UFO

UFO’s ontglippen aan Iraanse gevechtsvliegtuigen

Help anderen door dit met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het Amerikaanse tijdschrift Combat Aircraft Monthly maakt melding van onbekende vliegende objecten die in het Iraanse luchtruim zijn waargenomen door piloten van F-14 Tomcat gevechtstoestellen.

De schrijver van het stuk gaat met name in op UFO-waarnemingen rond nucleaire installaties in het land.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

In november 2004 probeerde een Iraanse F-14 Tomcat een lichtgevend object boven de kernreactor in Arak te onscheppen, toen plotseling zijn radarstraal werd verstoord. De piloot omschreef het object als bolvormig met een groene naverbrander. Het object accelereerde en ‘verdween als een meteoriet’.

Kerncentrale

In januari 2012 werd een F-14 ingezet om een onbekend object boven de kerncentrale in Bushehr te onderscheppen. Het toestel explodeerde enkele seconden nadat het was opgestegen.

Het is niet voor het eerst dat Iraanse gevechtstoestellen worden geconfronteerd met UFO’s. In 1976 wisten Iraanse F-4 Phantoms er niet in te slagen om lichtgevende objecten boven Teheran te onderscheppen. De instrumenten van de vliegtuigen werden door een onbekende kracht uitgeschakeld.

De objecten haalden naar verluidt Mach 10. Dat is 10 keer de snelheid van geluid. Voor zover bekend bestaat er geen vliegtuig dat zich gedraagt zoals de UFO’s in Iran. De X-43A Scramjet van NASA bereikte in 2004 een topsnelheid van 9,6 Mach, maar kan niet boven een doel blijven hangen.

Soesterberg

In Nederland komt informatie over confrontaties tussen UFO’s en de luchtmacht maar heel mondjesmaat naar buiten. Zo werd in augustus 1977 een schotelvormig object waargenomen boven vliegbasis Soesterberg, waarna een F-4 Phantom van de Amerikaanse 32nd Tactical Fighter Squadron werd ingezet om de UFO te onderscheppen.

Het vliegtuig was uitgerust met complete wapenuitrusting, wat wijst op een scramble in plaats van een routinevlucht. De piloot voerde air combat manoeuvring (ACM) uit en crashte uiteindelijk met zijn F-4 in de Noordzee.

In 1979 werd op vliegbasis Soesterberg opnieuw een UFO waargenomen. Volgens de officiële lezing was het een luchtspiegeling, een verzinsel. Maar volgens verschillende Soesterbergers en specialisten ‘hebben buitenaardsen wel degelijk een bezoek gebracht aan de basis’.

Bron: Forbes.com

Gerelateerd:

 

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

20 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kalki
Kalki
10 jaren geleden

Dat UFO’s ontglippen aan Iraanse gevechtsvliegtuigen wil zeggen dat de Liefde sterker is dan het Kwaad.
Langzaam maar zeker komt de waarheid boven tafel en is “UFO-disclosure” nabij.

getreal
getreal
10 jaren geleden

Grote kans dat deze ufo’s van de US zijn. Waarschijnlijk niets buitenaards

Timothy Drake
Timothy Drake
10 jaren geleden

Met liefde maken zij dingen onklaar.. ghehehehehe

Boudica
Boudica
10 jaren geleden

Grote delen van de mensheid geloven in aliëns. Sommigen beweren zelfs dat ze aliëns gezien hebben en als ze hen uiterlijk beschrijven, lijken ze -anatomisch gezien- zéér sterk op mensen. Enne…. dat kán natuurlijk niet! Als het leven op deze aarde ontstaan is door louter toeval en evolutie, dan geldt dat natuurlijk ook voor planeten die lichtjaren van ons verwijderd zijn. Op die planeten verloopt de eventuele evolutie TOTAAL anders, dan bij ons. Ze zien er -in alle opzichten- dus ook TOTAAL anders uit dan wij. Wellicht is voor hen water noch zuurstof essentieel om te kunnen leven. Het feit dat WIJ dat nodig hebben, wil nog niet zeggen dat zij dat evenzo nodig hebben. Misschien hebben zij één, drie, vijf of meerdere geslachten. In ieder geval is bij hen ALLES anders dan bij ons.

Back to top button
20
0
We lezen graag je reactie!x