Homepagina » Gezondheid » Steeds meer mensen in alle lagen van de bevolking worden wakker. Bekijk dit debat over vaccineren in Buitenhof
Steeds meer mensen in alle lagen van de bevolking worden wakker. Bekijk dit debat over vaccineren in Brandpunt

Steeds meer mensen in alle lagen van de bevolking worden wakker. Bekijk dit debat over vaccineren in Buitenhof

De groep mensen die tegen vaccineren is, groeit. Steeds meer mensen in alle lagen van de bevolking hebben hun twijfels.

Ze vinden het schadelijk en kinderen zouden er autisme door krijgen. Daarmee dringt de vraag zich op of vaccineren misschien verplicht gesteld moet worden.

Anne-Marie van Raaij, voorzitter van de Nederlandse Vereniging Kritisch Prikken, vindt dat vaccinatie de keuze en verantwoordelijkheid van de ouders zelf is.

Niet weten

“Er wordt gezegd dat vaccins veilig en effectief zijn,” zei ze in het programma Buitenhof. “Dat weten we niet omdat daar geen onderzoek naar gedaan is.”

Dat de vaccinatiegraad daalt komt volgens Mascha Kamphuis, voorzitter van de jeugdartsenvereniging, omdat er op internet veel informatie staat over vaccineren die volgens haar onwaar is.

“Je krijgt er autisme van, je krijgt er een allergie van,” zei ze. “Is niet waar.”

Mevrouw Kamphuis is duidelijk niet op de hoogte van het nieuwste wetenschappelijke onderzoek, want ze doet uitspraken die aantoonbaar onjuist zijn.

Heel veel publicaties

Australische wetenschappers hebben afgelopen zomer het kinkhoestvaccin in verband gebracht met atopische ziektes, waaronder allergieën. Ze hebben hun studie gepubliceerd in BMJ Open.

Daarnaast heeft professor Brian Hooker van de Simpson University in Californië een studie gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Translational Neurodegeneration waaruit blijkt dat Afro-Amerikaanse jongetjes na de BMR-prik bijna 3,5 keer meer kans hadden op autisme.

Van Raaij wijst hier ook op in het programma: “Er zijn heel veel publicaties over een relatie met bijvoorbeeld allergieën. Het mazelenvaccin kan allergieën, astma en diabetes uitlokken.”

Ontkend

Volgens haar is het ook mogelijk dat vaccins leiden tot autisme.

Ze benadrukt dat een kind niet alleen als gevolg van een ziekte, maar ook als gevolg van een vaccinatie kan overlijden. “En dat wordt nu onderbelicht en ontkend door iedereen.”

Bekijk de uitzending hieronder terug:

[VPRO]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • infootje schreef:

  “Taart” Kamphuis, geboren 1970, 13 jaar NA het opstarten van het rijksvaccinatie programma.
  Volledig gebrainwashed, zal wel medicijnen gestudeerd hebben i.p.v. geneeskunde.
  Zou die voor dat praatje, van de farma maffia nog wat extra’s toegeschoven krijgen?
  Misschien moet ze deze site maar ff doorlezen:
  http://www.familieblij.nl/page97.php
  En als het dan allemaal toch geen kwaad kan, geef dan het goede voorbeeld en laat je ff lek prikken met die troep.

  35 likes
  • Rene schreef:

   Kamphuis en ploumen deugen alletwee niet claimen vanalles maar deze onderzowken zijn door eigen regering gedaan en wetenschappers tja die zijn ook niet altijd even eerlijk als het om publieke t oem gaat. Heb zelf diabetes1 en 7jaar de griepprik gehad het hele jaar door verkouden 7 jaar gestopt ermee en de klachten weg warempel zeg en dan beweert kamphuis dat er totaal geen verband kan zijn tussen ziek worden en vaccinaties ?? Dit zegt genoeg over die muts dat ze niet deugt en de kritische denker doet ze,af als pseudo wetenschap en dat het volk achterlijk is

   4 likes
 • Eksegese schreef:

  De geest is uit de fles aan het komen zie hem er maat weer in te krijgen. Niet dus !!! Dit zijn goede ontwikkelingen, meerr mensen worden zich bewust van de gevaren en ook doktoren en verplegend personeel laat zich steeds minder vaccineren. Ik heb goede hoop op verandering al is de strijd nog lang niet gestreden.

