Homepagina » Gezondheid » Dit voedsel werkt beter tegen kankercellen dan chemotherapie. Verbaas je over de kracht van moeder natuur
Dit voedsel werkt beter tegen kankercellen dan chemotherapie. Verbaas je over de kracht van moeder natuur

Dit voedsel werkt beter tegen kankercellen dan chemotherapie. Verbaas je over de kracht van moeder natuur

Er wordt heel veel onderzoek gedaan naar kanker en sommige voedselproducten blijken beter te werken tegen kankercellen dan chemotherapie. We noemen er een aantal.

Gedacht wordt dat de producten die we gaan noemen zo goed werken omdat ze ook de kankerstemcellen uitroeien.

Chemotherapie zou deze cellen, soms ook wel ‘moedercellen’ genoemd, ongemoeid laten waardoor kanker kan terugkeren of zelfs kan uitzaaien.

Groene thee

Groene thee wordt in de traditionele Chinese geneeskunde al lange tijd gebruikt tegen een hele reeks aandoeningen, maar pas recentelijk hebben onderzoekers ontdekt dat je er ook kanker mee kunt behandelen.

Wetenschappers van het Baylor University Medical Center zijn tot de ontdekking gekomen dat het actieve bestanddeel van groene thee, EGCG, kankerstamcellen doodt.

Hoewel EGCG ook in zwarte thee zit, bevat groene thee er veel meer van.

Gember

Klinisch onderzoek heeft aangetoond dat gember 10.000 keer effectiever is tegen borstkankerstamcellen dan chemotherapie.

Een stofje genaamd 6-shogaol komt vrij wanneer gemberwortel wordt gekookt of gedroogd en doodt kankercellen terwijl gezonde cellen niet worden aangetast.

Kurkuma

Curcumine, de stof die kurkuma zijn gele kleur geeft, kan kankerstamcellen doden zonder daarbij normale stamcellen te beschadigen, zo blijkt uit studies.

Aangetoond is dat het stofje korte metten maakt met vele verschillende soorten kankercellen.

Druiven

Uit onderzoek van de Penn State University blijkt dat druiven darmkankerstamcellen doden. Resveratrol, een stofje dat in de schil en pitten van druiven gevonden wordt, doodde de stamcellen in het lab bij muizen.

Een combinatie van resveratrol en druivenpitten bleek een extra krachtig middel tegen kankercellen.

Hier vind je een lijst van 25 voedselproducten die kankerstamcellen doden.

[Natural News]


Vind je dit artikel waardevol? Deel het dan met mensen die je kent op Social Media
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

9 reacties

 1. De kracht van moeder natuur is groot maar het gewas kan deze broodnodige stoffen alleen producerenen en afstaan/overdragen als deze opgroeien zoals deze zich in de loop van duizenden jaren hebben ontwikkeld in de betreffende biotopen, grond/mineralen/klimaat etc.

  Wij Nederlanders zijn al meer als honderd jaren bezig (pak hem beet sinds de uitvinding van DDT) de natuur om te vormen, wij hebben inmiddels de teelgronden grondig verpest, met bijvoorbeeld het bekende DDT en vele andere chemicalen.
  Ondanks de voedsel en warenauteriteiten het verbieden zijn wij als Nederlanders de grootste producenten ter wereld welke de eigenschappen van ons voedsel vervormen en daar bovenop ook nog eens ons groente en fruit bestralen en wel zodanig dat het fruit niet eens meer kan rijpen op de fruitschaal, wat toch een crusiaal proces is om de juiste nutrienten te kunnen vormen voor het menselijk genoom.

  Onze voedsel en warenauteriteit staat ten dienste van de economie en niet van de consument, dat kan je gemakkelijk herkennen aan bijvoorbeeld het produceren van vlees en de toevoegingen er aan.
  Het is al jaren verboden het volume ervan te vermeerderen met chemicalien zonder dit op de verpakkingen te vermelden. Er word doodleuk niet gehandhaaft.
  En helaas omreden het florerende functioneren van onze teelt economie is de insecten populatie dramatisch afgenomen, dit kan je bijvoorbeeld heel makkelijk aflezen aan de zomerse autoruit.

  Helaas, helaas.

  10 likes
  • Helemaal waar!
   Door toevoeging van meststoffen eten we plofgroenten. Door de snelle groei zijn de planten niet in staat om fytochemische stoffen te ontwikkelen om zichzelf (en ons!) te beschermen. Daarom zijn er bestrijdingsmiddelen nodig en eten wij gewassen waar nog maar een fractie van de stoffen in zit die wij nodig hebben om gezond te blijven.

   4 likes
  • Hi Silbereye, ben het helemaal eens met wat je schrijft. Voor ons is bovenstaande ook de reden om aan te vullen middels suppletie, 100% natuurlijk en GMO vrij.

   0 likes
 2. Als ik zie om mij heen hoeveel mensen kant en klare voeding tot zich nemen, zonder nog enige moeite te nemen om elke dag vers en ook gezond te koken, het is schrikbarend.

  4 likes
 3. Het is goed dat hier soms enige kennis over voedsel wordt gebracht.
  Weinig mensen weten het hier nog. Mijn vrienden reageren alsof ik met koken aan magie doe. Terwijl het zo simpel is, Met simpele ingrediënten, wat zo in de keuken en in de koelkast ligt maak ik zo iets lekkers. Niet altijd even gezond!

  3 likes
 4. Een van de planten met de grootste hoeveelheid RESVERATROL, is de “woekeraar”de Japanse Duizendknoop.; een plant die overal bestreden wordt. Doe je eigen onderzoek…er is heel veel informatie te vinden over deze bijzondere plant.

  2 likes
 5. Voorkomen is vele malen beter dan genezen, vele malen eenvoudiger en goedkoper. En toch maar ieder jaar die berg op fietsen om geld in te zamelen voor nieuw geldverslindend onderzoek. Buiten het koninkrijk van de op chemie gebaseerde medische wetenschap is kanker al meer dan 150 jaar te genezen.

  2 likes
 6. Voeding is het geneesmiddel van het verleden, het heden en de toekomst.

  2 likes
 7. Het recyclen zal zover gaan dat mensen hun eigen uitwerpselen moeten gaan recyclen en opnieuw consumeren. Proost….

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

voedingscentrum

Dit veelgebruikte E-nummer kan darmziektes en kanker veroorzaken, maar volgens het Voedingscentrum is het veilig

Op de website van het Voedingscentrum lezen ...

Al 2 miljoen Nederlanders aan de statines, terwijl ze in de meeste gevallen niet helpen. Sterker nog: op deze manieren maken ze u ziek

Al 2 miljoen Nederlanders aan de statines, terwijl ze in de meeste gevallen niet helpen. Sterker nog: op deze manieren maken ze u ziek

Bijna twee miljoen Nederlanders slikken statines die ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 23 januari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.