Gezondheid

VIDEO: Dit gebeurt er met je lichaam als je slechts twee weken alles biologisch eet

Help mee door deze info met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het Zweedse Coop liet een onderzoek uitvoeren bij een Zweeds gezin dat niets biologisch at. De moeder getuigt dat ze geen bio koopt omdat het duurder is en zij een groot gezin heeft. Wanneer ze twee weken lang alles biologisch eten, dalen de hoge gehaltes aan insecticiden, fungiciden en plantengroeiregelaars in hun urine plotseling naar nul. De gezinsleden zijn geschrokken.

De onderzoekers analyseerden twee weken lang de urine van de gezinsleden. Gemiddeld bevatten de monsters na twee weken maar liefst 9,5 keer minder pesticiden. Sommige stoffen verdwenen zelfs al na een dag uit het lichaam.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Afzonderlijk kan een kleine hoeveelheid pesticide in het lichaam geen kwaad volgens het onderzoeksrapport, maar over de combinatie van al die kleine hoeveelheden is nog maar weinig bekend.

Zelfs voor een gezin met een bescheiden inkomen is het mogelijk om veel biologisch te eten, al vergt het wel wat aanpassing van je gewoontes. Als je minder vlees eet (maar beter vlees), minder snoep en koekjes en als je seizoensgebonden fruit en groente koopt, kost het niet meer dan normaal.

Als je rechtstreeks van de boer koopt of met een wekelijks groentepakket, kom je zelfs goedkoper uit. Zodra je beseft dat voeding niet iets is om op te besparen, maar een geweldige investering is in je gezondheid en die van je kinderen, lukt het vanzelf. Een boodschappenhulp daarbij is The Dirty Dozen, de top 12 van groenten en fruit met de meeste resten van pesticiden erop.

Het onderzoek is uitgevoerd door het Zweedse instituut voor milieuonderzoek (IVL).

[BioMijnNatuur]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

19 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
9 jaren geleden

Ik doe het al minstens 6 jaar lang strikt. Ik ga nooit meer terug als ik de mogelijkheid heb. Ook niet als ik arm ben, wat ik het afgelopen jaar dus was. Ik heb het jaar goed kunnen overleven met alleen maar de absolute noodzakelijke behoeften (ruw weg 5-10 euro per dag = avond maal boterhammen en koffie, geen snoep, drank of ander duur spul). Handig is om avond eten altijd in grote poties te maken en te verspreiden over meerdere dagen, dat maakt duurdere dingen zoals vlees goed betaalbaar.

Biologisch eten is super, alleen mag er dus nog wel MSG in zitten (het word gist extract genoemd). Dus blijf altijd de labels lezen, ook met biologisch eten!

kenn
kenn
9 jaren geleden

Binnenkort het biologische voedsel zal helemaal uit de aarde verdwijnen
Dit is namelijk een streefpunt van de GMO bedrijven die grootste invloed
op de overheden hebben,

Frans
Frans
9 jaren geleden

Door gezond en biologisch voedsel wordt je helder, en je bewustzijn kan zich uitbreiden naar vrijheid van en in denken. al die troep die in en op voedsel zit verdoofd je tot een zombie.
Zodat je gehoorzaamd aan wat anderen zeggen dat goed voor je is.
Mooi zo’n onderzoek! En dan meteen al zo snel ervaring!

koekje
koekje
9 jaren geleden

Dan zou mijn pesticide fungicide etc etc gehalte in mijn bloed ook nul moeten zijn.
Is zeer waarschijnlijk niet zo. Nederland is zo vergeven van anti anti spul, dat er geen ontkomen aan is.
Biologische honing kan bijvoorbeeld niet uit Nederland komen, ze bevat teveel giffen.
Vroeger moest een boer aanmerkelijk meer doen om voor een skal certificaat in aanmerking te komen. Dat gaat skal natuurlijk niet aan de grote klok hangen.

Minder is natuurlijk altijd beter dan heel veel. En je geeft daarmee ook een signaal af, van wat je werkelijk belangrijk vindt.
Die trend heeft AH leuk opgepakt. Koop dus zo veel mogelijk lekker bij de boer, of/en doe een groente pakket 🙂

Back to top button
19
0
We lezen graag je reactie!x