Mens en Dier

Thierry Baudet teruggefloten om ‘antisemitische’ tweet: ‘Knettergek’

Help mee door deze informatie met iedereen op je social media te delen!

Er is ‘ophef’ ontstaan over een tweet van FVD-leider Thierry Baudet. Ene Katie deelde een afbeelding van de Syrische president Assad met zijn vrouw, met daarbij twee tekstwolken. Zijn vrouw vraagt aan hem: “Waarom wil het Westen Syrië binnenvallen?” Waarop Assad antwoordt: “Om onze olie te stelen, een marionettenregering te installeren en een Rothschild-bank op te zetten.”

Baudet reageerde: “Dit.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Het CIDI nam daar aanstoot aan en schreef op Twitter in een reactie: “Weer slingert FVD-leider Baudet een antisemitisch hondenfluitje de wereld in. Nota bene met impliciete steun voor het moorddadige Assad-regime. Dit mag nooit normaal worden.”

Jullie gezag geldt niet meer over mij

Het regent kritische reacties op de tweet. Zo zegt journalist Annelies Strikkers: “Ik moest echt meerdere malen kijken om te kunnen raden waar jullie überhaupt iets antisemitisch in zien. Maar jullie bedoelen dus écht de referentie aan de Rothschilds, omdat ze toevallig Joods zijn? Knettergek.”

“Delete your account, CIDI. Fuckers. Jullie gezag geldt niet meer over mij,” zei Baudet geprikkeld.

Cabaretier Peter Pannekoek maakte tijdens zijn oudejaarsconference een grap over de Holocaust. “Tijdens de Tweede Wereldoorlog gingen grootschalige festivals als Bergen-Belsen en Auschwitz juist wél door, met overnachting,” zei hij, terwijl er hard werd gelachen.

Stijlfiguur

Toen Forum voor Democratie het fragment op social media deelde, ontstond er geen ophef. Sterker nog, het CIDI verdedigde de cabaretier. “Peter Pannekoek gebruikt satire als stijlfiguur om aan te geven hoe belachelijk de Holocaustvergelijkingen in coronatijd zijn. In die context en op dat podium is het misschien onsmakelijk, maar niet strafbaar of antisemitisch.”

Doet een beetje denken aan ‘klimaatverandering’: het weer is geen bewijs voor klimaattrends op de lange termijn, behalve als het heet is en wij zeggen dat dat zo is. Op dezelfde manier is iets pas antisemitisch als wij zeggen dat dat zo is.

4.9 132 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

108 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jeroen 🐝
Jeroen 🐝
1 jaar geleden

Ja, alles wat iemand niet aanstaat is maar gelijk antisemitisch tegenwoordig.
Het moge duidelijk zijn dat waar CIDI ook mee bezig is het in ’t belang van de Joden is. En hoewel ik Asaad zeker nog wel als een dictator wil zien (tot zover ik weet is hij nooit gekozen), houd ik er ook rekening mee dat er ook tegen hem een hoop framing. Met deze verdenking tegen de media steun ik hem dus NIET.

Kai heever
Kai heever
1 jaar geleden

Ik heb een paar Joodse kennisen, die kunnen het CIDI wel afschieten

Fonske
Fonske
1 jaar geleden
Fransdo
Fransdo
1 jaar geleden

Dat Cidi is inmiddels een beetje als Rutte: een verzuurd pak melk ver over de houdbaarheidsdatum heen.

Want inderdaad, als je achter elke boom 3 vijanden ziet staan wordt een boswandeling natuurlijk een verschrikking.

Hoog tijd dat Cidi ophoudt met boswandelingen te maken en met pensioen gaat.

Back to top button
108
0
We lezen graag je reactie!x