Homepagina » Buitenland » Sinds het begin van de Russische campagne zijn meer dan een miljoen Syriërs weer veilig teruggekeerd naar huis
Sinds het begin van de Russische campagne zijn meer dan een miljoen Syriërs weer teruggekeerd naar huis

Sinds het begin van de Russische campagne zijn meer dan een miljoen Syriërs weer veilig teruggekeerd naar huis

Sinds het begin van de Russische militaire campagne in Syrië op 30 september zijn meer dan één miljoen vluchtelingen weer teruggekeerd naar huis. Dat heeft de Russische onderminister van Buitenlandse Zaken Alexei Meshkov gezegd.

“Sinds het begin van de Russische operatie, zo blijkt uit stukken van de VN, zijn meer dan een miljoen mensen weer teruggegaan naar hun huizen in Syrië,” zei Meshkov tijdens een persconferentie in Moskou.

Deze woorden werden deze week nog eens herhaald door de Syrische VN-ambassadeur Bashar Jaafari. “Door deze campagne zien de terreurgroepen zich in veel gebieden gedwongen zich terug te trekken, waardoor één miljoen verdreven Syriërs weer veilig naar huis kunnen,” zei hij.

Positieve impact

De Syrische ambassadeur bevestigde dat Syrië bereid is samen te werken ‘met elke staat die terrorisme op een serieuze manier wil bestrijden’, meldde persbureau TASS. Jaafari voegde toe dat de campagne een positieve impact heeft op de veiligheid in de wereld en in Europa.

Hij zei ook dat aanslagen in steden als Parijs zijn uitgevoerd door Europeanen die naar Syrië kwamen om daar een heilige oorlog te voeren.

2000 posities vernietigd

Op 30 september begon Rusland een luchtcampagne in Syrië op verzoek van president Bashar al-Assad. Er werden luchtaanvallen uitgevoerd op doelen van terroristen. De operaties worden gecoördineerd met het Syrische leger.

Sinds het begin van de campagne heeft de Russische luchtmacht meer dan 2000 posities van terroristen vernietigd. Honderden terroristen zijn gedood en tientallen commandocentra en munitieopslagplaatsen verwoest.

De Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen van de VN schatte in juli dat zo’n 4 miljoen Syriërs het land waren ontvlucht. Nog eens 7,6 miljoen inwoners zijn in het land zelf op de vlucht geslagen en leven veelal in barre omstandigheden.

[RT]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
x

Check Also

rutte

Rutte legt uit wat hij bedoelt met Build Back Better (Grote Reset)

Tijdens de Algemene Vergadering van de VN ...

van wolferen

Karel van Wolferen legt in 6 minuten uit waarom Trump weg moest

Ook YouTube heeft de Amerikaanse president Trump ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

0
We lezen graag je reactie!x