Gezondheid

Wetenschappers ontdekken kill switch die iedere kankercel vernietigt. Gaat deze methode voor een revolutie zorgen?

Help anderen door deze info met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Uit een nieuwe studie is gebleken dat RNA-moleculen een verborgen mechanisme kunnen activeren waardoor cellen zelfmoord plegen.

Sommige wetenschappers denken dat dit kan worden gebruikt als nieuwe methode om kanker te behandelen.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“Het is alsof je zelfmoord pleegt door jezelf neer te steken, neer te schieten en van een gebouw te springen,” zei hoofdonderzoeker Marcus Peter van de Northwestern University. “Je kunt het niet overleven.”

Kill switch

Gedacht wordt dat het mechanisme een oude techniek is die cellen vele miljoenen jaren geleden gebruikten om kanker uit te roeien.

Cellen bestrijden kanker al sinds mensenheugenis en dus moest er volgens Peter een kill switch zijn voor schadelijke cellen.

Het vinden van deze specifieke moleculen bleek zeer lastig, omdat ze alleen actief waren op het exacte moment dat een gezonde cel veranderde in een kankercel.

Uitgeschakeld

Peter ontdekte dat de RNA-moleculen in staat waren om kankercellen te doden en genactiviteit te onderdrukken.

Alle genen die nodig waren voor het overleven van kankercellen werden uitgeschakeld, terwijl normale cellen onaangetast bleven.

Natuur

De onderzoekers dienden de moleculen toe aan muizen met menselijke eierstokkanker, waarna de tumorgroei werd afgeremd. De tumoren werden bovendien niet resistent tegen deze behandeling.

“We hebben het hier mogelijk over één van de oorspronkelijke kill switches van de natuur en we hopen dat hij werkt bij vele kankers,” besloot Peter.

De studie is verschenen in het tijdschrift eLife.

[Futurism]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jaya
Jaya
6 jaren geleden

Zou lichttechnologie dit proces verder kunnen ondersteunen?

Gladiator
Gladiator
6 jaren geleden

Tja, ik wilde me eigenlijk niet bemoeien met een discussie of wat dan ook, echter, kanker is geneesbaar, al ruim 35 -40 jaar. Maar niet met schoolmedicijnen, dus die van BIG PHARMA, deze psychopaten moeten namelijk voor hun grote bazen geld verdienen en dat verdien je niet aan gezonde mensen. Daarbij zijn er ook nog eens een hoop ziektes gewoon “uitgevonden” en wel NADAT men er een “medicijn” voor had!!!
Ga hier niet ellelange discussies aan over het hoe en wat. Zal een aantal namen neerzetten alwaar men dan op kan Googelen!
Dr. Leonard Coldwell, Dr. Matthias Rath, Dr. Burzynsky, Dr. Claus Köhnlein (inzake Fake Aids/HIV) en Prof. Dr, Peter Duesberg (ook inzake Fake aids/HIV)
Heb er nog vele vele meer maar om te beginnen…….voila.
En, een arts die het immuunsysteem stelselmatig vernietigd is niet waardig om arts genoemd te worden, en zeker niet bij mensen met kanker, want deze hebben het keihard nodig om TE GENEZEN!!!
En tot slot…..zou men gewoon eens aan een dokter kunnen vragen of een ziekte zich kan ontwikkelen in een lichaam dat basisch is (dus gemaakt zou kunnen worden). Het antwoord daarop moet NEEN zijn !!!
Maar helaas zitten er niet alleen in de politiek totaal gestoorde psychopaten!!!
Gegroet beste mensen,
Gladiator

Niveautje
Niveautje
6 jaren geleden

Thc olie doet hetzelfde…

Back to top button
3
0
We lezen graag je reactie!x