Homepagina » Propaganda » Advocaat: Russische tv brengt dingen naar buiten die de mainstream media niet mogen benoemen
Advocaat: Russische tv brengt dingen naar buiten die de mainstream media niet mogen benoemen

Advocaat: Russische tv brengt dingen naar buiten die de mainstream media niet mogen benoemen

Het Europees Parlement heeft een nieuwe resolutie aangenomen om ‘Russische propaganda’ effectiever te kunnen bestrijden.

Volgens de Poolse Europarlementariër Anna Fotyga, die de resolutie indiende, probeert de Russische overheid via denktanks, social media en meertalige nieuwszenders en nieuwssites als RT en Sputnik de publieke opinie in Europa te manipuleren en verdeeldheid te zaaien.

In een persbericht van het Europees Parlement wordt de ‘propaganda’ uit Rusland in één adem genoemd met die van Islamitische Staat.

Meer wapens

Volgens de Amerikaanse advocaat Mike Papantonio is de resolutie erdoor gedrukt omdat de oorlogshaviken meer wapens willen verkopen. Zij zien een nieuwe Koude Oorlog wel zitten.

“Fotyga werkte voor de Wereldbank en heeft connecties met allerlei grote Europese corporaties,” zei hij in gesprek met RT. “Er is altijd een geldspoor.”

Hij wijst op de rol van de mainstream media en megacorporaties.

Nul op het rekest

“Als ik aanklop bij ABC, CBS of NBC en een stuk wil doen over een medicijn van bijvoorbeeld Pfizer of Merck waar iedere dag duizenden vrouwen aan sterven, zal ik nul op het rekest krijgen,” zegt hij. “Dat zullen ze niet toelaten.”

De VS en Europa zijn volgens hem geïrriteerd omdat Russische media dingen naar buiten brengen die zij niet naar buiten brengen.

“Dat stoort de mainstream media en Wall Street mateloos,” zegt Papantonio.

Propaganda

Zal ABC of CBS aandacht besteden aan talkpoeder dat kanker kan veroorzaken bij vrouwen? Nee, want fabrikant Johnson & Johnson koopt ieder jaar voor vele miljoenen aan advertentieruimte.

Dát is pas propaganda, aldus de advocaat.

“Ik ben jarenlang commentator geweest voor RT en mocht altijd zeggen wat ik wilde,” zegt hij. “Ik heb ook bij MSNBC gewerkt, waar ik geen stukken meer mocht publiceren omdat ik over één van hun adverteerders schreef. Dat maakte ze boos.”

Adverteerders

De Amerikaanse media en corporaties kunnen het volgens hem niet hebben dat de Russische tv onderwerpen benoemt die in Amerika niet benoemd kunnen worden vanwege de adverteerders.

Die zeggen gewoon: ‘Als je er toch aandacht aan besteed, trekken wij ons terug’.

Bekijk het fragment hieronder terug:

[RT]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

8 reacties

 1. Resolutie om Russische propaganda effectiever te kunnen bestrijden. Welke Russische propaganda?
  Het enigste wat je hoort is dagelijkse anti Russische propaganda die door de Amerikaanse media en zogenaamde hulporganisaties word verspreid en deze worden klakkeloos overgenomen door de Europese media.En ze schuwen daar geen enkele leugen of intrige voor. De burgers van de westerse wereld weten de waarheid allang maar zitten in een harnas gevangen en deze word steeds strakker passend gemaakt zodat er totaal geen bewegingsvrijheid meer overblijft. Wat als je eigenwaarde in de toekomst totaal bezit word van een kleine selecte groep rijke machtigen. Is het leven dan nog wel levenswaardig? Dat vraag ik me echt af voor de mens van de toekomst. Word er dan toch geen robot naar het evenbeeld van een mens gecreëerd maar word de mens zelf de robot die met een paar elektronische aanpassingen en hersenspoelingen blindelings gehoorzaamd aan een paar machtige individuen.

  50 likes
 2. Mainstram media is VS censuur.

  26 likes
 3. Ik denk toch werkelijk echt dat het westen zelf een totalitaire verdeeldheid heeft veroorzaakt.
  En dat IS een product is van de Amerikaanse oorlogsmachine die Europa in een dwangbuis stopt.
  als de individuele burger van ons Europa niet vanuit zijn hart gaat denken worden we automaten.

  23 likes
 4. Tja Polen en de Baltische Staten hebben deal met EU en NAVO om wat westerse oorlogs speeltjes in hun land te plaatsen,en ja dachten de Russen die hebben wij ook…..en plaatsen aan de andere kant van de grens…..zielig hoor dat kinderachtige gedoe van die aardlingen……het valt ook allemaal zo op……Die domheid van de mens……

  16 likes
 5. Het is gewoon omkoping ,en hierbij vraag ik mij af hoeveel doden en oorlogen in opdracht van Big BV’s en geborgen Elite veroorzaken,de media beïnvloeden,Denhaag Brussel de VS ze doen alle aan mee,het zou uitgeroeid moeten worden,en denk dat het zo diep gaat,dat er heel wat geschiedenis boeken herschreven moeten zoals WW1, WW2,JFK en oorlogen daarna.

  Er moet tegen actie gebeuren en snel.

  15 likes
 6. Best verontrustend en naïef dat vele hier denken dat Rusland geen propaganda publiceert…
  Alleen hier al heb ik bakken met russische propaganda de revue zien passeren.

  Hierboven wordt ergens gezegd

  “anti Russische propaganda die door de Amerikaanse media en zogenaamde hulporganisaties word verspreid en deze worden klakkeloos overgenomen door de Europese media”

  Je kan het ook omdraaien, de russische propaganda die klakkeloos wordt overgenomen door de alternatieve media, het werkt namelijk twee kanten op.. apart dat mensen de westerse propaganda wel denken te zien, maar blind zijn voor de russische propaganda..

  5 likes
 7. Hier onder een mail van telegraaf van mij bericht op forum van telegraaf werd afgekeurd voor publicatie.

  Ik had geschreven quote: zeker nep nieuws.

  dat was alles,zie mail onder.

  Asscher klopt zich op de borst_ 80_ huishoudens profiteerde van Rutte II
  Inbox
  x

  via telegraafnet.nl
  14:17 (3 uur geleden)

  aan mij
  Beste lezer,

  U heeft gereageerd op een artikel op telegraaf.nl. Ons moderatingteam heeft uw reactie beoordeeld en afgekeurd voor publicatie.

  Klik hier om naar het artikel te gaan waarop u heeft gereageerd:

  http://www.telegraaf.nl/dft/geld/werk-inkomen/27128156/___Acht_op_tien_huishoudens_rijker_door_Rutte_II___.html

  Indien het u niet duidelijk is waarom uw reactie is afgewezen kunt u hier de huisregels nalezen: http://www.telegraaf.nl/reacties/huisregels .

  Met vriendelijke groeten,

  Het moderatingteam van De Telegraaf.

  PS. Dit is een automatisch gegenereerd bericht.

  2 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

mh17-proces

‘MH17-proces laat zien: Nederlandse justitie is totaal corrupt’

Op vrijdag 3 juli zei Hendrik Steenhuis, ...

award-winnende

Award-winnende klimaatactivist biedt excuses aan voor klimaatbangmakerij (en wordt gecensureerd)

De award-winnende klimaatactivist Michael Shellenberger schreef voor ...