Propaganda

De verslaggeving over Aleppo en Mosul vertelt ons veel over de propaganda die we consumeren

Help mee door dit met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Iraakse troepen voeren met steun van de Verenigde Staten sinds medio februari een grootschalige operatie om de stad Mosul volledig in handen te krijgen.

Eind vorig jaar werd in buurland Syrië de stad Aleppo heroverd op terroristen. Twee steden in twee aan elkaar grenzende landen, twee compleet verschillende manieren van verslaggeving in de media.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Niets dan lof voor de vooruitgang die de coalitie boekt in Mosul, terwijl de media de regeringstroepen van Assad vooral beschuldigden van oorlogsmisdaden.

Partijdige verslaggeving

“In beide gevallen proberen de Iraakse en Syrische overheid delen van steden te heroveren op terroristen,” merkte onderzoeksjournalist Rick Sterling op.

“In Mosul gaat het om IS, in Aleppo om Jabhat al-Nusra, een tak van Al Qaida,” zei hij.

“De media meldden dat de Aleppo ‘was gevallen’, terwijl ze zeggen dat Mosul wordt bevrijd,” aldus Sterling. Hij sprak van partijdige verslaggeving in de media.

Belangen

“De westerse media hebben Aleppo verlaten, terwijl de situatie daar drastisch is verbeterd aangezien de terroristen zijn verslagen,” benadrukte de journalist.

Volgens priester Andrew Ashdown, die net is teruggekeerd uit Syrië, heeft de partijdige verslaggeving te maken met de achterliggende belangen.

“Het is duidelijk dat sommige westerse landen regimeverandering willen in Syrië,” zei hij.

Grozny

“Het is ironisch dat de Verenigde Staten in Mosul strijden tegen IS, terwijl hun bondgenoten – Saoedi-Arabië en Qatar – IS juist financieren,” vervolgde hij.

De verwoesting in Aleppo als gevolg van Russische luchtaanvallen werd vergeleken met de vernietiging van Grozny in Tsjetsjenië, maar geen woord over Ramadi, een stad die in 2015 voor 80 procent werd verwoest door Amerikaanse luchtaanvallen.

[RT, Independent]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
trackback
Eindtijdsignalen en ander opvallend nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
7 jaren geleden
exegese
exegese
7 jaren geleden

Als Tump ook hier woord houdt zal Amerika’s geheime steun aan I.S. stoppen zo ook al hun militaire acties aldaar. Hij zou er mee stoppen politieagent te spelen in de wereld en hun militairen naar huis halen om zich te beperken tot defensieve taken.

Nils
Nils
7 jaren geleden

Helikopter is in de foto gefotoshopped. Kijk naar de wieken, die draaien niet… en geen stof onder de helikopter en te gevaarlijk dichtbij de auto’s. Reuters? AFP? AP? Foto’s uit het gebied zijn heel vaak nep of in scene gezet.

War on Error
War on Error
7 jaren geleden

Taak van de gecontrolleerde media (alle grote RTV-netwerken, dagbladen, social media dekmantels) is het VERKOPEN van oorlog.

‘Wij zijn de ‘good guys’, onze oorlog is ‘humanitair’; dat is de retoriek. Vet gelogen natuurlijk.
Het was een seculier!, stabiel, vreedzaam, beschaafd, en welvarend land. We hebben er niks te zoeken. In het kielzog van echte vluchtelingen – agv. van onze inmengingen – sturen de ‘steak holders’ alles wat niet-blank is (niet wit volgens de policor), uit de hele wereld, naar de EU.

Aangezien de NAVO überhaupt geen vijanden heeft, is het dus noodzakelijk iets van een bestaansrecht te rechtvaardigen – en u uw centen uit de zak te kloppen – om alles aan te grijpen om zaken te escaleren.
– demoniseren van het beoogde doelwit
– opzetten en bewapenen van guerilla’s/terroristen cellen
– of desnoods totaal ZONDER STEEKHOUDENDE (Veiligheids-) REDEN landen plat te leggen (Nam, Irak, Libië), Het ‘Downing Street Memorandum’ is precies daarvoor opgesteld; om illegale oorlogen te ‘legaliseren’; dwz. omdat de geallieerde regeringsleiders dat zo met elkaar hebben afgesproken.

Ook de beelden die RT laat zien van de slachtoffers in Mosul van gifgas granaten komen niet door de censuur van ‘Hilversum’.
Evenmin hoe IS de missie heeft uitgevoerd kansen om burgers te blijven doden te creëren, middels overschakelen op ‘Urban War-fare’. Ze zitten in woonblokken tussen de burgers, verhongeren en terroriseren dien.
Vluchtende burgers worden nog altijd beschoten.

Trump (schoothondje ván) heeft al aangekondigd ‘we bomb te hell out of IS’ (dus, de gevangen bevolking ter plekke op bekende Amerikaanse wijze op de brandstapel gooien – vgl. de traditie van ‘carpet bombing’, of ‘saturation bombing’; ze doen het steeds. Dresden, Leipzig, Hamburg, Wupertal, alle Duitse steden groter dan 80.000 inwoners, Nagasaki, Hiroshima, Vietnam.

Onze politiek, en wij als stemvee geven de Yanks ‘carte blanche’, doen blij mee in de coalitie, en gooien ons geld er achter aan.
IS zit nu al in onze AZC’s. Grijze Wolven heeft Erdogan in heel de EU ondergebracht.
De EU is next, spoedig.
De nazi-EU spint daar garen bij; de laatste maanden maakt het – onder media-stilte – grote stappen naar het optuigen van een militaire dictatuur (Europees leger, Juncker ‘commander in chief’.)

Erdogangster (oorlogsmisdadiger, maakte IS mogelijk) komt (toch/juist) naar ons land. Het zal vergeven zijn van buitenlandse geheime diensten – en hun revolutiemanagers.
Taak: de lont in het kruidvat aan te steken.

http://www.globalresearch.ca/the-u-s-carried-out-regime-change-in-syria-in-1949-and-tried-again-in-1957-1986-1991-and-2011-today/5576700
http://www.globalresearch.ca/the-enemy-of-my-friend-is-my-friend-israel-accepts-billions-from-the-us-but-maintains-ties-with-al-nusra-2/5574230?utm_campaign=magnet&utm_source=article_page&utm_medium=related_articles

Back to top button
9
0
We lezen graag je reactie!x