  28 likes
 • ster schreef:

  Als die arts die daar aan tafel zat mijn arts was dan veranderde ik ter plekken van arts. Zeggen dta er geen bijwerkingen van vacinaties zijn dat is zo’n grote kolder en dat als arts durven te zeggen is een teken dat ze betaald word om daar onzijn uit te kramen of er ontbreken behoorlijk wat hersencellen bij haar.

  23 likes
 • ster schreef:

  Zolang de bijwerkingen gruwelijk kunnen zijn zal men als moeder goed moeten nadenken met inentingen te geven of niet en terecht.

  22 likes
 • Jack schreef:

  Beide partijen hebben het goed voor met de mensen dit is het trieste van het verhaal.
  De voorbeelden van vaccinatie en Autisme liegen er niet om, ja dat zou jou kind maar wezen tuttebel.
  300 kinderen iedere dag dood door mazelen, ik geloof daar helemaal niets van.
  Truc om angst in te boezemen, voorbeeld hebben we al gezien met kling en zijn vaccinaties en nadien gebeurt er niets.
  Het is geen risico voor de andere mensen die wel gevaccineerd zijn, die zijn dan toch beschermd, ik bepaal wat er met mijn kinderen gebeurt !
  Goed immuunsysteem opbouwen wat door moeder natuur gegeven is.
  De waarheid heeft zich al getoond met Kling die ons angst inboezemde, niets gebeurt zoals gewoonlijk.
  In de VS hebben ze het wel erg goed voor met de mensheid, dit is het enige voorbeeld waar je geld gratis krijgt zonder er daar iets voor te doen.
  Denk niet dat wij Nederlanders daar in zouden trappen, dan weet je pas echt zeker dat er iets niet klopt als je ergens geld bij krijgt.

  https://www.sun-sentinel.com/features/deals-shopping/fl-bz-free-10-gift-card-with-flu-shot-at-publix-pharmacy-20180925-story.html

  20 likes
 • Louise schreef:

  Afschuwelijke discussie , hier schiet een ouder niks mee op…..Lekker rechtlijnig tegenover elkaar gaan staan en dan roepen dat het over het kind gaat, Wat in Godsnaam die Ploumen daar doet is een raadsel, dacht dat in Afrika iedereen zo langzamerhand wel gevaccineerd was, na 60 jaar ontwikkelingshulp ….maar nog steeds slechte hygiëne …. Schiet niet op zo en dat zien mensen, daarom gaan ze zelf op zoek……wat een schreeuwerig onsympathiek niveau……
  Gelukkig heb ik een aardige huisarts die voor alles open staat…
  Wat een treurigheid , laat dit soort programma’s maar……… en voor wie denkt dat met vrouwen aan het roer alles beter gaat ? Nope. En uhhhh, die zombie’s op de achtergrond gezien 😒

  18 likes
 • AlbertV schreef:

  Het was Buitenhof, niet Brandpunt, maar dit ter zijde.
  “Wetenschappelijk niet bewezen” is een holle kreet. Als er geen bewijzen zijn kan dat ook zeggen dat er geen onderzoek naar gedaan is. Als het wel onderzocht is kun je ook niet blind afgaan op de onderzoeksresultaten. Was het onderzoek onbevooroordeeld en onafhankelijk? Dat is de eerste vraag die je moet stellen.
  Een onderzoek doen kost geld en dat stellen regeringen niet meer beschikbaar dus moet dat uit de markt komen. Kun je dan nog van onafhankelijkheid spreken? Belanghebbenden zullen vooraf een bepaald resultaat uit een onderzoek wensen of verwachten. Begint zo’n onderzoek dan onbevooroordeeld?
  Vaccineren zou heel wat kinderen van de dood hebben gered. Is er wel eens serieus onderzoek gedaan naar mogelijke kindersterfte als gevolg van bijwerkingen van een vaccinatie? Zo niet dan wordt dat hoog tijd.

  12 likes
 • Peter schreef:

  330 kinderen wereldwijd elke dag overlijden aan mazelen. Dit zijn in landen waar de hygiënische omstandigheden schrikbarend slecht zijn. Als dit probleem zou worden verholpen dan zou dit ovelijdensaantal drastisch omlaag gaan. Dat is de oplossing, niet vaccineren.

  Daarnaast moet je ook onderscheid maken in vaccinaties. Wellicht zijn bepaalde vaccinaties, zoals voor de mazelen, helemaal niet meer nodig, maar andere zoals tegen kinkhoest misschien wel.

