Homepagina » Mens en Dier » Wetenschappers gebruiken wiskundige berekeningen om te ‘bewijzen’ dat God bestaat
Wetenschappers gebruiken computer om te 'bewijzen' dat God bestaat

Wetenschappers gebruiken wiskundige berekeningen om te ‘bewijzen’ dat God bestaat

Twee computerwetenschappers zeggen aan de hand van wiskundige vergelijkingen te hebben bewezen dat er een hogere macht is.

In 1978 stierf de Oostenrijks-Amerikaanse wiskundige Kurt Gödel. Hij wordt gezien als één van de belangrijkste logici aller tijden.

Hij ontwikkelde een complexe theorie op basis van de modale logica.

Hiernamaals

Gödel, een persoonlijke vriend van Einstein, geloofde in een leven na de dood. Hij stelde: “Ik ben overtuigd van een hiernamaals. Als de wereld rationeel in elkaar zit, moet er een leven na de dood zijn.”

In de jaren zeventig verspreidde hij onder zijn vrienden een uitwerking van Anselmus van Canterbury’s ontologisch bewijs van het bestaan van God.

Gödels wiskundige vergelijkingen zijn extreem ingewikkeld. Zijn complexe theorie gaat ervan uit dat het concept van God te groot, te anders is voor het menselijke begrip, dat hij gemaakt moet zijn door God.

Laptop
Wetenschappers gebruiken computer om te 'bewijzen' dat God bestaat

Kurt Gödel

Twee computerwetenschappers zeggen dat Gödels godsbewijs klopt.

De onderzoekers wilden niet zozeer het bestaan van God bewijzen, maar vooral laten zien over hoeveel rekenkracht computers beschikken.

“Het is zeer indrukwekkend dat dit slechts in een paar seconden kan worden bewezen met behulp van een laptop,” vertelden Christoph Benzmüller van de Vrije Universiteit Berlijn en Bruno Woltzenlogel Paleo van de Technische Universiteit Wenen aan Spiegel Online.

Compleet

De twee wetenschappers maakten de theorie van Gödel compleet.

“Gödels ontologisch bewijs was zeker een beter voorbeeld dan iets onbereikbaars in de wiskunde of kunstmatige intelligentie,” aldus het tweetal.

[Express]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
22 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Dolex
Dolex
4 jaren geleden

Ik snap deze zin niet:
“Zijn complexe theorie gaat ervan uit dat het concept van God te groot, te anders is voor het menselijke begrip, dat hij gemaakt moet zijn door God.”

Is de theorie gemaakt door god? Het concept van God? Of de mens?

Earthaxis
Earthaxis
Reactie op  Dolex
4 jaren geleden

Goede vraag.

Elise49
Elise49
Reactie op  Dolex
4 jaren geleden

Ik denk, dat ie bedoelt dat god oneindig variabel is. Dus niet met modules te berekenen zijn. Het is te complex. Je komt dan toch weer bij het begin: positief en negatief houden elkaar lange tijd in balans, iets zorgt ervoor dat er beweging komt. De kracht(het iets) kan bij het ene energie verminderen of de kracht kan door iets vermeerderen. Daar kom je dus nooit achter en dus kun je het niet berekenen.
Dan erbij is het universum zo groot, dat je het beginpunt of eindpunt niet weet.

AnnoNimbus
AnnoNimbus
Reactie op  Dolex
4 jaren geleden

@Dolex:
Mja, wordt niet zo goed uitgelegd, kijk gewoon in het Wiki artikel: https://en.wikipedia.org/wiki/G%C3%B6del%27s_ontological_proof

@Arwijn:

Je kan de “wetenschap” niet buitensluiten, het is een work-in-progress. Bijv: Newton dronk kwik en ander soort metalen. Aderlaten was een high-tech medische procedure. Het veranderd steeds. Dat was “fringe” toen.. Kijk wat nu “fringe” is bijv naar het Global Conciousness Network, dat random nummer generators heeft, die minder random worden net voordat er iets wereldschokkends gebeurd. (dus mind-over-matter en pre-cognitie gebruikt als toepassing). Echter, het zal nog wel even duren voordat het concept “materialische realiteit” vervangen wordt.

