Binnenland

Rutte staat glashard te liegen tijdens debat: ‘Wat hij hier zegt, is gewoon niet waar’

Help ons door dit met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

PvdA-fractieleider Lodewijk Asscher zei woensdag tijdens het debat dat de keuze van het kabinet om te sturen op de zorgcapaciteit ‘riskant is’. Hij wees erop dat er ‘echt serieuze waarschuwingen geweest zijn dat het kabinet hier een riskante koers vaart’.

“Want we zitten in een situatie waarin de lockdown zo bot is en de schade zo groot; dat moet je nooit willen,” aldus Asscher.

Premier Rutte reageerde: “Dit verbaast me, want dit is toch even belangrijk. De heer Asscher zegt nu: het is vreemd dat het kabinet heeft gestuurd op de zorgcapaciteit. Dat doen alle landen in de westerse wereld. […] Dat doen alle Europese landen. Dat doen de meeste Aziatische landen. Zelfs het Amerika van Donald Trump doet dat, op papier althans. Dat is de strategie die overal wordt gevolgd. Dat is niet kwetsbaar; dat is een logische strategie.”

Tamelijk gênant

De uitspraken van de premier deden verschillende deskundigen de wenkbrauwen fronsen. “Rutte liegt,” schrijft datawetenschapper Marino van Zelst op Twitter. Hij wijst erop dat Nieuw-Zeeland in augustus in lockdown ging na 4 besmettingen, terwijl Rutte bij 5000 besmettingen per dag besloot om geen extra maatregelen te nemen. “Wat Rutte hier zegt, is gewoon niet waar.”

Strategisch adviseur Diederik Heinink zegt: “Dit is tamelijk gênant.” Hij voegt toe dat bijna alle landen in Azië juist niet sturen op zorgcapaciteit.

4.8 33 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
94 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jeff
Jeff
1 jaar geleden

Alsof hij en z’n partij het beter zouden hebben gedaan! Die l*l voelt gewoon de adem van 17 maart. Eerst braaf volgen en dan voor de verkiezingen, toeslaan. Geloof me, die vent deugt net zo min. Hij gaat nu, zijn handen in de onschuld wassen. Ook voor jouw vriend; Neurenberg.

Vechter
Vechter
1 jaar geleden

De ouderen gaan kapot van de eenzaamheid, mensen plegen zelfmoord HOU OP ONS BANG TE MAKEN en geef ons leven terug want dit maakt alles kapot Rutte!

Rob Bentvelzen
Rob Bentvelzen
1 jaar geleden

rutte liegt. Hmmm, zal wel een bijverschijnsel zijn van het vaccin tegen waarheid dat hij genomen heeft

Nelis.
Nelis.
1 jaar geleden

Rutte liegt al jaren! We zijn niet anders van hem gewend. Daar is hij heel goed in!!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

94
0
We lezen graag je reactie!x