagement aan Nederlandse zijde is belegd bij het ministerie van Justitie en Veiligheid’.


4.9 94 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

142 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
O07O
O07O
1 jaar geleden

Ook echt Weer 2 WEF landen. Nederland en Canada

Ron
Ron
1 jaar geleden

Mensen gewoon niet meer vliegen,anders ben je slaaf van Klaus schwab en consorten.
De Nazi’s zijn uit hun graf gekropen.

Patrick
Patrick
1 jaar geleden

Nee dat wordt de Inloggen met een Europees inlogmiddel

Hugo
Hugo
1 jaar geleden

Ze doen de best maar, ik werk daar nooit aan mee. Dan maar nooit naar het buitenland. De WEF psychopaten steken dat reisdocument maar in hun……waar de zon nooit schijnt. En als iedereen dat zou doen is het snel afgelopen met die club, en mensen niet meewerken ook niet omdat het zo makkelijk is… Het wordt onze digitale gevangenis.

Back to top button
142
0
We lezen graag je reactie!x