Natuur en Milieu

Dit is toch volstrekt onverantwoord? Baudet hekelt absurde klimaatdoelen die het kabinet heeft gesteld

Help anderen door dit met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In de Tweede Kamer werd deze week gedebatteerd over het voorlopige klimaatakkoord en de nieuwe plannen van het kabinet.

Het kabinet wil een CO2-belasting voor de industrie en de landbouwsector verplichten fors meer aan CO2-reductie te doen.

PVV en Forum voor Democratie keuren de ruk naar links van het kabinet af. “De VVD is slaaf van GroenLinks geworden,” zei PVV-leider Geert Wilders.

Economische zelfmoord

FvD’er Thierry Baudet noemde de klimaatplannen ‘economische zelfmoord’. “Deze klimaatwet vernietigt de koopkracht,” zei hij.

De absurde doelen van de klimaatwet – 95 procent CO2-reductie en 100 procent ‘duurzame’ energie in 2050 – zijn economisch desastreus, klonk het.

“Je gaat toch niet nu al een wet maken die ons verplicht om daar in 2050 aan te voldoen? Dat is toch volstrekt onverantwoord?”

Blinde geloof

“Jullie binden Nederland aan absurde klimaatdoelen met het blinde geloof dat in de tussentijd eventueel, mogelijk, nieuwe technologie wordt uitgevonden,” zei Baudet.

“Dat is hetzelfde als springen van een flatgebouw en hopen dat je tijdens je val leert vliegen,” voegde hij toe.

“Dat is wat u nu gedaan heeft door die klimaatwet aan te nemen,” sprak hij zijn collega’s toe. “Het is een sprong in het diepe. Het is […] een economische strop voor Nederland.”

Bekijk zijn gehele inbreng hieronder:

[Forum voor Democratie]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
47 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
bert s
bert s
3 jaren geleden

Het is een politiek spelletje wat al zo vaak is gespeeld. Je zet belachelijk hoog in, wetende dat de eerste opzet zal worden afgekraakt, dan komt er een tweede plan wat minder belachelijk lijkt omdat het eerste pure over kill was. Het tweede plan zal nog steeds absurd zijn maar zal door de bevolking als redelijk worden beschouwd en meneer Baudet claimt de overwinning, niet goed beseffende dat ook hij bij de poot is genomen.
In vraagstukken zoals het klimaat zal de politiek altijd eerst aan zich zelf denken en dan aan het klimaat. Het geld wat binnen gehaald kan worden door groene belastingen, het aantal stemmen wat een partij kan winnen bij de volgende verkiezingen en het persoonlijk gewin. Let vooral op onze nieuwe groene vriend Jesse Klaver, de sluwe jonge vos ziet zijn kans daar om vele jonge stemmen binnen te halen via het klimaat plan.

Rikk
Rikk
3 jaren geleden

Al meer dan veertig jaar helpt stemmen helemaaal niets. De trein dendert gewoon voort, zelfs referenda hebben niet geholpen.

Zelfs een EZEL blijft zich niet steeds aan dezelfde steen stoten.
STOP STEMMEN

Kees
Kees
3 jaren geleden

Wat een vies slangetje is die jetten blegh

H.J.
H.J.
3 jaren geleden

De partijen van het Rutte-kartel, VVD/CDA/D66/CU/GL en PvdA hopen op een lage opkomst.

Want hun kiezers, gaan meestal wel stemmen.

Dus het domste wat je kan doen is thuis blijven, want dan is jouw stem GEEN stem.

En gaan zij gewoon verder, met de afbraak van Nederland.

Ga stemmen en stem op bv, de PVV / FvD of 50+.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

47
0
We lezen graag je reactie!x