Binnenland

Rutte staat glashard te liegen tijdens debat: ‘Wat hij hier zegt, is gewoon niet waar’

Help mee door deze informatie met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

PvdA-fractieleider Lodewijk Asscher zei woensdag tijdens het debat dat de keuze van het kabinet om te sturen op de zorgcapaciteit ‘riskant is’. Hij wees erop dat er ‘echt serieuze waarschuwingen geweest zijn dat het kabinet hier een riskante koers vaart’.

“Want we zitten in een situatie waarin de lockdown zo bot is en de schade zo groot; dat moet je nooit willen,” aldus Asscher.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Premier Rutte reageerde: “Dit verbaast me, want dit is toch even belangrijk. De heer Asscher zegt nu: het is vreemd dat het kabinet heeft gestuurd op de zorgcapaciteit. Dat doen alle landen in de westerse wereld. […] Dat doen alle Europese landen. Dat doen de meeste Aziatische landen. Zelfs het Amerika van Donald Trump doet dat, op papier althans. Dat is de strategie die overal wordt gevolgd. Dat is niet kwetsbaar; dat is een logische strategie.”

Tamelijk gênant

De uitspraken van de premier deden verschillende deskundigen de wenkbrauwen fronsen. “Rutte liegt,” schrijft datawetenschapper Marino van Zelst op Twitter. Hij wijst erop dat Nieuw-Zeeland in augustus in lockdown ging na 4 besmettingen, terwijl Rutte bij 5000 besmettingen per dag besloot om geen extra maatregelen te nemen. “Wat Rutte hier zegt, is gewoon niet waar.”

Strategisch adviseur Diederik Heinink zegt: “Dit is tamelijk gênant.” Hij voegt toe dat bijna alle landen in Azië juist niet sturen op zorgcapaciteit.

4.8 33 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

94 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jeff
Jeff
3 jaren geleden

Alsof hij en z’n partij het beter zouden hebben gedaan! Die l*l voelt gewoon de adem van 17 maart. Eerst braaf volgen en dan voor de verkiezingen, toeslaan. Geloof me, die vent deugt net zo min. Hij gaat nu, zijn handen in de onschuld wassen. Ook voor jouw vriend; Neurenberg.

Vechter
Vechter
3 jaren geleden

De ouderen gaan kapot van de eenzaamheid, mensen plegen zelfmoord HOU OP ONS BANG TE MAKEN en geef ons leven terug want dit maakt alles kapot Rutte!

Rob Bentvelzen
Rob Bentvelzen
3 jaren geleden

rutte liegt. Hmmm, zal wel een bijverschijnsel zijn van het vaccin tegen waarheid dat hij genomen heeft

Nelis.
Nelis.
3 jaren geleden

Rutte liegt al jaren! We zijn niet anders van hem gewend. Daar is hij heel goed in!!

Back to top button
94
0
We lezen graag je reactie!x