Homepagina » Buitenland » VIDEO: “We staan aan de vooravond van een nieuwe geopolitieke wereld”
VIDEO: "We staan aan de vooravond van een nieuwe geopolitieke wereld"

VIDEO: “We staan aan de vooravond van een nieuwe geopolitieke wereld”

We staan met Trump als president van Amerika aan de vooravond van een nieuwe geopolitieke wereld. Dat zegt voormalig NRC-correspondent Karel van Wolferen in gesprek met journalist Joost Niemöller.

Oud-president Obama heeft volgens hem weinig gedaan om het beleid van zijn voorgangers, George W. Bush en Dick Cheney, te veranderen.

“Al die hoge verwachtingen acht jaar geleden zijn niet uitgekomen,” benadrukt hij. “Obama is achterover gaan zitten en heeft het allemaal laten gebeuren.”

Belangrijkste toeschouwer

Of zoals David Bromwich schreef voor de London Review of Books: “Obama is de belangrijkste toeschouwer ter wereld.”

Hij heeft zelf heel weinig toegevoegd, aldus Van Wolferen, behalve het voeren van oorlog.

“Obama heeft de Nobelprijs van de Vrede gekregen, maar is oorlogen begonnen,” stelt hij. “Hij heeft geen enkele dag geregeerd zonder dat er een oorlog was waar Amerika bij betrokken was.”

Pion

“Hij heeft nieuwe sluipmoordtechnieken ontwikkeld met drones,” gaat hij verder. “Er zijn nu meer Amerikaanse kernwapens in de wereld dan ooit tevoren.”

Volgens Van Wolferen was Obama het slachtoffer van een machtstelsel dat grotendeels versluierd en geheim is en onderdeel uitmaakt van het militair-industrieel complex, het Pentagon en het inlichtingenapparaat.

“Hij besloot al in het begin om daar helemaal niets aan te doen,” zegt hij. “In plaats van een schaakmeester is hij gewoon een pion gebleven op het schaakbord.”

[Café Weltschmerz]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
14 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
weg met ons
weg met ons
3 jaren geleden

En zo is het maar net, Obama was niet meer dan een zoveelste marionet en oorlogszuchtige idioot waar nu de halve wereld om staat te jammeren dat ze graag een voortzetting van het waardeloos slinkse beleid hadden willen zien.

Hoe half gaar in het hoofd moet je zijn als je een president als Obama hebt aanvaard en om zijn vertrek staat te janken als een totaal gebrainwashte en goedgelovige mainstream slaaf.

Obama en zijn voorgangers zouden achter de tralies moeten verdwijnen en ik moet nog maar zien of Trump niet de zoveelste marionet blijkt waarvan men achteraf zegt dat de gevestigde orde ons het weer hebben geklikt. Argwanend zouden we moeten zijn aangezien vele nep joden al hebben aangegeven dat ze Trump bijstaan en adviseren. Daar gaat het in feite al verkeerd.

gerda
gerda
Reactie op  weg met ons
3 jaren geleden

Of Trump misleidt het volk, of Trump misleidt de elite… Laten we het laatste hopen!

Gezinusk
Gezinusk
Reactie op  weg met ons
3 jaren geleden

Nobelprijs van de vrede voor Obama. Hoe verzinnen ze het? 8 jaar oorlog heeft Obama op zijn naam staan en daarmee volgende hij de koers waar president Bill Clinton en George W. Bush aan begonnen waren met een afschuwelijk agressief buitenlands beleid. Zo ongeveer met het idee wij hebben het sterkste leger ter wereld, go get em Johnny.

Zo werd er onder deze presidenten en tegen de streng gemaakte afspraken in met de voormalige Sovjet Unie volop gebouwd aan NAVO basissen en militaire installaties in het voormalige Oostblok. Zorgde ze voor oproer in de Oekraïne en verdere demonisering van Poetin. Om over de oorlogen in het Midden Oosten, Noord Afrika, en de Levant maar te zwijgen die enorme vluchtelingenstromen teweeg brachten.

Door alle turbulentie en brute uitspraken van o.a. Zbigniew Brzezinski hebben Rusland en China niet liggen slapen. Zo moeten we ons realiseren dat China met de oprichting van de Shanghai Cooperation Organization (SCO) actie ondernam met als doelstelling om zowel de politieke als economische belangen van haar ledenlanden te behartigen, waarbij de focus grotendeels ligt op het olie en gas rondom het Kaspische zee gebied van haar lidstaten. De ledenlanden hebben er baat bij dat er snelle verbinding worden gerealiseerd langs de oude zijderoute en waar China tal van megaprojecten heeft klaarliggen om deze te realiseren.

