CoronaBinnenland

Uitvaartverzorgers spreken zich uit: ‘Ik heb in bijna 34 jaar nooit zoveel plotseling overlijden gezien’

Help anderen door deze info met jouw kennissen op je socials te delen!

Deze maand werd bekend dat het aantal mensen dat maandelijks overlijdt ook vorige maand weer hoger dan verwacht lag. Net als in mei en juni was er sprake van oversterfte, aldus het CBS. De oversterfte werd veroorzaakt doordat meer bewoners van verpleeghuizen en 80-plussers overleden dan verwacht.

Steeds meer mensen die vanwege hun werk in aanraking komen met overledenen delen hun ervaringen. Een specialist mortale zorg schrijft op social media: “Je hebt werkelijk geen idee hoe vaak ik gebeld word met de melding dat ze vader dood in huis hebben gevonden, zittend op zijn stoel, of een veel te jonge vrouw van begin 60 die al drie dagen dood in de keuken ligt. Ook de meldingen van stil geboren baby’s nemen in aantal toe.”

De ouderen hebben vaak iets gemeen. Ze hebben een donkerblauw tot zwart (gezwollen) gezicht. Afscheid nemen is veelal niet meer mogelijk. Om de overledene iets toonbaar te krijgen, haalt de specialist mortale zorg bloed uit de overledene waarbij de kleur dichter bij zwart ligt dan bij rood.

We durven het niet hardop te benoemen

Hij merkt verder op dat een geklede overledene die in zijn wagen ligt zijns inziens niet volledig geschouwd is. De afgelopen twee jaar heeft hij meer dan 700 niet meer toonbare overledenen behandeld.

Op zijn bericht kwamen honderden reacties. Uitvaartverzorgers beginnen zich uit te spreken. Zo schrijft een uitvaartleidster: “We denken bijna allemaal hetzelfde, maar durven het niet hardop te benoemen.”

Een directeur bij een uitvaartverzorger voegt toe: “Heel herkenbaar verhaal. Helaas. Duidelijk een ander beeld dan voorheen. Ik heb in bijna 34 jaar nooit zoveel plotseling overlijden gezien als het achterliggende jaar. Ook nog nooit zo veelvuldig het woord ‘bloedprop’ langs horen komen bij de families waar ik voor mag werken als in de achterliggende maanden. Onderzoek is hard nodig en een goede schouw ook!”

We mogen het niet benoemen

“Wat er hier gezegd wordt, kan ik me helemaal in vinden. Ik hoop zo dat er meer en meer mensen uit de uitvaartbranche eerlijk hun bevindingen delen en dat er op deze manier een open discussie kan ontstaan. Laten we eerlijk zijn, het is niet de vergrijzing die de oversterfte veroorzaakt. Want er overlijden ook heel erg veel jonge mensen en ook veel te jonge mensen. Plotseling of na explosieve tumoren, hersenbloedingen, hartstilstanden, et cetera. Maar dan vooral ook degenen die thanatopraxie uitvoeren, die zien toch ook het verschil van bloed? Vaak hoor ik ook dat overledenen moeilijker aan te prikken zijn, veel bloedproppen tegenkomen. Wordt het niet eens tijd dat er kritisch gekeken mag worden naar deze experimentele gentherapie?” vraagt een uitvaartverzorgster.

Een pedagogisch specialistisch allrounder laat weten: “Helaas heel herkenbaar en pijnlijk, maar we mogen het niet benoemen.”

De namen zijn bekend bij de redactie.

4.7 165 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
88 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Anne
Anne
1 maand geleden

En wat er nog gaat komen.

Chero
Chero
1 maand geleden

Waar zijn de mensen toch allemaal bang voor, dat ze zich niet uit durven te spreken. Wij zijn toch altijd nog met meerdere.

Victor Hugo
Victor Hugo
1 maand geleden

Om het verhaal van de wereldorde te doorprikken is het noodzakelijk dat iedereen, die verdachte overlijdens ziet deze zoveel mogelijk deelt met de medemens, er zou een onafhankelijk centraal meldpunt moeten opgericht worden, waar al deze verdachte dingen verzameld en bekend gemaakt worden, zo niet blijft de uitroeing van het mensdom voortduren, totdat Bill Gates en zijn medesaters hun zin hebben.

Jojo
Jojo
1 maand geleden

Stop nou ’s met dat het (mogelijk) door de prik komt! We weten genoeg hier.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

88
0
We lezen graag je reactie!x