Homepagina » Buitenland » VIDEO: “President Obama is de stichter van terreurgroep Islamitische Staat”
VIDEO: "President Obama is de stichter van terreurgroep Islamitische Staat"

VIDEO: “President Obama is de stichter van terreurgroep Islamitische Staat”

Donald Trump zei op een campagnebijeenkomst dat Obama terreurgroep Islamitische Staat (IS) heeft gecreëerd. De Republikeinse presidentskandidaat verklaarde dat Obama sympathiseert met terroristen.

Een dag nadat Trump geweld suggereerde tegen zijn rivaal Hillary Clinton, richtte hij op een verkiezingsbijeenkomst in Florida zijn pijlen op de Amerikaanse president. “IS eert president Obama,” hield hij een juichende menigte voor. “Hij is de oprichter van IS. Hij heeft IS opgericht. En ik zou zeggen dat de medeoprichter Hillary Clinton is.”

Prijs

Bovendien benadrukte hij de hele naam van de president: Barack Hussein Obama. Vorige week verklaarde Trump ook al dat Hillary Clinton een prijs van IS zou moeten krijgen als de stichter van de terreurgroep.

Trump herhaalde zijn beschuldigingen aan het adres van Obama en Clinton nog eens tijdens een interview met de Amerikaanse nieuwszender CNBC. “Hij was de oprichter van IS. En zij ook. Ik bedoel, ik noem ze medeoprichters,” ze hij. “Hij had niet op die manier uit Irak weg moeten gaan. Het was een ramp.”

Waarheid

Over kritiek die hij kreeg op zijn uitspraken was hij kort: “Is er iets mis mee om dat zo te zeggen? Waarom klagen mensen dat ik dat zei? Ik vertel alleen maar de waarheid.”

In onderstaand filmpje van IS, dat gepubliceerd is door CBS News, zou te zien zijn hoe Amerikaanse soldaten Syrische militanten trainen:

[Telegraaf]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • iubuntu schreef:

  Ben ik nou echt de enige die 2010 – 2013 heeft meegemaakt. Was iedereen in die periode in slaap gesust??? Even de feiten snel op een rijtje zetten want dit is deprimerend aan het worden:

  – Statistiek toonde aan dat het syrisch volk achter Assad staat (voor meer dan 70%).
  – Amerika en Europa willen maar al te graag Assad afzetten (Libie herhalen).
  – Ze hebben openlijk de syrische rebellen gesteund, oa ISIS. Dus ja Amerika en Europe treffen schuld voor wat er zich nu allemaal afspeelt binnen onze grenzen.
  – Het politiek dat het westen heden ten dage hanteert heeft nog altijd als doel Assad af te zetten. Seriously WTF.
  – De operatie die Rusland voerde om toen ISIS en rebellen te bestrijden werd door AMERIKA openlijk veroordeelt.
  – we ontnemen die mensen hun vrijheden en welvaart. We zitten nu met een hoop vluchtelingen en dat vinden we allemaal maar bizar en ongehoord. We verwijten Qatar, Dubai en Saudie Arabie dat ze geen vluchtelingen opnemen. Vraagje: WAAROM ZOUDEN ZIJ DE ROMMEL DIE WIJ HEBBEN VEROORZAAKT OPKUISEN??

  We oogsten wat we zaaien!!

  Nog even een aantal bronnen om mijn schrijven kracht bij te zetten. Word nou eens wakker. Ik kan begrijpen dat we vraagtekens zetten bij berichtgevingen over gebeurtenissen die zich (halve) eeuwen hebben afgespeeld, maar dit heeft zich bij wijze van spreken gisteren afgespeeld…..!!!!!

  http://edition.cnn.com/2013/09/06/world/meast/syria-rebels/
  https://www.theguardian.com/commentisfree/2012/jan/17/syrians-support-assad-western-propaganda
  http://www.voltairenet.org/article178779.html

  Iedereen blijkt dit te vergeten. Voor meer bronnen suft het internet (bv zoek op datum voor 2010). Dan merk je snel het verschil met wat er heden wordt verkondigd of afspeelt..

