Bewustzijn

Wat zijn Universele Wetten?

Help door dit artikel met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Universele of kosmische wetten worden gezien als de basis van waaruit de mensheid kan evolueren naar een hoger bewustzijn.

Ze worden zo genoemd omdat met deze wetten regels en principes worden bedoeld die universeel geldig zouden zijn.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Deze universele wetten moeten niet verward worden met natuurwetten, die zijn gebaseerd op wetenschappelijke inzichten en empirisch bewijsmateriaal.

Zo boven, zo beneden

De belangrijkste Universele Wet is de Wet van Eén, die stelt dat alles in de kosmos met elkaar verbonden is. Een werkelijk begrip van deze wet zou leiden tot kosmisch bewustzijn. Dit bewustzijn wordt gezien als de scheppende levenskracht waarvan het gehele universum doordrongen is.

Hoewel de Universele Wetten de laatste jaren steeds meer bekendheid krijgen, zijn deze spirituele basisprincipes in vroeger tijden ook relevant geweest. Zo werd het bekende hermetische gezegde ‘Zo boven, zo beneden’ al genoemd in de Oudheid.

Volgens sommige onderzoekers is de Wet van Eén in strijd met de geldende natuurkunde, omdat volgens de eindigheid van de lichtsnelheid niet alles in de kosmos met elkaar verbonden kan zijn.

Kosmisch bewustzijn

Het instrument om de wetmatigheden en principes te ontdekken is het bewustzijn. Esoterici stellen dat bewustzijn aanwezig is in alles wat er is. Wanneer bewustzijn diep genoeg wordt beleefd, zou men ieder aspect van de kosmos ervaren. Dit wordt ook wel Kosmisch Bewustzijn genoemd.

De afstemming op kosmisch bewustzijn moet mogelijk zijn voor alle mensen. De kerken en wereldlijke machthebbers zouden mensen echter sinds lange tijd hebben afgehouden van kennis van kosmisch bewustzijn en universele wetten.

Het niet begrijpen of tegenwerken van Universele Wetten wordt ook wel gezien als één van de grootste oorzaken van lijden en ziekte. Kennis en toepassing van de Universele Wetten is volgens sommige onderzoekers een belangrijke stap voor de mensheid om te kunnen functioneren in de hogere bewustzijnsgebieden.

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

25 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hunting Wolf
Hunting Wolf
11 jaren geleden

Toen ik dit begon te lezen, was mijn gedachte gelijk wat het artikel later vermeld, met deze woorden:De kerken en wereldlijke machthebbers zouden mensen echter sinds lange tijd hebben afgehouden van kennis van kosmisch bewustzijn en universele wetten.FEIT!!!Eenmaal van hen verlost, gaat het universum voor je open.

pietje bell
pietje bell
11 jaren geleden

[quote name=”Hunting Wolf”]Toen ik dit begon te lezen, was mijn gedachte gelijk wat het artikel later vermeld, met deze woorden:De kerken en wereldlijke machthebbers zouden mensen echter sinds lange tijd hebben afgehouden van kennis van kosmisch bewustzijn en universele wetten.FEIT!!!Eenmaal van hen verlost, gaat het universum voor je open.[/quote]
en dan begint pas de lange weg terug naar de bron.En nog niet eens over rozen.

Paquita
Paquita
11 jaren geleden

[quote name=”pietje bell”][quote name=”Hunting Wolf”]Toen ik dit begon te lezen, was mijn gedachte gelijk wat het artikel later vermeld, met deze woorden:De kerken en wereldlijke machthebbers zouden mensen echter sinds lange tijd hebben afgehouden van kennis van kosmisch bewustzijn en universele wetten.FEIT!!!Eenmaal van hen verlost, gaat het universum voor je open.[/quote]
en dan begint pas de lange weg terug naar de bron.En nog niet eens over rozen.[/quote]
Waarschijnlijk wél over rozen, maar dan met doornen …. Voor eenieder die iets meer over dit onderwerp wil weten, zie Hermes Trismegistus: “The kybalion”. Hartelijke groeten van Paquita.

Robrand
Robrand
11 jaren geleden

Deze Universele Wet van Een wordt in de Indiase filosofie Advait genoemd. A-dvait betekent: niet-tweeheid.

Back to top button
25
0
We lezen graag je reactie!x