Homepagina » Archeologie » Het mysterie van de tweede Sfinx ontrafeld. Gaat dit boek de geschiedenis herschrijven?
Het mysterie van de tweede Sfinx ontrafeld. Gaat dit boek de geschiedenis herschrijven?

Het mysterie van de tweede Sfinx ontrafeld. Gaat dit boek de geschiedenis herschrijven?

In een nieuw boek wordt geclaimd dat er een tweede Sfinx begraven ligt in Gizeh. Het boek zou weleens de geschiedenis kunnen herschrijven.

De vooraanstaande historici Gerry Cannon en Malcolm Hutton baseren zich op een theorie dat de Sfinx van Gizeh een tegenhanger had, meldt Egypt Today.

Sfinxen staan op oude afbeeldingen namelijk altijd in paren. Ze stonden voor de dualiteit, met name voor het mannelijke en het vrouwelijke.

Vreemd

Ze stonden symbool voor de overgang van de zon naar de maan. De oude Egyptenaren geloofden dat de zon door de aarde reisde en vervolgens tevoorschijn kwam als de maan, aan beide zijden bewaakt door een sfinx.

Dit maakt de Sfinx van Gizeh zo vreemd, omdat hij alleen is. De twee historici denken te weten waar de tweede Sfinx begraven ligt.

Ze vermoeden dat de vrouwelijke tegenhanger begraven ligt onder een heuvel bij één van de Piramiden van Gizeh.

Bewijs

Egyptoloog Bassam El Shammaa gelooft ook in deze theorie. Hij heeft het bouwwerk meer dan 10 jaar bestudeerd en is tot de conclusie gekomen dat een tweede Sfinx heeft bestaan, maar in de loop der jaren is vernietigd.

Hij wees er tegenover Daily News Egypt op dat de droomstele van koning Thoetmosis IV twee sfinxen toont, wat volgens hem bewijs is voor de theorie.

Ouder

Cannon en Hutton stellen ook dat de sfinxen veel ouder zijn dan wordt gedacht en dateren uit een tijd waarin het oude Egypte een tropisch klimaat kende, kort na de IJstijd.

Dit zou betekenen dat de Egyptische piramiden en sfinxen tenminste 12.500 jaar oud zijn.

[Egypt Today]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Furious Anger schreef:

  Interessant. Alleen de geschiedenisboeken aanpassen zal never of de nimmer gebeuren!

  5 likes
  • Faya schreef:

   Je bent nogal zeker van je zaak Furious Anger.
   Edgar Cayce heeft voorzien wat er te vinden is daar en dat als de tijd rijp was, alles bekend zou worden.
   Uiteraard pas als al het schuim der aarde achter slot en grendel zit en eerder niet.
   Bepaalde zaken kunnen zelfs de machtigste heren op aarde niet forceren.

   7 likes
  • Rini schreef:

   Nou daar ben ik nog niet zeker van,dat de geschiedenis boeken niet overgeschreven gaan worden 🙂 :-):-)
   De waarheid komt steeds meer naarboven,de waarheid komt altijd uit,hoe duister het volk ook is die er achter zit.
   Van het licht is niet te winnen,maar ja licht en duister hebben elkaar nodig,ying yang 🙂 🙂 🙂

   1 likes
   • Faya schreef:

    In 3D hebben licht en duister elkaar nodig, maar je weet dat we 3D uit gaan.
    De evolutie is niet te stoppen, al doet het duister nog zo hun best.
    Enige vertragingen waren van Hogerhand toegestaan, zodat mensen nog wat tijd gegund werd om tot bezinning komen, om alsnog uit zichzelf voor het Licht te kiezen, maar die tijd is nu ook voorbij.

    2 likes
 • onbekend schreef:

  Moest ik over een teletijdmachine beschikken, ik zou mij niet vervelen.

  13 likes
 • Peter schreef:

  Ik schrijf dit nu al meer dan tien jaar in het rond, onder andere aan John West en het Egyptisch historisch museum. Je krijgt nooit antwoorden echter. Ook heb ik vaak geprobeerd om mijn inzichten in lokale kranten te krijgen, maar die publiceren liever een hoeveelheid flut-nieuws.
  De grote sfinx hoort bij een set van twee zogenaamde Akers, dat zijn beschermheren van de “onder”wereld, of landbouwgrond (akkers) En dat op zich wijst dus al op een toegang naar ruimtes onder de grond. Ze staan altijd met twee, en sterker nog, je kunt de basisplaat van de andere sfinx zien op luchtfoto’s van het Gizeh plateau als je weet waar je moet kijken. Het zijn: Neb-Heru en Neb-Neru, waarmee we ook het ware gezicht van deze beelden kunnen achterhalen, want er is bijvoorbeeld een afbeelding van Neru in de tombe van Khaem-Vaset. Interessant is, dat de huidige sfinx Neb-Neru is, dat is de leeuw die naar het Westen keek, namelijk de ondergaande zon. Echter is dat nu de leeuw die naar het Oosten kijkt. Dit houdt in dat de hele Aarde ten opzichte van de tijd van de bouw van de sfinxen, ondersteboven hangt. Een eng idee maar er is dus ooit iets gebeurd met de aard-as. Hoe ben ik hier nu opgekomen? De arabische naam voor de sfinx is Abu’l Hol, dat wordt foutief aangemerkt als ‘vader van het verschrikkelijke’. Het is eerder de “vader die de duisternis inluidt” of de “heer van de nacht” zou je kunnen zeggen. Welnu deze naam bleek te bestaan in het oud Egyptisch, zijnde Neb-Neru. Die andere sfinx die helemaal verwoest is, was dus de heer van de ochtend, of de inluider van de dag. Het zou kunnen, dat de ene leeuw wit was gekalkt en de andere zwart. Dat weet ik haast wel zeker. Vermoedelijk kunnen daar geen sporen meer van gevonden worden, maar wie weet met moderne methodes. En oh ja, oud Egyptisch is gebaseerd op een soort Nederlands, wat gesproken werd door de oorspronkelijke bouwers van o.a de grote monumenten. Nederlanders zouden wat trotser kunnen zijn op hun taal, als zij de ware aard ervan eens zouden weten. Dit gegeven kan gekoppeld worden aan het feit dat men nu denkt dat koning Tutanchamon blonde haren had en blauwe ogen. Maar dat is weer een heel ander verhaal.

  8 likes
 • redice schreef:

  als je naar de erosie door water kijkt op de sfinx en dat uitrekent kom je uit op ongeveer 12000 jaar…heb ik eens gezien in een documentaire. daar werd ook gesteld dat ten tijde van de piramides er jungle zou geweest zijn..niets van wat we weten is zeker over de piramides..er is nooit 1 mummy gevonden in een piramide, dus ze dienden voor iets anders

  7 likes
  • math schreef:

   Delta werk ??? De Nijl was in die tijd 10 maal zo groot en Cairo bestond toen nog niet. Het Gizeh comlex was waarschijnlijk omringd door een soort gracht met water gevoed uit de Nijl. Daarom mag men in Egypte bijna geen onderzoek naar doen.( ondergronds) Kijk maar naar de doorsnede van Cheops Pyramide. Dit is een vrije gedachte mijnerzijds.

   1 likes
 • Justin schreef:

  Als je ervan uitgaat dat het de Egyptenaren waren die de pyramiden en de sfinxs gemaakt hebben ja dan ontbreekt er een sfinx, maar stel dat het 13.000 jaar geleden is gemaakt er dat er maar 1 van was en dat zoals ik laatst las de rug omdat die vlak is een landingsplatform (voor buitenaardsen?) was ,en dat er een geheime ingang aan de achterkant van het hoofd is de naar beneden leidde.
  We/ze weten gewoon nog niks de waarheid zal nog wel een stief jaartje duren .

  2 likes
 • blub schreef:

  De Sfinx was Anubis. Er was geen vrouwelijke Anubis, dus ook geen tweede Sfinx.

  1 likes
 • Vraagteken schreef:

  Blijkbaar schenen de zgn alwetende Sumeriërs niets over de piramiden in Egypte te weten. Wel vreemd voor een volkje dat ruimtevaart zou bedrijven via Aliens, want vanuit de ruimte zou je toch de piramiden moeten kunnen zien, tenzij je blind bent of een fake verhaal over Niibiru en Aliens hebt opgetekend of gewoon grootheidswaanzin had en de Efyptenaren en hun piramides niet wilde erkennen.

  0 likes
 • predator schreef:

  “Ze weten alles”..Kom me nu niet aan de ze het nog niet weten.een GROOT verschil Justin.WIJ weten niks en moeten maar geloven wat Hun naar buiten brengen.Mijn gedachte is dat alles al bekent is van Aliens tot de misterieuze bouwwerken van toen…Er mag niet gegraven worden onder de poot van de Sfinx…nee nee nee..er hoeft biet meer gegeaven te worden onder de Sfinx want er is al duidelijkheid over…Niet voor ons maar de regeringen weten het al allemaal..Maar zielig genoeg mogen wij niks weten….

  0 likes
 • x

  Check Also

  kaag

  Kaag smijt midden in reces met belastinggeld om oorlogen in stand te houden. ‘Intens slecht mens’

  Afgelopen maand liet Egypte weten bereid te ...

  beschaving

  Bewijs voor mysterieuze wereldomvattende beschaving die aarde beheerste? 250+ verbluffende foto’s

  Volgens Jimmy van het populaire YouTube-kanaal Bright ...

  >