  Wij hebben ons kind deels laten vaccineren, bijvoorbeeld de 9 jarige prik hebben we overgeslagen.

  Wat denk ik ook heel belangrijk is, is als moeder je kind borstvoeding geven als dit een mogelijkheid is. Hiermee bouw je een dijk van een afweersyseem op.

  3 likes
 • Aradhel schreef:

  “Dat de vaccinatiegraad daalt komt volgens Mascha Kamphuis, voorzitter van de jeugdartsenvereniging, omdat er op internet veel informatie staat over vaccineren die volgens haar onwaar is.”

  Mevrouw Kamphuis kletst niet alleen gigantisch uit haar nek, zij ‘buigt’ ook nog ‘s die voor Rutte3 cs, welke nog dieper ‘buigen’ voor The Big Pharma. En die #drieeenheden nemen ons vervolgens ‘diep van achteren’….de dood of de gladiolen!

  3 likes
 • redice schreef:

  “aflevering niet beschikbaar” ????

  2 likes
 • Rosalie schreef:

  En dan te bedenken dat Bill Gates zijn eigen kinderen niet vaccineert. Hoe zit het eigenlijk met de 3 ” biggetjes “? Zouden zij gevaccineerd zijn ? Maar dit terzijde. We kregeñ allemaal mazelen en je was er goed ziek van maar je kwam er des te sterker uit, en dood ging je niet van de mazelen. In Oekraïne was er wel veel sterfte maar dat gebeurde nadat ze gingen vaccineren. Bovendien is een kind dat ingeent is tegen mazelen de eerste 10 dagen daarna besmettelijk, dus vandaar de epidemie. Over de Australische wetenschapper dr David Golden hoor je niets in zo’n programma als Buitenhof. Deze wetenschapper heeft bewezen dat de homeopathische profylaxe de beste resultaten geeft. Maar met homeopathie wordt ook de vloer aangeveegd omdat er niets mee te verdienen valt. En men zegt dat het inbeelding is, maar hoe kan het dan dat homeopathie dan bij dieren werkt ? Hebben de beestjes zich dat ook maar ingebeeld ? Ik kan nog veel langer doorgaan maar vergeet dit niet : vaccinaties zij puur gif en ondermijnen je immuunsysteem zodat je later ziek wordt. Waar komt al die kanker vandaan? Ziektes zoals ALS, astma, ?

  2 likes
 • tammy78 schreef:

  laats en keer bleek een gemeente waar de inenting graat het laagst was waren het gezondste was en keer in nieuws en dan ga je helemaal over nadenken en krabben achter je oor oke hoor ik dat goed en dat niet alleen nog maal krijg je een virus binnen normaal waarom zitten er in een vaccinatie er 3 in en dat niet alleen en de rest van de rommel

  1 likes
 • endemion schreef:

  Laats die aflevering van Lubach over vaccins op youtube bekeken, ongelooflijk triest hoeveel slapende schapen we nog altijd onder de NL’se bevolking hebben als het aan komt op vaccins. Luback deed het zo goed over XTC 🙁 maar met z’n vaccin “rant” verliest hij toch een hele hoop respect punten.

  1 likes
 • tammy78 schreef:

  vaccineren is ook niet levens lang uitbraak van kinkhoest onder stuntend en ouder was en tijd terug die waren ingeënt en wat voor gevolgen hebben dat kinderziekten op ouder leeftijd te krijgen weet wel hoe ouder het kind is een kinderziekte te krijgen dat dit harder aankomt ( zelf ook mee gemaakt met waterpoken zoon kreeg dit was jonger dan zijn zus 3 jaar verschil ook bijna geen last dochter dood ziek) plus er zitten in vaccineren 3 ziektes in als je gewoon ziek wordt is maar een en goed onder zoek er naar wordt gewoon weg niet gedaan alleen maar nee ze zijn veilig dan nog wat in nieuws kwam waar vaccineren graad laagst was waren de kinderen het gezondste dat roep dan toch vraagtekens aan waarom zijn die kinderen gezonder dan de rest pppffff

  0 likes
 • x

  Check Also

  hugo de jonge

  Hugo de Jonge wil niet leren van het verleden. Begint alles weer van voren af aan?

  Minister Hugo de Jonge is terug van ...

  italiaanse

  Italiaanse professor: Coronavirus gemaakt in Chinees lab, reken niet op effectief vaccin

  Het nieuwe coronavirus is gemaakt in een ...

  >