  19 likes
  • pieter schreef:

   Qatar en Saudi-Arabië financieren niet alleen de Syrië-oorlog, ze indoctrineren de jihadisten met hun wahabi-ideologie. Saoedische officieren coördineren de militaire acties van de nusra-bendes die voor een groot deel uit Arabische vrijwilligers bestaan.
   De enige redenen waarom Saudi-Arabië geen vluchtelingen binnenlaat is hun racisme en de gelegenheid die ze nu krijgen om een jihad op Europa te ontketenen.

   9 likes
 • Droogtrommel schreef:

  Weer bewijs dat de VS de grootste oorlog hitser is op deze planeet.

  16 likes
 • Jaya schreef:

  Is Obama de antichrist?

  3 likes
 • exegese schreef:

  Als we in de ons bekende geschiedenis van de mens terugbladeren komt steeds weer de totale waanzin boven drijven van domme oorlogen, de eeuwige drijfveer van hebzucht , de illusie van wetenschap, de op onwetendheid van mensen gerichte manipulaties van religie. Schaterlachend kijken we terug op de domme fouten die mensen al duizenden jaren maken en zich tegen wil en dank onderdompelen in angst, pijn, verdriet en ellende. Steeds denken we (geheel ten onrechte) dat we het nu echt veel en veel beter doen dan in het verleden, terwijl we nog steeds achter onze OpperGod aanrennen : het Geld, geld wat weer leidt tot Macht, wat weer leidt tot overheersing,waardoor we aanrennen achter- en stemmen op liegende en bedriegende politici en regeringsleiders, wat weer leidt tot nog meer geld nog meer macht, (voor de happy few) nog verder verwijderd van de essentie van het bestaan, verwijderd van – en ten koste van het aller belangrijkste, de basis van ons bestaan, de Natuur, de bron. Steeds veranderden we onze inzichten, doch welbeschouwd zijn die NOOIT echt verbeterd. Als men goed om zich heen kijkt raken we steeds dieper in het slob en wordt het hoog tijd voor BETERE inzichten. Inzichten die ons terugbrengen naar waar het eigenlijk om gaat : Liefde en respect voor elkaar en verbondenheid met de natuur. Daar speelt geld en macht namelijk geen enkele rol in, daar blijkt uit dat het een valse voorstelling van zaken is dat geld en macht zo’n gigantisch prominente rol moet spelen in ons aller leven. Er komen echter op dit moment op raadselachtige wijze steeds meer mensen tot dat inzicht, het inzicht dat “the happy few” die éne procent van de mensheid het voor elkaar krijgt het te verzieken voor iedereen behalve zich zelf en dat ze in hoog tempo de wereldpopulatie wil terugdringen, puur uit eigenbelang, op navolging van hun zorgvuldig geplande agenda. Hun macht en invloed is echter tanende, dat doet me goed en velen met mij.

  4 likes
 • Padja schreef:

  Zucht

  2 likes
 • afwassen schreef:

  het is vlak voor de verkiezingen dus alle partijen worden zwart gemaak.
  ook wikie leaks heeft dokumenten ont vangen.
  maar van wie? Dat is de het probleem in principe geloven mensen alleen wat ze willen geloofen. en kiezen ze onbewust waar ze zich het veiligst bij voelen.
  Wat is waar ik weet het niet.

  ik vond dit onderstaande linkje van leaks over hillary
  https://www.youtube.com/watch?v=6XOoP4Dz_xM

  0 likes
 • x

  Check Also

  maan

  Er is beslist iets gaande op de maan, maar wat?

  Midden in de coronacrisis heeft de regering-Trump ...

  epstein

  Namen op vluchtmanifesten Epstein binnenkort onthuld: ‘Paniek onder rijken en machtigen’

  De Amerikaanse Maagdeneilanden, waar Jeffrey Epstein een ...

  >