Homepagina » Buitenland » VIDEO: Waarom stemmen weinig zin heeft
VIDEO: Waarom stemmen weinig zin heeft

VIDEO: Waarom stemmen weinig zin heeft

Het Amerikaanse Congres is vandaag de dag nog minder populair dan de Britse Kroon in de 13 koloniën ten tijde van de Amerikaanse Revolutie. Waarom blijven kiezers dan nog opdagen?

De verkiezingen worden sterk gemanipuleerd, aldus professor Larry Lessig van de Harvard Law School. Volgens Lessig wordt de uitslag van veel Congressionele verkiezingen van tevoren al vastgelegd door een fractie van de bevolking: de sponsoren van de zogeheten Super Politicial Action Committees (Super PACs). Dit zijn lobbygroepen die zich bezighouden met het beïnvloeden van verkiezingen, wetgeving en andere politieke zaken. Zestig procent van het geld van de Super PACs was in 2012 afkomstig van slechts 132 sponsoren.

Lessig heeft nu een eigen Super PAC opgericht, in een poging het systeem te veranderen. Hij hoopt de uitslag van een aantal verkiezingen te beïnvloeden. Dat verkiezingssucces moet zich vervolgens gaan vertalen in een beweging die verandering moet gaan brengen.

Onlangs nam Lessig deel aan The Nantucket Project om zijn boodschap te verspreiden. Volgens Lessig is de democratie van Amerika net zo open en eerlijk als die van Hong Kong, waar vorig jaar protesten begonnen nadat de regering in Peking had besloten dat bij de volgende verkiezingen alleen kandidaten mogen meedoen die zijn goedgekeurd door de communistische partij. De demonstranten, vooral studenten, eisten volledig vrije verkiezingen.

Lessig zei dat na de Amerikaanse Burgeroorlog eenzelfde beeld zichtbaar werd. Zwarte burgers konden in theorie stemmen, maar pas nadat de blanken de kandidaten hadden uitgekozen. De Amerikaanse democratie wordt beheerst door een piepklein clubje financiers, aldus Lessig.

Afgelopen jaar bleek uit onderzoek van politicologen van de Princeton-universiteit dat de gewone burger nauwelijks invloed heeft op politieke beslissingen. De onderzoekers bestudeerden 1779 beleidskwesties uit de periode 1981-2002. Vrijwel alle kwesties werden in het voordeel van rijke Amerikanen en lobbygroepen van het bedrijfsleven beslist. Daarmee is de VS veranderd in een oligarchie, concludeerden ze.Vind je deze info waardevol? Deel het dan met iedereen op Facebook
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

22 reacties

 1. Rusland en China konden ook nog weleens roet in het eten gaan gooien als we eenmaal met het feit geconfronteerd zijn dat wat we ook stemmen, altijd darkie Wilders, die toch al een aardig poosje niet serieus meer genomen wordt en niet in de laatste plaats door zijn vriendjes van de commercieele televisie, hoe is het mogelijk, of Bilderberger Pechtold, toevallig ook op dezelfde Amerikaanse congres leest geschoeid als Wilders, als winnaar uit de bus komen. Allebei best aardige maar kortzichtige jongens die het Ego hoog hebben zitten. Dat een van die twee het wordt, wordt voor ons beslist en dat wisten we al. Het grote geld, ons geld zeg maar, regelt dat even heel 3D van ons geld. Maar tegelijkertijd is er weer een mega UFO gespot in de U.S, dan moet ie wel laag gehangen hebben, waar weer kleinere UFO’s uit schoten. We weten niet wat er allemaal afspeelt in de astrale wereld, iets waar de darkies nooit rekening mee houden omdat ze dat niet zien, niet intuitief aanvoelen (weinig affiniteit mee) en dus is het er voor hen niet. Men denkt nu dat alleen mensen met een bepaalde hoogte van ontwikkeling bepaalde zaken kunnen waarnemen. Mensen die hun grenzen niet uit puur eigenbelang vlak voor hun neus hebben liggen maar allerlei zaken die hen boeien vank en vrij en dus onbevooroordeeld bekijken en bestuderen. Het zal het verschil met volwassen en niet volwassen zijn. Even zo gaat het wel steeds spannender worden, es kijken zie er uit de bus gaat komen. Wilders of Pechtold. Allebei niet serieus te nemen en al zeker niet in het Aquarius Tijdperk waar we nu inzitten.

  16 likes
  • Zo is dat en niet anders!

   Maar de “Dawning of Aquarius” zal 100 jaar duren en waarschijnlijke met het nodige tumult samen gaan. Dat is in de historie altijd zo gegaan ten tijde van grote veranderingen.

