Mens en Dier

Rutte oogst kritiek met ‘schaamteloze’ uitspraken over Hongarije: ‘We moeten juist de EU op haar knieën krijgen’

Help door dit met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Premier Rutte zou Hongarije het liefst uit de EU zetten als het land zich zo blijft opstellen, zei hij bij aankomst op de EU-top in Brussel. “Voor mij hebben ze dan niets meer te zoeken in de EU,” zei Rutte, die de Hongaarse premier Viktor Orban ‘schaamteloos’ noemde.

Aanleiding is een wet die verbiedt dat onder meer onderwijs en media jongeren confronteren met bijvoorbeeld homoseksualiteit en transgenders. De premier noemde die wet eerder ‘onacceptabel en achterlijk’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
Orban: critici hebben wet niet goed gelezen

“Ik kan helaas niet in mijn eentje, en zelfs niet met de andere lidstaten, zeggen: jullie moeten eruit. Dat moet stap voor stap, en je hoopt in de tussentijd dat ze zich aanpassen. Maar het langetermijndoel is om Hongarije op de knieën te krijgen,” zei hij.

Premier Orban zei in een reactie niet tegen homoseksualiteit te zijn. De wet gaat volgens hem over ouders en de manier waarop ze hun kinderen willen opvoeden. Hij voegde toe dat critici de wet niet goed hebben gelezen.

Dit statement van Rutte is juist schaamteloos

Rutte oogst veel kritiek met zijn uitspraken. Zo schrijft student politicologie Tom de Nooijer: “Dit statement van Rutte is juist schaamteloos. We moeten niet Hongarije, maar de EU op de knieën krijgen. Wat de EU nu doet, gaat haar bevoegdheden immers ver te buiten.”

“Hongarije heeft het recht als soevereine staat om wetten in te voeren. Punt,” aldus het gemeenteraadslid. De Nooijer vindt dat Rutte – de man van het toeslagenschandaal, de Omtzigtbespreker – een toontje lager moet zingen.

4.9 123 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

88 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Annette
Annette
2 jaren geleden

Hoe haalt deze non valeur het in zijn botte kop om een groot land met een groot leider als Victor Orban, gekozen door het Hongaarse volk, zo te schofferen!
Deze Rutte heeft zelf 10 jaar lang het Nederlandse volk leugen op leugen verkondigd en het land naar de bliksem geholpen. Nóg zit deze kwast op zijn post met een grote bek.
Verder is natuurlijk het hele verhaal compleet uit zijn verband getrokken. Het enige dat de regering van Hongarije wil is dat de kinderen beschermd worden. Zij zouden een voorbeeldfunctie moeten hebben voor het hele decadente en satanische gebeuren in West Europa, waar jonge kinderen vergiftigd worden met verkeerde informatie over seksualiteit. Los nog van het feit dat heel jonge kinderen daar nog helemaal niet mee bezig horen te zijn. Dat is voor als zij ouder zijn. Kleine kinderen laat je met rust.
Even een zijsprongetje naar het voetbal. Ik ben het met de UEFA eens dat er geen politiek bedreven moet worden op het voetbalveld. Alleen is dat tegenwoordig zeer moeilijk. Eigenwijze figuren vinden het tóch fijn om een punt te scoren. DUS wordt Hongarije belaagd met regenboogvlaggen en meer van dat soort flauwekul. Laten deze lafaards volgend jaar maar opkomen in een land als Quatar. Kijken of ze dan het lef hebben om in een islamitisch land met regenbogen te schermen. Denk dat ze van een muur afgeflikkerd worden.

Loeske
Loeske
2 jaren geleden

Deze lapswans heeft een bord voor zijn kop. Hij denkt dat hij alles kan zeggen en maken.
Wat denkt hij hier nu mee te bereiken. Dat Orban op zijn knieën gaat, omdat Rutte boeh roept? Wat verbeeld die Rutte zich wel dat hij denkt een ander de maat te kunnen nemen. In ons eigen land heeft hij nergens actieve herinneringen aan. Maar dit weet hij wel te onthouden?

Ron
Ron
2 jaren geleden

Om te weten waarover het gaat en het gezever van de EU. De wet werd aangenomen met 157 stemmen voor en één stem tegen in het parlement dat wordt gecontroleerd door de Fidesz-partij van Orban. De oppositie boycotte de stemming, behalve wetgevers van de nationalistische Jobbik-partij die de wet steunden. De tekst luid als volgt:
“Om ervoor te zorgen dat… de bescherming van kinderrechten, pornografie en inhoud die seksualiteit afbeeldt voor eigen doeleinden of die afwijking van genderidentiteit bevordert, mogen geslachtsveranderingen en homoseksualiteit niet beschikbaar worden gesteld aan personen onder de 18 jaar.”
Lessen seksuele voorlichting “mag niet gericht zijn op het bevorderen van gendersegregatie, geslachtsverandering of homoseksualiteit”, voegt het eraan toe.

John
John
2 jaren geleden

Rutte moet niet een toontje lager, maar absoluut helemaal niet meer zingen.
Ja, ok in een musical in de hoofdrol dan; als Pinocchio.
Weg met die leugenaar, manipulator, verrader, ratterigheid minister of moral poverty and downfall to nothingness. Lege ziel, zonder geweten. Soleless sicko.
In retraite te sturen naar een eiland, samen met de rest van de WEF leiband clan die niet het volk vertegenwoordigen maar Klaus Schwabs sekte. Een eiland wat ze nooit meer kunnen verlaten en met elkaar hun psychopathische spelletjes kunnen spelen.

Back to top button
88
0
We lezen graag je reactie!x