Homepagina » Mens en Dier » Wetenschappers gebruiken wiskundige berekeningen om te ‘bewijzen’ dat God bestaat
Wetenschappers gebruiken computer om te 'bewijzen' dat God bestaat

Wetenschappers gebruiken wiskundige berekeningen om te ‘bewijzen’ dat God bestaat

Twee computerwetenschappers zeggen aan de hand van wiskundige vergelijkingen te hebben bewezen dat er een hogere macht is.

In 1978 stierf de Oostenrijks-Amerikaanse wiskundige Kurt Gödel. Hij wordt gezien als één van de belangrijkste logici aller tijden.

Hij ontwikkelde een complexe theorie op basis van de modale logica.

Hiernamaals

Gödel, een persoonlijke vriend van Einstein, geloofde in een leven na de dood. Hij stelde: “Ik ben overtuigd van een hiernamaals. Als de wereld rationeel in elkaar zit, moet er een leven na de dood zijn.”

In de jaren zeventig verspreidde hij onder zijn vrienden een uitwerking van Anselmus van Canterbury’s ontologisch bewijs van het bestaan van God.

Gödels wiskundige vergelijkingen zijn extreem ingewikkeld. Zijn complexe theorie gaat ervan uit dat het concept van God te groot, te anders is voor het menselijke begrip, dat hij gemaakt moet zijn door God.

Laptop
Wetenschappers gebruiken computer om te 'bewijzen' dat God bestaat

Kurt Gödel

Twee computerwetenschappers zeggen dat Gödels godsbewijs klopt.

De onderzoekers wilden niet zozeer het bestaan van God bewijzen, maar vooral laten zien over hoeveel rekenkracht computers beschikken.

“Het is zeer indrukwekkend dat dit slechts in een paar seconden kan worden bewezen met behulp van een laptop,” vertelden Christoph Benzmüller van de Vrije Universiteit Berlijn en Bruno Woltzenlogel Paleo van de Technische Universiteit Wenen aan Spiegel Online.

Compleet

De twee wetenschappers maakten de theorie van Gödel compleet.

“Gödels ontologisch bewijs was zeker een beter voorbeeld dan iets onbereikbaars in de wiskunde of kunstmatige intelligentie,” aldus het tweetal.

[Express]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
22 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Dolex
Dolex
4 jaren geleden

Ik snap deze zin niet:
“Zijn complexe theorie gaat ervan uit dat het concept van God te groot, te anders is voor het menselijke begrip, dat hij gemaakt moet zijn door God.”

Is de theorie gemaakt door god? Het concept van God? Of de mens?

Arwijn
Arwijn
4 jaren geleden

Je kunt Wiskunde niet gebruiken om te bewijzen dat iets echt is! Calculus is NIET echt, het is theoretisch. Het bewijs voor een creator is letterlijk al-omvattend en heeft geen theoretische gymnastiek nodig om waar te blijken. Het bewijs ligt voor het oprapen: Graniet kan alleen maar op een radicaal snelle wijze zijn ontstaan niet gelijdelijk in een smeltpot, het gebrek aan curve van de aarde (perspectief creeerd de persoonlijke illusie van ruimtelijke vervorming), als je ver genoeg omhoog gaat in de lucht verdwijnen de sterren en bewijst daarmee dat het geen zonnen zijn maar hologhafische lichtjes zichtbaar in de hoge lucht, Gyroscopen en de uitgebreide technologien in scheepvaart en luchtvaart bewijzen dat de transport industrieen aangepast zijn om een plat model en elke vermelding van de curve word niet toegepast in uitstippelen van routes (die vrijwel altijd verlopen via de centrale/europesche continenten en nooit direct van zuidelijk tot zuidelijk continent).

De tijd van de Wetenschaps-religie en zijn pretentieuze wanna-be-intellectualism is afgelopen. Het is tijd voor de onbeschermde waarheid!

Johan
Johan
4 jaren geleden

Alles in dit universum is levend en is multi dimensionaal van aard en het heeft een ziel.

2 dingen nu

1. Je hebt dus een organische universum en een synthetische universum
Het organische universum bevat 12 natuurlijke dimensies.

2. Het synthetische universum bevat 4 kunstmatige dimensies het zijn deze dimensies 1 tot
4 waar zich de god entiteit zich bevind.

Ik heb een mooi foto hierover hoe de dimensies in elkaar zitten.
http://www.indigorevolution.nl/wp-content/uploads/2016/08/dimensies.jpg

Onze hogere zelf bevind zich in de 5de Dimensie door naar je hart kern te gaan is de key hier. Know thyself and you will know the universe. So above, So below.

Tinus Blaaskaak
Tinus Blaaskaak
4 jaren geleden

Helaas word het niet goed ingezien omdat de Bijbel in een poëtische wijze geschreven is. Daarom kan je hem wel op 20 manieren interpreteren maar er is maar 1 manier. Door het tekort aan bewustzijn zien we die ene manier nog niet die werkelijk bedoeld word. Zoals ik wel vaker zeg leven we nog steeds in een wereld vol met slapers. Arrogant he om dat te zeggen, maar het zo, dus mag ik het zeggen.

x

Check Also

arts

Arts noemt vaccinatie ‘cadeau van God’, zet sceptici weg als ‘complotdenkers’

Een arts heeft in een interview met ...

Bevindt de aarde zich al in een zwart gat? Deze wetenschapper zegt van wel

Bevindt de aarde zich al in een zwart gat? Deze wetenschapper zegt van wel

Volgens sommige wetenschappers bevindt ons hele universum zich ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

22
0
We lezen graag je reactie!x