Homepagina » Bewustzijn » Wat zijn Universele Wetten?
Wat zijn Universele Wetten?

Wat zijn Universele Wetten?

Universele of kosmische wetten worden gezien als de basis van waaruit de mensheid kan evolueren naar een hoger bewustzijn.

Ze worden zo genoemd omdat met deze wetten regels en principes worden bedoeld die universeel geldig zouden zijn.

Deze universele wetten moeten niet verward worden met natuurwetten, die zijn gebaseerd op wetenschappelijke inzichten en empirisch bewijsmateriaal.

Zo boven, zo beneden

De belangrijkste Universele Wet is de Wet van Eén, die stelt dat alles in de kosmos met elkaar verbonden is. Een werkelijk begrip van deze wet zou leiden tot kosmisch bewustzijn. Dit bewustzijn wordt gezien als de scheppende levenskracht waarvan het gehele universum doordrongen is.

Hoewel de Universele Wetten de laatste jaren steeds meer bekendheid krijgen, zijn deze spirituele basisprincipes in vroeger tijden ook relevant geweest. Zo werd het bekende hermetische gezegde ‘Zo boven, zo beneden’ al genoemd in de Oudheid.

Volgens sommige onderzoekers is de Wet van Eén in strijd met de geldende natuurkunde, omdat volgens de eindigheid van de lichtsnelheid niet alles in de kosmos met elkaar verbonden kan zijn.

Kosmisch bewustzijn

Het instrument om de wetmatigheden en principes te ontdekken is het bewustzijn. Esoterici stellen dat bewustzijn aanwezig is in alles wat er is. Wanneer bewustzijn diep genoeg wordt beleefd, zou men ieder aspect van de kosmos ervaren. Dit wordt ook wel Kosmisch Bewustzijn genoemd.

De afstemming op kosmisch bewustzijn moet mogelijk zijn voor alle mensen. De kerken en wereldlijke machthebbers zouden mensen echter sinds lange tijd hebben afgehouden van kennis van kosmisch bewustzijn en universele wetten.

Het niet begrijpen of tegenwerken van Universele Wetten wordt ook wel gezien als één van de grootste oorzaken van lijden en ziekte. Kennis en toepassing van de Universele Wetten is volgens sommige onderzoekers een belangrijke stap voor de mensheid om te kunnen functioneren in de hogere bewustzijnsgebieden.

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Hunting Wolf schreef:

  Toen ik dit begon te lezen, was mijn gedachte gelijk wat het artikel later vermeld, met deze woorden:De kerken en wereldlijke machthebbers zouden mensen echter sinds lange tijd hebben afgehouden van kennis van kosmisch bewustzijn en universele wetten.FEIT!!!Eenmaal van hen verlost, gaat het universum voor je open.

  2 likes
 • aly schreef:

  Het boek van Norma Milanovich & Shirley McCune: “Het Licht zal je bevrijden” met als subtitel de Universele wetten voor spirituele groei geeft hier uitleg over. En persoonlijk heb ik hier veel aan gehad. Enkele citaten: “De tempel van wijsheid bevindt zich in ieder van ons….We hoeven er alleen maar naartoe te gaan om hem te vinden. Eenmaal gevonden, is vrijheid verzekerd.”
  “Moge de God-Kracht bij je zijn als je je denken opent voor een hoger bewustzijn, dat tot doel heeft je essentie te transformeren. De frequentie van dit boek zal dat bewerkstelligen. Wees voorbereid op verandering en wees bereid te veranderen.” Aartsengel Michael.
  “De meesten van ons zijn vreemdelingen aan de grens van het onzichtbare en onbekend met de wetten die gelden in dit vage en mysterieuze gebied. Toch zijn het de krachten in de onzichtbare wereld die de fysieke en het effect daarvan op ons leven scheppen. Word het niet eens tijd dat we dit gebied beginnen te verkennen en de effecten die het op ons heeft te ontdekken?”
  “Als we de wetten toepassen in ons leven, helpen we niet alleen onszelf maar ook anderen. Ieder van ons oefent invloed uit op de mensen om ons heen. Als wij de wetten toepassen, vindt er een aantrekkingseffect plaats, waardoor anderen ons voorbeeld gaan volgen en zich op soortgelijke wijze gedragen. Wat er met één persoon gebeurt, be-invloed het AL.”
  “De reden dat deze informatie niet eerder aan het licht is gekomen, is dat de meerderheid der zielen niet klaar was om deze te ontvangen. Hun bewustzijn was niet hoog genoeg om de betekenis en de verantwoordelijkheid van deze kennis te integreren.”
  “Wat je zaait is wat je zult oogsten” Het is een natuurkundig principe dat energie niet gecre-eerd noch vernietigd kan worden. Energie kan slechts worden getransformeerd van de ene vorm naar de andere.” Dit feit helpt ons nog dieper beseffen wat er hier wordt aangereikt. Er is geen ontkomen aan dit fenomeen.” Kortom een leesbaar en schitterend boek.

