UFO

Exclusief: “Het mysterie van de Belgische UFO-golf blijft onopgelost”

Help door dit met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Op 29 november 1989 zagen twee Belgische rijkswachters tegen de avond een traagvliegende driehoek met felle lichten op de hoekpunten en een rood flikkerend licht in het midden. De dagen erna getuigden nog honderden mensen een soortgelijk voorwerp gezien te hebben.

Het daaropvolgende jaar werden nog honderden UFO’s gerapporteerd in heel België. De Belgische generaal-majoor Wilfried de Brouwer leidde het onderzoek naar deze UFO’s. Op een opmerkelijke persconferentie gaf hij toe dat in de nacht van 30 op 31 maart zowel met het blote oog als op radar een bizar verschijnsel in de omgeving van Waver vastgesteld kon worden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Enige tijd geleden gaf de Britse overheid archieven vrij met daarin alle UFO-waarnemingen tussen 1981 en 1996. Ook de Belgische UFO-golf wordt er uitstekend in gedocumenteerd. Uit de Britse archieven blijkt dat het Britse ministerie van Defensie de verklaring van De Brouwer ‘serieus nam’.

Ook de Belgische overheid bevestigde het bestaan van de UFO’s aan de Britten. “De aanwezigheid van onbekende vliegende objecten boven België in 1989 en 1990 kan niet in twijfel getrokken worden. De feiten worden bevestigd door de toenmalige ministers van Defensie Guy Coëme en Leo Delcroix.” Beide ministeries besloten uiteindelijk tot een informatiestop wegens de ‘agressiviteit’ van de media.

Belgische gevechtsvliegtuigen werden er meermaals op uit gestuurd om meldingen van de UFO’s te onderzoeken. De piloten kregen op hun radarscherm wel melding van onbekende tuigen in het luchtruim, maar konden geen fysieke aanwezigheid van mysterieuze objecten vaststellen.

“Het mysterie blijft onopgelost,” aldus De Brouwer. Hij bevestigt dat de piloten ‘iets’ op hun radarscherm zagen, maar niet in staat waren het fenomeen te verklaren. De Brouwer gaat in de video ook in op de controversiële foto die in Petit-Rechain zou zijn genomen.

[OpenMinds]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

37 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
koekje
koekje
9 jaren geleden

Hoezo mysterie.
Gewoon verboden om informatie vrij te geven aan het plebs.
Dat mocht zich eens rare dingen in het hoofd halen.
Brussel heeft het al zwaar genoeg.

Marc
Marc
9 jaren geleden

TR3B-Astra

garriet60
garriet60
9 jaren geleden

zo iets heb ik een jaar of vier geleden ook gezien eerst met een lichtpunt en even daarna met alle drie de punten e4n hij was binnen een tiental seconden verdwenen . het hing ergens boven den helder met een beetje richtings gevoel heb ik ook ooit door gegeven aan jullie .

Kalki
Kalki
9 jaren geleden

Zou Belgie het beloofde land worden? En dit wanneer ze de eerste Buitenaardse Ambassade zouden bouwen in de wereld.

Back to top button
37
0
We lezen graag je reactie!x