Dus, geef ze nog wat tijd. Het feit dat wetenschap tot de zelfde volgorde komt van Genesis voor aard-creatie. is al een aanwijzing dat het goed op weg is.
Het feit dat wiskunde berekeningen heeft dat objecten 90 graden van onze werkelijkheid zet (het getal i, vierkantswortel -1), en dus tot de conclusie komt dat er meer dimensies zijn…. alleen nog niet weet hoeveel (ik bleef steken bij 11, maar er zijn nu al theorieen met 13 dimensies… ik volg het niet meer zo)

In de Mandelbrot fractalen kom je olifanten en schilpadden tegen (althans, zo worden stukjes van de fractaal genoemd). En als je in die lijn denkt, dan berust de aarde/werkelijkheid op fractalen/wiskunde. Maar dan kun je ook denken in een schildpad en olifanten… en beide concepten zijn waar, benaderd vanuit een ander standpunt.

vladi
vladi
Reactie op  Dolex
4 jaren geleden

het concept word bedoeld.

fff

Arwijn
Arwijn
4 jaren geleden

Je kunt Wiskunde niet gebruiken om te bewijzen dat iets echt is! Calculus is NIET echt, het is theoretisch. Het bewijs voor een creator is letterlijk al-omvattend en heeft geen theoretische gymnastiek nodig om waar te blijken. Het bewijs ligt voor het oprapen: Graniet kan alleen maar op een radicaal snelle wijze zijn ontstaan niet gelijdelijk in een smeltpot, het gebrek aan curve van de aarde (perspectief creeerd de persoonlijke illusie van ruimtelijke vervorming), als je ver genoeg omhoog gaat in de lucht verdwijnen de sterren en bewijst daarmee dat het geen zonnen zijn maar hologhafische lichtjes zichtbaar in de hoge lucht, Gyroscopen en de uitgebreide technologien in scheepvaart en luchtvaart bewijzen dat de transport industrieen aangepast zijn om een plat model en elke vermelding van de curve word niet toegepast in uitstippelen van routes (die vrijwel altijd verlopen via de centrale/europesche continenten en nooit direct van zuidelijk tot zuidelijk continent).

De tijd van de Wetenschaps-religie en zijn pretentieuze wanna-be-intellectualism is afgelopen. Het is tijd voor de onbeschermde waarheid!

Johan
Johan
4 jaren geleden

Alles in dit universum is levend en is multi dimensionaal van aard en het heeft een ziel.

2 dingen nu

1. Je hebt dus een organische universum en een synthetische universum
Het organische universum bevat 12 natuurlijke dimensies.

2. Het synthetische universum bevat 4 kunstmatige dimensies het zijn deze dimensies 1 tot
4 waar zich de god entiteit zich bevind.

Ik heb een mooi foto hierover hoe de dimensies in elkaar zitten.
http://www.indigorevolution.nl/wp-content/uploads/2016/08/dimensies.jpg

Onze hogere zelf bevind zich in de 5de Dimensie door naar je hart kern te gaan is de key hier. Know thyself and you will know the universe. So above, So below.

Hein
Hein
Reactie op  Johan
4 jaren geleden

As above 😊

vladi
vladi
Reactie op  Hein
4 jaren geleden

so below

fff

Tinus Blaaskaak
Tinus Blaaskaak
4 jaren geleden

Helaas word het niet goed ingezien omdat de Bijbel in een poëtische wijze geschreven is. Daarom kan je hem wel op 20 manieren interpreteren maar er is maar 1 manier. Door het tekort aan bewustzijn zien we die ene manier nog niet die werkelijk bedoeld word. Zoals ik wel vaker zeg leven we nog steeds in een wereld vol met slapers. Arrogant he om dat te zeggen, maar het zo, dus mag ik het zeggen.

Elise49
Elise49
Reactie op  Tinus Blaaskaak
4 jaren geleden

Daarom zegt men al eeuwen: je mag niet op de troon van god gaan zitten.

Rasecht Berensiroop
Rasecht Berensiroop
4 jaren geleden

Space Scientific Politics and Monetary Systems
Exopolitics.org. EU/BE/FL : Space Defensie

De permanente onbeantwoorde vraag, hoe is eerste intelligente leven ontstaan in het universum van niets naar het iets, hoe het universum zelf tot stand gekomen zonder astrobiologie van de universumlichamen in de vorm van zon, maan, planeet enz het prille begin volgens de theorie van Darwin, goden bestaan in de zin van intellectuele wetenschappelijke extraterrstrail rassen

-V-
-V-
Reactie op  Rasecht Berensiroop
4 jaren geleden

Dit is een ontwerp ofwel een intelligent design. .

http://www.hoorzaken.nl/het-oor/

Maar een klein onderdeelttje van het geheel, wat feilloos werkt, het lichaam is het voertuig van de ziel , jij hebt en bent een bewustzijn..

Zonder bewustzijn is er geen leven..

Helgoland
Helgoland
4 jaren geleden

Eens even kijken…
Als ik mij niet vergis is God de Heilige Drie-eenheid = Vader + Zoon + Heilige Geest.
Dan heb je er dus 3 voor de prijs van 1.
Oftewel;
In nomine Patries et Filii et Spiritus Sancti.
Kassa!

ben
ben
4 jaren geleden

wat fijn dat hier veel mensen zijn die wel weten wat de waarheid is …. hun waarheid dan….
ik mis alleen nog de flat earthers

vladi
vladi
Reactie op  ben
4 jaren geleden

nee hoor die zijn hier ook aanwezig

fff

Nea
Nea
4 jaren geleden

Heel simpel gesteld zegt Gödel dat de wiskunde (en logica) zelf niet kan bewijzen of het waar is. Als gevolg hiervan zou je kunnen afleiden dat er een Bedenker is.