  1 likes
  • Vivian schreef:

   “Het licht zal u bevrijden” is wel een heel moeilijk boek; het kan natuurlijk dat ik niet slim genoeg ben, maar ik vind het een uitermate ingewikkeld geschreven boek.

   0 likes
 • pietje bell schreef:

  [quote name=”Hunting Wolf”]Toen ik dit begon te lezen, was mijn gedachte gelijk wat het artikel later vermeld, met deze woorden:De kerken en wereldlijke machthebbers zouden mensen echter sinds lange tijd hebben afgehouden van kennis van kosmisch bewustzijn en universele wetten.FEIT!!!Eenmaal van hen verlost, gaat het universum voor je open.[/quote]
  en dan begint pas de lange weg terug naar de bron.En nog niet eens over rozen.

  0 likes
 • Paquita schreef:

  [quote name=”pietje bell”][quote name=”Hunting Wolf”]Toen ik dit begon te lezen, was mijn gedachte gelijk wat het artikel later vermeld, met deze woorden:De kerken en wereldlijke machthebbers zouden mensen echter sinds lange tijd hebben afgehouden van kennis van kosmisch bewustzijn en universele wetten.FEIT!!!Eenmaal van hen verlost, gaat het universum voor je open.[/quote]
  en dan begint pas de lange weg terug naar de bron.En nog niet eens over rozen.[/quote]
  Waarschijnlijk wél over rozen, maar dan met doornen …. Voor eenieder die iets meer over dit onderwerp wil weten, zie Hermes Trismegistus: “The kybalion”. Hartelijke groeten van Paquita.

  0 likes
 • Robrand schreef:

  Deze Universele Wet van Een wordt in de Indiase filosofie Advait genoemd. A-dvait betekent: niet-tweeheid.

  0 likes
 • lauke schreef:

  Maar zo ver is de mensheid nog niet,, zolang we nog niet normaal met elkaar om kunnen gaan, komen we geen stap dichterbij,, jaaaa dichter bij de vernieling van deze planeet, oorlogen die non stop doorgaan,, het syrie gebeuren , waar de hele wereld zich mee bemoeit,, kwaad tot erger,, we moeten eerst eens eensgezind zijn met elkaar op deze planeet voordat we verder kunnen en dat kan nog lang duren

  0 likes
 • Hey Robrand (@4), bedankt voor je vertaling van de betekenis van a-dvait. Wist ik nog niet. Op basis van jouw berichtje ben ik ff gaan googelen en bij wikipedia uitgekomen, waar het begrip verder omschreven wordt.

  Een stukje extra info waarvan ik het zeker handig vind om kennis ervan te hebben kunnen nemen. Bedankt dus!

  0 likes
 • JustMe schreef:

  [quote name=”lauke”]Maar zo ver is de mensheid nog niet,, zolang we nog niet normaal met elkaar om kunnen gaan, komen we geen stap dichterbij,, jaaaa dichter bij de vernieling van deze planeet, oorlogen die non stop doorgaan,, het syrie gebeuren , waar de hele wereld zich mee bemoeit,, kwaad tot erger,, we moeten eerst eens eensgezind zijn met elkaar op deze planeet voordat we verder kunnen en dat kan nog lang duren[/quote]

  @Lauke
  Ik denk, maar dat is mijn persoonlijke mening, dat de mensheid over minimaal 800 jaar zich af begint te vragen wat het doel/nut van het leven is. Tot die tijd is het “brood en spelen” :-).

  Ik geloof al die hokus pokus verhaaltjes over geestelijke verandering door ascensie niet. Maar dat is mijn persoonlijke mening.

  Wakker zijn in het leven betekent in mijn ogen je pijnpunten / confrontatie met jezelf durven aan te gaan. Als ik om mij heen kijk zie ik dat mensen geen tegenslag(je) meer kunnen verdragen. Voor mij een graadmeter hoe het gesteld is met de “geestelijke ontwikkeling” van de mensheid.