   Uiteindelijk zullen de uitgangspunten van het Aquarius tijdperk steeds meer naar boven komen:
   – (Sociale) Rechtvaardigheid
   – Transparantie
   – Intuïtief naast formeel
   – Balans en harmonie

   En dit geldt dus uiteraard ook voor het bestuur in Nederland waar we het in dit topic over hebben.

   7 likes
   • En nu even wat “zweverig” voor de meeste lezers:

    “Er zullen steeds meer mensen komen die een aureool voelen, met name rondom de hersens circa 1 tot 2 cm boven de ogen”

    In eerste instantie zul je het niet herkennen.
    Het is een warm energie gevoel dat rondom je hoofd op “je ingestraald” wordt.

    Mensen vanaf geboortejaar circa 1960 kunnen dit hebben (vooral luchttekens).
    Bij mensen met een geboortejaar vanaf circa 2000 zal dit veel vaker voorkomen, maar het is waarschijnlijk dat dit pas duidelijker wordt vanaf circa het 25e levensjaar.

    Uiteindelijk zullen deze mensen de waarden van het Aquarius tijdperk uitdragen en tot volwassenheid brengen!

    7 likes
   • Forgot:
    – Vrijheid in verbondenheid

    6 likes
 2. Daarom heet het ook Demo-cratie.

  Wij krijgen enkel een Demo-versie, als we mee willen spelen in de echte wereld moeten we eerst de full edition kopen.

  21 likes
  • ik spreek eerder over demon-cratie,
   betekenis demon:
   1 de beheersende, vooral boze geest, duivel;
   2 duivels mens, slechtaard
   demon: een procedure die automatisch geactiveerd wordt als er zich een bepaald patroon voordoet
   demon: boze geest, kwelduivel, duivel, kwelgeest
   betekenis cratie: ter aanduiding van een machtsstructuur, heerschappij of staatsvorm
   bron woorden-boek.nl en betekenis.be

   4 likes
 3. Was daar zelf al achter gekomen een paar jaar terug. Ik stem al jaren op de SP. Thuis krijg je een verkiezingslijst. De plaats van de SP stond op een andere plek dan in het stemhokje. Niet voor niks stemmen we weer met potlood.
  Dan erbij hebben partijen niet veel in te brengen. Het grotere plan is al uitgestippeld. Partijen kunnen dan iets toevoegen of iets kleins veranderen. Links of rechtsom. Het grote plan gaat gewoon door. Kijk naar de Grieken. Die zitten gewoon vast in een groot web en wij dus ook. Wil je iets oplossen dan moet je de bron(het systeem met zijn werled constructies) aanpakken en die heeft zijn tentakels al op vele manieren omarmd.
  Vertaal je het naar de mythes. Europa is verkracht/overgenomen/verleid door Zeus.(zie standbeeld voor EU gebouw)

  7 likes
  • Zolang er mensen zijn die denken dat ze met stemmen zaken kunnen veranderen/beïnvloeden, zolang worden wij allemaal voor de gek gehouden.
   Als deze stemmende sheeple zich niet gaan bezinnen op hun non productive behaviour ( niet productieve gedrag) zolang kunnen de zich in de handen wrijvende groot-opstrijkers doorgaan met hun destructieve gedrag.
   En U en ik veranderen daar niks aan; de verandering komt pas als de MEERDERHEID van de diverse bevolkingen roept dat het genoeg is.
   En ja, in Griekenland hebben ze WEER een loopje genomen met de wensen van de bevolking. Zo doe je dat als politicus zijnde.

   4 likes
 4. Ik ben het niet met deze meneer eens. Het probleem waardoor het is zoals het is: Geld.
  Iedereen heeft zijn/haar prijs. Hoe goed de intenties van iemand in het begin ook zijn. Geld/macht maakt corrupt.

  7 likes
 5. Maak een begin met blanco stemmen.

  http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/verkiezingen/vraag-en-antwoord/hoe-kan-ik-blanco-stemmen-bij-een-verkiezing.html

  Dat maakt politici bang en onzeker wanneer het massaal wordt toegepast.
  Een duidelijke uiting van onvrede onder het volk.

