Archeologie

60 archeologische vindplaatsen ontdekt nabij Rio de Janeiro

Help anderen door deze informatie met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Tijdens wegwerkzaamheden nabij de Braziliaanse hoofdstad Rio de Janeiro zijn bijna 60 archeologische vindplaatsen ontdekt van ongeveer 6.000 jaar oud, aldus een archeoloog.

“Afgelopen week vonden we een stenen waterput die uit het Portugese koloniale tijdperk stamt,” zei Jandira Neto van het Braziliaanse Archeologisch Instituut IAB.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Haar team van 40 archeologen legde onder meer de overblijfselen bloot van ‘sambaquis’ (schelpenheuvels) van de diverse bevolkingsgroepen die zo’n 8.000 tot 6.000 jaar geleden langs de Zuid-Amerikaanse kust leefden. Ook werden 2.000 jaar oude urnen en keramische pijpen van de inheemse Tupi-Guarani opgegraven.

Kolonisten

“De artefacten laten zien dat Europeaanse kolonisten dezelfde gebieden bewoonden als de inheemse bevolking. Ze dachten dat het land van goede kwaliteit was omdat er mensen leefden. Ze namen simpelweg het land in beslag en verdreven de oorspronkelijke bevolking,” legde Neto uit.

De geschiedenis van het gebied dat zich uitstrekt van de noordelijke laaglanden van Fluminense tot de westelijke haven van Itaguaí werd tot nu toe enkel gebaseerd op reisverslagen uit de 16e, 17e en 18e eeuw.

Historisch erfgoed

“We begonnen in 2008 in de hoop enkele vindplaatsen aan te treffen, maar in één jaar tijd sprong de teller van 36 naar 58. We zullen er nog meer vinden,” zei Neto. “De werkzaamheden hebben ervoor gezorgd dat het historisch erfgoed in het gebied bewaard kan blijven.”

De archeologische vondsten bezorgen de autoriteiten van Rio alleen maar hoofdbrekens. Het wegproject zou in 2011 gerealiseerd moeten zijn, maar vanwege het oponthoud is de oplevering uitgesteld tot 2013. De weg wordt aangelegd in verband met het wereldkampioenschap voetbal in 2014 en de Olympische Zomerspelen van 2016. In beide gevallen zal Rio de Janeiro gaststad zijn.

Bron: AFP

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x