  Offtopic:
  Niburu, keep up the good work!

  0 likes
 • Hallo Lauke (@5), hoe komt het dat jij denkt dat wij (als mensheid) tot eensgezindheid MOETEN komen? Kan het niet ook gewoon zo zijn dat we tot eensgezindheid KUNNEN komen… als een voldoende groot aantal mensen ervoor kiest dat te WILLEN?

  Vergis je niet in de impact die het heeft als alleen al 1 enkel individueel bewustzijn transformeert en transcendeert tot het soort bewustzijn waar Robrand daarnet aan refereerde met ‘a-dvaita’.

  Planeet aarde heeft al tig keren individuele mensen gehuisvest die hun eigen bewustzijn tijdens hun aanwezigheid hier hebben weten te transformeren, en als ziel of entiteit of individu of hoe je het ook wilt noemen zijn ‘opgestegen’ naar de ‘hogere rijken’ die eveneens deel uitmaken van de schepping als geheel.

  Van daaruit gaan ze overigens wel verder met het onderrichten van de ‘achterblijvers’ (wij dus als nog-net-niet verlichte zielen), maar op een wat andere manier natuurlijk.

  Stel je voor wat er zou kunnen gebeuren als niet alleen maar 1 of 2 verlichte zielen tegelijkertijd op aarde zijn geïncarneerd, maar 10.000 of voor mijn part 100.000 … en dat deze 100.000 met elkaar laten zien dan hoe dat gaat, dat eensgezind-zijn in het manifesteren van non-dualistisch al-bewustzijn op aarde… wat voor gevolg zou dat kunnen hebben voor de andere 6.999.900.000 zielen die momenteel hier gehuisvest zijn?

  Wat denk jij? Is het dan nog nodig te spreken van “met z’n allen eensgezind MOETEN zijn”…? Of zou het voorbeeld dat de 100.000 met elkaar geven, dusdanig aantrekkelijk kunnen zijn dat in ieder geval de meerderheid van de andere aardeburgers niets liever wenst te ‘willen’ dan dat ze zich erbij aansluiten…?

  Wat zou jij willen?

  0 likes
 • Ger v.d Wall schreef:

  Voor de lichtsnelheid in een rechte lijn geldt de formule E=m.c2 maar het voor de lichtsnelheid rond een planeet is dit 144.000 boogminuten/sec. Als je al je chakra’s opgelijnd hebt, kom je op 144.000 het getal van het licht. Wij zijn het licht, dus zijn we één.

  0 likes
 • Leo Bakker schreef:

  Tja, nog meer wetten en regels, het is volgens mij gewoon weer meer van hetzelfde maar dan in een ander jasje. WAT MOET EN NIET MAG is een onderdeel van het lagere ego, en het is dus NIET de oplossing, zie de Boeddhistische cisie op de identiteit op http://www.avoratio.nl/Opvoeding/?topic=Identiteit

  Wat wél werkt kan men naar mijn overtuiging bestuderen op http://www.sofiatopia.org/equiaeon/heart.htm

  Ik heb een inhoudsopgave op mijn pagina http://www.avoratio.nl/Allerlei/LovingHeart/?topic=Window

  Leo.

  0 likes
 • kalkin avatar schreef:

  zo zag ik toen ik 10 jaar was in diepe meditatie pixels van kleurtjes en uiteindelijk de wereld ondersteboven draaien, en ontwaakte vlak daarna in een gouden bol vol met ogen helemaal symetrisch.. ofterwel halo.!? its in all of you.!!
  ik stapde toen ik 3jaar was in een geest/entiteit.(dus een instap ervaring)

  dus iedereen is een spiritueel wezen. iedereen is omgeven door energy!
  ik zie de matrix….

  0 likes
 • J. Selten schreef:

  Er is maar 1 wet, de wet van de schepper…

  De wet van de schepper staat boven die van de mens.

  net zoals: er is maar 1 religie, de religie van liefde.

  Daar kan niets of niemand aan tippen, alleen de schepper/bron.

  0 likes
 • M LH schreef:

  Ik lees hier verschillende reacties en graag zou ik op 2 punten willen antwoorden.

  1/ leer een verschil maken tussen religie en geloof. Religie staat voor de instituten en zij gaan voor macht en controle op alle mogelijke manieren. Geloof is wat JIJ zelf ervaart en voelt.

