Archeologie

Het mysterie van de tweede Sfinx ontrafeld. Gaat dit boek de geschiedenis herschrijven?

Help door dit artikel met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In een nieuw boek wordt geclaimd dat er een tweede Sfinx begraven ligt in Gizeh. Het boek zou weleens de geschiedenis kunnen herschrijven.

De vooraanstaande historici Gerry Cannon en Malcolm Hutton baseren zich op een theorie dat de Sfinx van Gizeh een tegenhanger had, meldt Egypt Today.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Sfinxen staan op oude afbeeldingen namelijk altijd in paren. Ze stonden voor de dualiteit, met name voor het mannelijke en het vrouwelijke.

Vreemd

Ze stonden symbool voor de overgang van de zon naar de maan. De oude Egyptenaren geloofden dat de zon door de aarde reisde en vervolgens tevoorschijn kwam als de maan, aan beide zijden bewaakt door een sfinx.

Dit maakt de Sfinx van Gizeh zo vreemd, omdat hij alleen is. De twee historici denken te weten waar de tweede Sfinx begraven ligt.

Ze vermoeden dat de vrouwelijke tegenhanger begraven ligt onder een heuvel bij één van de Piramiden van Gizeh.

Bewijs

Egyptoloog Bassam El Shammaa gelooft ook in deze theorie. Hij heeft het bouwwerk meer dan 10 jaar bestudeerd en is tot de conclusie gekomen dat een tweede Sfinx heeft bestaan, maar in de loop der jaren is vernietigd.

Hij wees er tegenover Daily News Egypt op dat de droomstele van koning Thoetmosis IV twee sfinxen toont, wat volgens hem bewijs is voor de theorie.

Ouder

Cannon en Hutton stellen ook dat de sfinxen veel ouder zijn dan wordt gedacht en dateren uit een tijd waarin het oude Egypte een tropisch klimaat kende, kort na de IJstijd.

Dit zou betekenen dat de Egyptische piramiden en sfinxen tenminste 12.500 jaar oud zijn.

[Egypt Today]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

19 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Furious Anger
Furious Anger
6 jaren geleden

Interessant. Alleen de geschiedenisboeken aanpassen zal never of de nimmer gebeuren!

onbekend
onbekend
6 jaren geleden

Moest ik over een teletijdmachine beschikken, ik zou mij niet vervelen.

redice
redice
6 jaren geleden

als je naar de erosie door water kijkt op de sfinx en dat uitrekent kom je uit op ongeveer 12000 jaar…heb ik eens gezien in een documentaire. daar werd ook gesteld dat ten tijde van de piramides er jungle zou geweest zijn..niets van wat we weten is zeker over de piramides..er is nooit 1 mummy gevonden in een piramide, dus ze dienden voor iets anders

Justin
Justin
6 jaren geleden

Als je ervan uitgaat dat het de Egyptenaren waren die de pyramiden en de sfinxs gemaakt hebben ja dan ontbreekt er een sfinx, maar stel dat het 13.000 jaar geleden is gemaakt er dat er maar 1 van was en dat zoals ik laatst las de rug omdat die vlak is een landingsplatform (voor buitenaardsen?) was ,en dat er een geheime ingang aan de achterkant van het hoofd is de naar beneden leidde.
We/ze weten gewoon nog niks de waarheid zal nog wel een stief jaartje duren .

Back to top button
19
0
We lezen graag je reactie!x