Buitenland

VIDEO: “We staan aan de vooravond van een nieuwe geopolitieke wereld”

Help mee door dit artikel met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

We staan met Trump als president van Amerika aan de vooravond van een nieuwe geopolitieke wereld. Dat zegt voormalig NRC-correspondent Karel van Wolferen in gesprek met journalist Joost Niemöller.

Oud-president Obama heeft volgens hem weinig gedaan om het beleid van zijn voorgangers, George W. Bush en Dick Cheney, te veranderen.

“Al die hoge verwachtingen acht jaar geleden zijn niet uitgekomen,” benadrukt hij. “Obama is achterover gaan zitten en heeft het allemaal laten gebeuren.”

Belangrijkste toeschouwer

Of zoals David Bromwich schreef voor de London Review of Books: “Obama is de belangrijkste toeschouwer ter wereld.”

Hij heeft zelf heel weinig toegevoegd, aldus Van Wolferen, behalve het voeren van oorlog.

“Obama heeft de Nobelprijs van de Vrede gekregen, maar is oorlogen begonnen,” stelt hij. “Hij heeft geen enkele dag geregeerd zonder dat er een oorlog was waar Amerika bij betrokken was.”

Pion

“Hij heeft nieuwe sluipmoordtechnieken ontwikkeld met drones,” gaat hij verder. “Er zijn nu meer Amerikaanse kernwapens in de wereld dan ooit tevoren.”

Volgens Van Wolferen was Obama het slachtoffer van een machtstelsel dat grotendeels versluierd en geheim is en onderdeel uitmaakt van het militair-industrieel complex, het Pentagon en het inlichtingenapparaat.

“Hij besloot al in het begin om daar helemaal niets aan te doen,” zegt hij. “In plaats van een schaakmeester is hij gewoon een pion gebleven op het schaakbord.”

[Café Weltschmerz]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
14 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
weg met ons
weg met ons
5 jaren geleden

En zo is het maar net, Obama was niet meer dan een zoveelste marionet en oorlogszuchtige idioot waar nu de halve wereld om staat te jammeren dat ze graag een voortzetting van het waardeloos slinkse beleid hadden willen zien.

Hoe half gaar in het hoofd moet je zijn als je een president als Obama hebt aanvaard en om zijn vertrek staat te janken als een totaal gebrainwashte en goedgelovige mainstream slaaf.

Obama en zijn voorgangers zouden achter de tralies moeten verdwijnen en ik moet nog maar zien of Trump niet de zoveelste marionet blijkt waarvan men achteraf zegt dat de gevestigde orde ons het weer hebben geklikt. Argwanend zouden we moeten zijn aangezien vele nep joden al hebben aangegeven dat ze Trump bijstaan en adviseren. Daar gaat het in feite al verkeerd.

andré
andré
5 jaren geleden

Hij heeft zelf heel weinig toegevoegd, aldus Van Wolferen, behalve het voeren van oorlog.
“Hij heeft geen enkele dag geregeerd zonder dat er een oorlog was waar Amerika bij betrokken was.”
“Hij heeft nieuwe sluipmoordtechnieken ontwikkeld met drones
“Hij besloot al in het begin om daar helemaal niets aan te doen,”
“In plaats van een schaakmeester is hij gewoon een pion gebleven op het schaakbord.”

Misschien wou Hij eigenlijk anders ….

Rasecht Berensiroop
Rasecht Berensiroop
5 jaren geleden

Space Scientific Politics and Monetary Systems
Exopolitics.org. EU/BE/FL : Space Defensie

Extraterrestriall rassen hun mening hier omtrent, aanvaardbaar of niet aanvaardbaar, de onschuldige bevolking is altijd het slachtoffer van oorlogsvoering van het machtstelsel versluierd en geheim is en onderdeel uitmaakt van het militair-industrieel complex, het Pentagon en het inlichtingenapparaat.

wolfje
wolfje
5 jaren geleden

de nieuwe u.s. minister van defensie, james mattis, heeft het belang van de navo alweer benadrukt. niets nieuws onder de zon dus

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

14
0
We lezen graag je reactie!x