SCO ledenlanden: Tadzjikistan, Pakistan, Oezbekistan, Kazachstan, Kirgizië, Rusland, Tadzjikistan en India. Kandidaat-leden zijn Iran, Mongolië, en Turkije die na de mislukte couppoging er oren na schijnt te hebben om lid te worden.

frans
frans
Reactie op  weg met ons
3 jaren geleden

Dus kun je Obama alleen maar dankbaar zijn omdat wij hebben mogen meekijken hoe schaduwregeringen hem gevangen hebben gehouden in het Ovale.
Veroordeel Obama niet!
Je veroordeeld je zelf dan ook!
Nu zit Trump in het Ovale, En heeft de allerrijksten naar zich toegetrokken. Zodat deze allerrijksten niet ten prooi vallen aan diegenen die niets anders doen dan in oorlog investeren.
Het is een prima zet van Trump dit zo te doen, . Ja het lijkt heel anders! Maar zo blijft de rijkdom bij elkaar en niet geinvesteerd in oorlog. Zo had ik er zelf ook nog niet tegen aan gekeken.
Ik heb gedacht dat Trump zo de allerrijksten zou isoleren en evt arresteren.
Het gaat nog steeds goed met de keus van de stemmers.
Dat er nu groeperingen opstaan die met gewapend geweld willen protesteren tegen Trump kun je zien als investeringen vanuit het democratische Kamp. Dat zijn de Cabal, elite, etc. etc. Ja Het duister ter wereld.

Freba
Freba
Reactie op  weg met ons
3 jaren geleden

Ik had jouw tekst zelf kunnen bedenken. Raak opgetekend. Eerst een Neger als windowdressing en daarna een Mevrouw op de Jodentroon. Alles in nep in dat land. Musea vol met roofkunst. Vliegtuigen die niet willen vliegen. Auto’s als boerenkarren,die zuipen als een paard. Geen infrastructuur. Alleen wel in de steden waar DE Intriganten zelf wonen. Wij gedragen ons als honden met een stok op de rug, waarvan aan het uiteinde een worst -waarschijnlijk varkensvlees, dat zij zelf niet eten- is vastgebonden, waar de bek van de hond net niet bijkan. Hou jij ZE dom; dan houd ik ZE arm.

andré
andré
3 jaren geleden

Hij heeft zelf heel weinig toegevoegd, aldus Van Wolferen, behalve het voeren van oorlog.
“Hij heeft geen enkele dag geregeerd zonder dat er een oorlog was waar Amerika bij betrokken was.”
“Hij heeft nieuwe sluipmoordtechnieken ontwikkeld met drones
“Hij besloot al in het begin om daar helemaal niets aan te doen,”
“In plaats van een schaakmeester is hij gewoon een pion gebleven op het schaakbord.”

Misschien wou Hij eigenlijk anders ….

Rasecht Berensiroop
Rasecht Berensiroop
3 jaren geleden

Space Scientific Politics and Monetary Systems
Exopolitics.org. EU/BE/FL : Space Defensie

Extraterrestriall rassen hun mening hier omtrent, aanvaardbaar of niet aanvaardbaar, de onschuldige bevolking is altijd het slachtoffer van oorlogsvoering van het machtstelsel versluierd en geheim is en onderdeel uitmaakt van het militair-industrieel complex, het Pentagon en het inlichtingenapparaat.

wolfje
wolfje
3 jaren geleden

de nieuwe u.s. minister van defensie, james mattis, heeft het belang van de navo alweer benadrukt. niets nieuws onder de zon dus

trackback
Eindtijdsignalen en ander opvallend nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
3 jaren geleden
Arwijn
Arwijn
3 jaren geleden

Wat een heerlijke discussie! Het gaat tenminste echt ergens over.

Arwijn
Arwijn
Reactie op  Arwijn
3 jaren geleden

Hahhaha! Conspiracy theory ‘net zo erg als de Platte Aarde’… Als men eens wist!

Freba
Freba
Reactie op  Arwijn
3 jaren geleden

Heet tegenwoordig Strategisch Management. Dacht je nou echt dat de heren zo maar iets doen? In Tel Aviv is al 10-tallen jaren een leerstoel aan de universiteit, uiteraard met de knapste koppen; die zich bezig houden met beïnvloeding van de media.

P.S. deze informatie is niet geschikt voor domme RTL en NPO kijkers. Om van de SBS’en maar niet te spreken.

Rita
Rita
3 jaren geleden

In mijn ogen heeft hij de grootste fout gemaakt door na z’n eerste overwinning, niet met nieuwe beleidsmakers te komen, maar te putten uit de oude verroeste kliek. Hierdoor heeft hij geen nieuw beleid kunnen maken en is alles bij het oude gebleven.

Freba
Freba
3 jaren geleden

Slim hoor die Trump. Je kunt meer geld verdienen met infrastructuur dan met oorlog. Zo simpel is dat. Over duurzaamheid gesproken EN is goed voor het milieu.

x

Check Also

trump

Trump in afscheidstoespraak: Het beste moet nog komen

President Donald Trump heeft dinsdag in een ...

van wolferen

Karel van Wolferen legt in 6 minuten uit waarom Trump weg moest

Ook YouTube heeft de Amerikaanse president Trump ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

14
0
We lezen graag je reactie!x