  3 likes
 6. Kiezen met je hart of kiezen op elkaar.
  Het liefst zal ik kiezen met mijn hart, d.w.z. ik teken een rood hart op mijn stembiljet waarmee ik kenbaar wil maken dat ik wel van al die lieve mensen die op de lijst sta hou, maar dat zij mijn stem niet (kunnen/mogen vertegenwoordigen.
  Als al deze rode harten meegeteld worden en het
  percentage bekend wordt gemaakt is dit een duidelijke
  manier om je stem te laten horen. Op dit moment is er geen bekendmaking van “ongeldige stemmen”.
  Wel is er een bekendmaking van opkomst en dan kom ik bij kiezen op elkaar. Als je niemand kan vinden op de stemlijst die jouw stem kan/mag vertegenwoordigen, hou je stem dan bij jezelf, geef hem niet weg. Als je je stem zelf houdt, kan je altijd meepraten. Ik begrijp wel dat politici oproepen om je stem in te leveren en naar het stemlokaal te gaan: hoe kleiner de opkomst, hoe groter de afgang.
  De stem wordt gegeven in vertrouwen dat hij ook oprecht gebruikt wordt. Als er geen vertrouwen is mag jij je stem behouden. En wie zijn stem behoudt, kan altijd meepraten. Dat je je stem verliest (monddood gemaakt), als je niet gaat stemmen, is een dreigement om stemmen te verzamelen. Het gaat over de geloofwaardigheid van het politieke systeem. Hoe kleiner de opkomst, hoe groter de afgang.
  Het liefst zal ik kiezen met mijn hart en alle stemgerechtigden die ook een alternatief geluid willen laten horen, oproepen dit ook te doen. Maar alleen wanneer alle hartstemmen worden geteld en het percentage bekend wordt gemaakt. Als dit niet tot de mogelijkheden behoort, dan roep ik op om je stem voor jezelf te houden.
  Behoud je stem, kiezen op elkaar!

  4 likes
 7. Omdat de geheime genootschappen beslissen wie er wint en dat is al vele honderden jaren zo maar nu de mens wakker word krijgt men inzichten.

  De Vrijmetselarij beslist welke politiek vrijmetselaar (groep) wint en ook dat is al vele honderden of duizenden jaren zo.

  6 likes
 8. ik stel voor dat we nederland bezetten , nou we zijn er met zijn alle al dus dat is niet zo moeilijk.
  we maken nieuwe regels , veranderen nederland van naam en houden een nieuw bevolkingsregister bij doen allemaal afstand van de nederlandse nationaliteit.wie zich niet heeft ingeschreven (voor DD) in het nieuwe register bezit de nederlandse nationaltiteit en word het land uit gegooid of moet asiel aanvragen.
  weg staatsschuld en weg regering

  5 likes
 9. Kan iemand mij uitleggen dat het nog zin heeft om te stemmen als je dit ziet?!

  Wake Up America All Presidents are Related!!!

  Ik vind dit toch wel toevallig, helaas geloof ik niet in toeval U wel ?!

  2 likes
  • Nee, het is niet toevallig. Het systeem is overal hetzelfde, dus dezelfde problemen. Systemen zitten vast. Banken, woningcorporaties, verzekeringen enz. tot aan thuis(gezin). Als middel om het op te lossen worden we nu leeg getrokken.(NWO creëren ) Financieel, maar ook geestelijk(ziel, zoals bij Harry Potter). Zie verhaal over Lange Frans.(hij die ook in de illuminatie gelooft) Oma kinderen Frans heeft uitkering en krijgt megaboete, omdat ze opgepast heeft op haar kleinkinderen. En zo gebeuren er veel onmenselijke dingen. En zoals huisheks zegt: Dit is heel ENG. En het gaat nog veel enger worden. Ze zeggen en ik zelf zeg hier wel eens, je moet niet bang zijn, maar als je zoiets meemaakt(hele procedure) dan breekt er toch wel weer iets. Het hele gedoe is gewoon om mensen weer te laten geloven en om onder controle te krijgen. Die mensen die dit uitvoeren moeten ze op de brandstapel gooien(bij wijze van). Of resetten naar gevoel/menselijkheid, want daar zit echt een steekje bij los.