  2/ Universele Wetten zijn er altijd al geweest. Denk aan de wetten van Noach en Mozes. Wat later nog verder uitgewerkt werd door de Hermetische School onder de figuur van Hermes Trismegistos. Het oorspronkelijke Christendom heeft veel overeenkomsten met deze Hermetische school.

  Maar voor alle duidelijkheid = het oorspronkelijke Christendom heeft eigenlijk niets meer te maken met wat we vandaag als christendom (rooms, protesants, orthodox, ..) ervaren.

  0 likes
 • Hunting Wolf schreef:

  [quote name=”M LH”]Ik lees hier verschillende reacties en graag zou ik op 2 punten willen antwoorden.

  1/ leer een verschil maken tussen religie en geloof. Religie staat voor de instituten en zij gaan voor macht en controle op alle mogelijke manieren. Geloof is wat JIJ zelf ervaart en voelt.

  2/ Universele Wetten zijn er altijd al geweest. Denk aan de wetten van Noach en Mozes. Wat later nog verder uitgewerkt werd door de Hermetische School onder de figuur van Hermes Trismegistos. Het oorspronkelijke Christendom heeft veel overeenkomsten met deze Hermetische school.

  Maar voor alle duidelijkheid = het oorspronkelijke Christendom heeft eigenlijk niets meer te maken met wat we vandaag als christendom (rooms, protesants, orthodox, ..) ervaren.[/quote]
  Citaat:De kerken en wereldlijke machthebbers zouden mensen echter sinds lange tijd hebben afgehouden van kennis van kosmisch bewustzijn en universele wetten.

  Het niet begrijpen of tegenwerken van Universele Wetten wordt ook wel gezien als één van de grootste oorzaken van lijden en ziekte. Kennis en toepassing van de Universele Wetten is volgens sommige onderzoekers een belangrijke stap voor de mensheid om te kunnen functioneren in de hogere bewustzijnsgebieden.

  0 likes
 • Odette schreef:

  [quote name=”pietje bell”][quote name=”Hunting Wolf”]Toen ik dit begon te lezen, was mijn gedachte gelijk wat het artikel later vermeld, met deze woorden:De kerken en wereldlijke machthebbers zouden mensen echter sinds lange tijd hebben afgehouden van kennis van kosmisch bewustzijn en universele wetten.FEIT!!!Eenmaal van hen verlost, gaat het universum voor je open.[/quote]
  en dan begint pas de lange weg terug naar de bron.En nog niet eens over rozen.[/quote]
  Het hangt er vanaf waar je staat in je ziels-evolutie. Velen hebben inderdaad nog een lange weg te gaan. Het is de bekende Jacobsladder, iedere keer een stapje hoger totdat alles zich ontvouwt.

  0 likes
 • Kei-en-Ei schreef:

  Universele wetten gaan m.i. uit van slechts drie factoren. 1. het leven doorgeven, 2. kennis vergroten en 3. de stabiliteit van de samenleving bewaren. Deze drie factoren zijn met elkaar verbonden, de een stelt niets voor zonder de andere twee. Te realiseren door respect, mededogen en liefde op te brengen voor al wat leeft en is.
  (Een nadere uitwerking hiervan is beschreven in “het jongste Testament”, zie: http://home.hccnet.nl/w.j.van.gaalen/index.html ). Namasté, Willem

  0 likes
 • Odette schreef:

  [quote name=”[email protected]”]Hallo Lauke (@5), hoe komt het dat jij denkt dat wij (als mensheid) tot eensgezindheid MOETEN komen? Kan het niet ook gewoon zo zijn dat we tot eensgezindheid KUNNEN komen… als een voldoende groot aantal mensen ervoor kiest dat te WILLEN?

  Vergis je niet in de impact die het heeft als alleen al 1 enkel individueel bewustzijn transformeert en transcendeert tot het soort bewustzijn waar Robrand daarnet aan refereerde met ‘a-dvaita’.

  Planeet aarde heeft al tig keren individuele mensen gehuisvest die hun eigen bewustzijn tijdens hun aanwezigheid hier hebben weten te transformeren, en als ziel of entiteit of individu of hoe je het ook wilt noemen zijn ‘opgestegen’ naar de ‘hogere rijken’ die eveneens deel uitmaken van de schepping als geheel.

  Van daaruit gaan ze overigens wel verder met het onderrichten van de ‘achterblijvers’ (wij dus als nog-net-niet verlichte zielen), maar op een wat andere manier natuurlijk.