Voor mij is de perfectie en oneindigheid van de cirkel en het getal Pi al een simpel bewijs. Wij zien dit als een “dagelijks gegeven” .. de cirkel.. Maar je moet toch een slimmerik zijn om dit het concept “cirkel” te bedenken en het Universum mede daarop te baseren? Bedank maar eens een alternatief! Wiskunde is de poort naar het Eeuwige, en een Grote Pilaar hiervoor.

Laat de discussie alsjeblieft niet wéér verzanden in de-aarde-is-plat geblaat. Google eens wat rond in de wereld van wiskunde 🙂 Priemgetallen zijn ook super fascinerend!

Dolex
Dolex
4 jaren geleden

Wat ik altijd moeilijk vind aan wiskunde, is dat er een aantal afspraken zijn, zoals het decimale stelsel, en dat er irrationele en imaginaire getalen zijn, zoals Pi. Dat je niet door 0 mag delen, dat je kunt rekenen met oneindig, en dat je niet de wortel uit een negatief getal kunt trekken, maar wel negatieve getallen kunt kwadrateren.
Je kunt ook Pi als eenheid nemen (waardoor Pi in feite niet irrationeel is), zoals bij rekenen in Radialen.
En dat je inderdaad in een oneindig aantal dimensies kunt rekenen (computers zijn er goed in), maar dat in onze wereld vooralsnog slechts 3 geometrische dimensies te zien zijn.

Dus wiskunde zelf is al zo complex dat er weinig mensen zijn die het compleet kunnen bevatten. (misschien wel niemand). Oftewel: wiskunde en God hebben het één en ander gemeen :-). Misschien dat er ooit een computer komt die het inzichtelijk maakt.

-V-
-V-
4 jaren geleden

Hoe je niet in een grotere macht kunt geloven is echt een raadsel voor mij ?

Je lever bijvoorbeeld heeft 500 functies, slechts 1 onderdeel is het van het prachtige intelligente ontwerp wat iedereen is.

http://www.leefbewust.com/lever.pdf

Bekijk het ontwerp van het oor eens hoe geweldig ingenieus dit in elkaar zit, je kunt toch overduidelijk het ontwerp hierin zien en in de rest van het lichaam waar fibonacci overduidelijk in voor komt..
Haal je een onderdeel uit dan werkt het niet meer.
Dit is hetzelfde als een muizenval wat uiteraard ook bedacht is door een inteligente levensvorm, ook daar zie je het ontwerp met zijn functie.

Dit heet Multiple complexity en duid overduidelijk op een intelligente ontwerper.

Je hebt een bacterie die exact geconstrueerd is als een buiten boord motor die meer dan 40 componenten heeft , hier geld hetzelfde voor , haal je er 1 onderdeel uit dan functioneert de bacterie niet meer die zich op een ingenieuze wijze voortbeweegt .

Zie hier de Documentaire die gelijk verklaard waarom Darwin ongelijk had.

Documentary Unlocking the Mystery of Life Intelligent Design
https://www.youtube.com/watch?v=tzj8iXiVDT8

De zogenaamde wetenschap zorgt er zoveel mogelijk dat je niet in de gaten hebt dat je zelf een onderdeel bent van GOD = Good Orderly directed.
Vandaar dat ze je een rad voor de ogen draaien met de Big Bang, ja niets explodeerde in iets?
Hoe onwetend kun je zijn om dit te geloven ?
En het klinkt ook zo logisch..

http://twoicefloes.com/mainstream-science-is-a-religion/

Volgens de wetenschap zijn er meer dan 1000.000.000.000.000.000.000.000 planeten waar leven is .
Wie in hemelsnaam gelooft die Satanisten?!

De meeste mensen die niet in een Creator geloven zijn puur linker hersenhelft georiënteerd en staan ver van hun gevoel af ..

Know thyself..

Tijd om om te ontwaken om te ontdekken,wie we zijn er waar we leven.

Denk dat je dit liedje nog wel kent..

https://www.youtube.com/watch?v=7FJ0SyN23U0&t=9s

We are all ONE and all and a part of GOD .
Hen meeste wat ons verteld is is een grote leugen om ons te controleren en om ons niet te laten weten wie en wat we eigenlijk zijn..

x

Check Also

arts

Arts noemt vaccinatie ‘cadeau van God’, zet sceptici weg als ‘complotdenkers’

Een arts heeft in een interview met ...

Bevindt de aarde zich al in een zwart gat? Deze wetenschapper zegt van wel

Bevindt de aarde zich al in een zwart gat? Deze wetenschapper zegt van wel

Volgens sommige wetenschappers bevindt ons hele universum zich ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

22
0
We lezen graag je reactie!x