Bewustzijn

‘Beschaving maakt mensheid minder intelligent’

Help ons door dit met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Mensen raken langzaam maar zeker hun cognitieve vermogens kwijt, zo stelt Dr. Gerald Crabtree van de Stanford-universiteit.

“Ik durf te wedden dat de gemiddelde inwoner van Athene rond 1000 voor Christus slimmer en intellectueler zou zijn dan de meesten van ons,” zei de vooraanstaande geneticus.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Volgens Crabtree zou de Athener in vergelijking met onze vrienden en collega’s ook het meest emotioneel stabiel zijn. In het wetenschappelijke tijdschrift Trends in Genetics schrijft hij dat hetzelfde zou kunnen worden gezegd voor de inwoners van Afrika, Azië, India, of de Amerika’s.

Mutatie

Crabtree legt uit dat menselijke intelligentie en emoties afhankelijk waren van duizenden genen, die werkten als schakels in een ketting in plaats van individuele componenten. Een mutatie van deze genen kan verstoringen in de intellectuele of emotionele ontwikkeling veroorzaken. Uit onderzoek is gebleken dat de meeste van deze genen vatbaar zijn voor mutaties.

Crabtree vermoedt dat de vroege mens de meer verfijnde cognitieve vermogens van generatie op generatie doorgaf. Hij plaatst het hoogtepunt van menselijke intelligentie ergens tussen de 50.000 en 500.000 jaar geleden.

Compenseren

Door de eenvoud van het moderne leven worden mensen steeds minder afhankelijk van hun cognitieve vermogens, suggereert Crabtree. Hij voorspelt echter niet dat er in de toekomst alleen maar domme mensen op aarde rondlopen.

Een merkbare cognitieve afname neemt honderden, zo niet duizenden jaren in beslag. De samenleving heeft tegen die tijd waarschijnlijk al een manier gevonden om de afname te compenseren, zo denkt hij.

Crabtree ziet het nog niet zo ver komen dat de hele wereldbevolking op den duur volgzaam herhalingen kijkt op televisies die ze zelf niet langer kunnen maken.

Bron: Rawstory.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
biff
biff
11 jaren geleden

Ik denk ook dat dit zo is en zou er ook best om willen wedden, maar met wie?

en hoe krijgen we bewijs? 😉

Diago
Diago
11 jaren geleden

Daarom zit wijsheid ook niet exclusief in liefde, maar in het overwinnen van bariere’s, die in eerste instantie niet als positief worden ervaren.

Je hebt tegenslagen nodig om te kunnen overwinnen, zonder deze in je ontwikkeling ben je een konijntje.

Wees dus trots en dankbaar voor de obstakels die je hebt moeten overwinnen en of pijn die je hebt moeten doorstaan, erken dit en vanuit die possitie is liefde extra zoet.

Zou hier A4tjes vol over kunnen pennen.

Aly
Aly
11 jaren geleden

Het komt omdat de mens niet op zijn uniekheid wordt beoordeeld, we hebben allemaal verschillende intelligenties. Maar het onderwijs waarin we naar de prestaties worden beoordeeld, werkt faalangst in de hand, omdat we dan niks anders doen dan ons met elkaar vergelijken, vooral wie beter is, en dat is zo jammer want dan gaan we niet op zoek naar onze eigenheid. De geneeskunde die standaard is, verbonden aan cijfertjes en statistieken, behandeld iedere ziekte, symptoom hetzelfde maar hieraan zit een mens aan vast. Mijn hoge bloeddruk ontstond vast niet op de zelfde manier dan die van een ander. Mensen in hokjes stoppen, grenzen bepalen voor anderen, teveel regelgeving, daardoor is bovenstaande gegroeid. De machines zijn ons de baas geworden, terwijl het de bedoeling is dat ze ons zouden dienen. Laten we gauw zorgen dat we zelf weer kapitein worden op ons eigen schip.

Iza
Iza
11 jaren geleden

Van de week de film Idiocray gezien en dan vrees ik toch ook dat dit vrij dichtbij een waarheid kan liggen. http://www.youtube.com/watch?v=clYwX8Z43zg

Back to top button
15
0
We lezen graag je reactie!x