Buitenland

Sinds het begin van de Russische campagne zijn meer dan een miljoen Syriërs weer veilig teruggekeerd naar huis

Help mee door dit artikel met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Sinds het begin van de Russische militaire campagne in Syrië op 30 september zijn meer dan één miljoen vluchtelingen weer teruggekeerd naar huis. Dat heeft de Russische onderminister van Buitenlandse Zaken Alexei Meshkov gezegd.

“Sinds het begin van de Russische operatie, zo blijkt uit stukken van de VN, zijn meer dan een miljoen mensen weer teruggegaan naar hun huizen in Syrië,” zei Meshkov tijdens een persconferentie in Moskou.

Deze woorden werden deze week nog eens herhaald door de Syrische VN-ambassadeur Bashar Jaafari. “Door deze campagne zien de terreurgroepen zich in veel gebieden gedwongen zich terug te trekken, waardoor één miljoen verdreven Syriërs weer veilig naar huis kunnen,” zei hij.

Positieve impact

De Syrische ambassadeur bevestigde dat Syrië bereid is samen te werken ‘met elke staat die terrorisme op een serieuze manier wil bestrijden’, meldde persbureau TASS. Jaafari voegde toe dat de campagne een positieve impact heeft op de veiligheid in de wereld en in Europa.

Hij zei ook dat aanslagen in steden als Parijs zijn uitgevoerd door Europeanen die naar Syrië kwamen om daar een heilige oorlog te voeren.

2000 posities vernietigd

Op 30 september begon Rusland een luchtcampagne in Syrië op verzoek van president Bashar al-Assad. Er werden luchtaanvallen uitgevoerd op doelen van terroristen. De operaties worden gecoördineerd met het Syrische leger.

Sinds het begin van de campagne heeft de Russische luchtmacht meer dan 2000 posities van terroristen vernietigd. Honderden terroristen zijn gedood en tientallen commandocentra en munitieopslagplaatsen verwoest.

De Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen van de VN schatte in juli dat zo’n 4 miljoen Syriërs het land waren ontvlucht. Nog eens 7,6 miljoen inwoners zijn in het land zelf op de vlucht geslagen en leven veelal in barre omstandigheden.

[RT]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

0
We lezen graag je reactie!x