   2 likes
 10. Stemmen? Ook dat is een rariteiten gedrag.
  Stemmen is niet meer dan een stem geven met getallen van een stem van het volk aan een leider of groep.
  Het aantal stemmen is daarom belangrijk voor de verandering die een leider of groep krijgt, die ideeën heeft om het bestaande te veranderen of om ver te werpen,
  Het is net of je aan het kegelen bent wie de meest getallen [stemmen] krijgt is winnaar, en de winnaar is dan de beste door het aantal punten [getallen] van de stemmen van het volk,
  De bal is de rollende stem [van het volk]en de omverwerping van de kegels zijn de huidige machthebbers
  Het aantal kegels die worden omvergeworpen [de huidige macht hebbers ]om weer macht te verkrijgen aan een nieuwe groep of een leider, hij/zij mogen dan tijdelijk de macht hebben om te regeren en te vernieuwen, tot dat het weer nieuwe stemmen nodig heeft, die macht krijgt en door het getal [stemmen]die hem in het zadel plaatst, met inzet van het volk ,dat zijn de kegels die gebruikt worden voor omverwerping van een niet meer goed functionerend gedrag van een groep of de leider die de macht heeft van het huidige bestaan.
  Het is verkregen door de kegels [het volk]te beïnvloeden het volk is de kegel zelf, zij zijn de pionnen, Stemmen is niet meer dan macht geven aan een persoon of groep, een rariteit met gevolgen van die rariteiten in het stempel gedrag van het volk, het Ego groep gedrag,, het is macht geven aan een leider of groep die door hun Ego vermengt met groep gedrag van het volk samen met Ego gedrag word geregeerd , als de groep of leider niet meer goed functioneert bij anderen Ego,s gedrag, moet de kegels worden geschud.
  Groepsgedrag kun je dat noemen, die gepaard gaat met een macht waarop de stemmer stemt, het volk stemt de gekozene en die krijgt macht, en het volk geeft hem de stem van goed keuring, door het aantal stemmen,
  Maar er zijn ook verliezers net als met kegelen kan de volgende keer een winnaar komen uit de verliezers .
  Opnieuw maar weer stemmen met gebruik van de kegels de inzet het volk, om weer aan een nieuw rariteiten gedrag van regeren van een leider of een groep te beginnen,
  Zo zal het nog lang doorgaan totdat het volk gaat inzien dat stemmen eigenlijk een rariteit gedrag die juist de leider of groep in het zadel houd,,
  De leider of groep zijn net ongetemde paarden zij hobbelen al richtingen op als ze maar in het zadel kunnen blijven zitten, maar er zijn nog meer paarden, het paard die verloren heeft de verliezer, zij proberen in het zadel te komen, met op nieuw het volk te verleiden met mooie woorden, samen met hun Ego vermengt met het Ego gedrag van het volk met mooie belofte die worden gesproken, het rariteiten gedrag, de rariteiten van het verstand, en toch blijft kegelen een mooi spel?
  Omverwerpen en worden Geschud,en opnieuw worden geplaats voor omver werping.. zo word het spel gespeelt van verliezers en winnaars. De Ego is maar een rariteit met inzet de producten waarin het de mens zijn leven in Ego gedrag plaatst.. De Ego met zijn rariteiten.
  Het is onvolwassen het is net als een puber die nog niet weet, wat niet goed weet wat de gevolgen zijn van zijn gedrag ,zo zijn volk en leider en groep tot elkaar verbonden in onvolwassen groepsgedrag ..
  de huidige mensheid is nog lang niet volwassen, een kinderlijke stierlijke puber lijken gedrag.
  dus geef geen stem als je nog pubert, pas als echt volwassen bent zullen merken dat stemmen nooit het gewenste resultaat laat zien , het blijft dan een Gok en echte volwassenen die gokken niet , zij stemmen gewoon niet..want een stem geeft macht aan puberende groepen of leiders,,

  3 likes
 11. Pechtold en Wilders a.u.b. beiden niet; de ene is Bilderberg en de andere is zionist.
  Graag dan die meneer uit de AH reclame; die kraait ook onzin maar daar kun je tenminste nog om lachen, die andere gasten zijn gewoon ENG.

  3 likes
 12. Stemmen , je kan beter je stem in een leeg potje roepen en later terug luisteren, dat heeft pas een nut.

  2 likes
 13. Geloof niet dat we iets te zeggen hebben ,het wordt van hogerhand geregeld wie de burgers om de tuin gaat leiden als leider.
  Tot nu toe zijn het allemaal leugens geweest en het gaat het logische verstand te boven van wat de meest logische en beste oplossing zou moeten zijn , het tegenover gestelde gebeurt.

  2 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Het parlement is omgekocht door Big Pharma. Professor doet boekje open

Het parlement is omgekocht door Big Pharma. Professor doet boekje open

Het Amerikaanse Congres is omgekocht door Big ...

Maan mogelijk bezaaid met organismen en technologie van buiten ons zonnestelsel. Harvard-astronoom waagt zich aan opmerkelijke theorie

Maan mogelijk bezaaid met organismen en technologie van buiten ons zonnestelsel. Harvard-astronoom waagt zich aan opmerkelijke theorie

Een astronoom van de Harvard-universiteit heeft gezegd ...