  Stel je voor wat er zou kunnen gebeuren als niet alleen maar 1 of 2 verlichte zielen tegelijkertijd op aarde zijn geïncarneerd, maar 10.000 of voor mijn part 100.000 … en dat deze 100.000 met elkaar laten zien dan hoe dat gaat, dat eensgezind-zijn in het manifesteren van non-dualistisch al-bewustzijn op aarde… wat voor gevolg zou dat kunnen hebben voor de andere 6.999.900.000 zielen die momenteel hier gehuisvest zijn?

  Wat denk jij? Is het dan nog nodig te spreken van “met z’n allen eensgezind MOETEN zijn”…? Of zou het voorbeeld dat de 100.000 met elkaar geven, dusdanig aantrekkelijk kunnen zijn dat in ieder geval de meerderheid van de andere aardeburgers niets liever wenst te ‘willen’ dan dat ze zich erbij aansluiten…?

  Wat zou jij willen?[/quote]
  Mooi neergezet, je doorziet het.

  0 likes
 • magda schreef:

  [quote name=”Leo Bakker”]Tja, nog meer wetten en regels, het is volgens mij gewoon weer meer van hetzelfde maar dan in een ander jasje. WAT MOET EN NIET MAG is een onderdeel van het lagere ego, en het is dus NIET de oplossing, zie de Boeddhistische cisie op de identiteit op http://www.avoratio.nl/Opvoeding/?topic=Identiteit

  Wat wél werkt kan men naar mijn overtuiging bestuderen op http://www.sofiatopia.org/equiaeon/heart.htm

  Ik heb een inhoudsopgave op mijn pagina http://www.avoratio.nl/Allerlei/LovingHeart/?topic=Window

  Leo.[/quote]
  Zolang de mensheid nog steeds lijd aan het Stockholm syndroom zullen de universele wetten niet tot uitdrukking kunnen komen.

  0 likes
 • Rick schreef:

  Misschien een interessante site :
  http://www.universelewetten.nl/overzicht.php

  0 likes
 • Rick schreef:

  Misschien een interessante site :

  http://www.universelewetten.nl/overzicht.php

  0 likes
 • Aequus schreef:

  De Universele wetten worden op een hele prettige, begrijpbare manier uitgelegd in de pockets van Omraam Michael Aívanhov. Zeker een aanrader voor velen, een bezoekje waard om de website te bezoeken. Voor degene die door willen groeien zijn de boeken een aanrader.

  0 likes
 • kalkin avatar schreef:

  meer hardcore en hardstyle luistere mensen 😛 (heart-core/style)

  voorbeeld geven?

  muse – uprising ( gunz for hire bootleg )
  the pitcher – sleeping
  brennanheart & the prophet – wake up!
  shreek (hardstyle)
  tormented (hardstyle)
  wildstylez – truth
  Promo – Open [Feat. Tha Playah & Snowflake]
  angerfist – the world will shiver MOH 2005
  titan – my angel

  zo zijn er nog 1000en nummers. en nee tis niet alleen deze muziek nee. tis in alles. maar gek genoeg incarnere al die “spirits/aliens” in gabbers!
  (voor dat ze gabber werden hoor) maarja tgaat gek genoeg helemaal nergens anders meer over al jaren in deze scene.

  0 likes
 • DingieM schreef:

  “Deze universele wetten moeten niet verward worden met natuurwetten, die zijn gebaseerd op wetenschappelijke inzichten en empirisch bewijsmateriaal.” is een contradictie met “De belangrijkste Universele Wet is de Wet van Eén, …”

  De schrijver van dit artikel bevat het blijkbaar nog niet dat ALLES bewustzijn is, vanaf de kleinste “eenheden” tot mineralen tot kristallen tot planten tot stenen tot landmassas tot planeten, sterren zonnen en nog hogere dimensionele “dingen”.

  Het zichtbare universum is een hologram, gemaakt om erin tot wasdom te kunnen komen en de ladder naar hogere werelden te kunnen betreden. Een zandbak om te leren creeeren, met volledige eigen verantwoordelijkheden.

  0 likes
 • x

  Check Also

  Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  We maken met z’n allen veel te ...

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

  bonus

  Wél bonus voor managers, maar geen cent extra voor zorgmedewerkers: ‘Schandalig en schaamteloos’

  Verpleegkundigen van het Zaans Medisch Centrum zijn ...

  oud-parlementslid

  Oud-parlementslid: ‘Groot deel Vlaamse bevolking écht klaar voor totalitair regime’

  Enkele dagen geleden nam België nieuwe maatregelen ...

  >