BinnenlandCorona

Winkel in Oldeberkoop open uit protest, groep mensen en trekkers bewaken pand: ‘Totaal illegale maatregel’

Help door deze informatie met iederen die je kent op je socials te delen!

In verschillende Nederlandse gemeenten zijn uit protest winkels geopend. Ook brocantewinkel Solstice in Oldeberkoop ging open. Eigenaresse Anneke Jager is het niet eens met het coronabeleid.

Een groep van zo’n 100 mensen en meerdere trekkers bewaakten het pand en de directe omgeving terwijl politieagenten en boa’s de situatie in de gaten hielden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Ook Mordechaï Krispijn, die eerder aanwezig was bij de coronaprotesten bij het Utrechtse restaurant Waku Waku, stond voor de winkel. In onderstaand filmpje van Krispijn is te zien dat de aanwezigen worden toegesproken door een politieagent, die toegang wilde tot de winkel. De menigte begint ‘schaam je kapot’ te scanderen, waarna de agent en boa’s afdruipen.

Hoe meer winkeliers er opstaan, hoe minder er te handhaven valt

Vervolgens roept ex-politieagent Abe Dijkstra, die in 2020 tijdens een coronaprotest hard werd geslagen door een ME’er: “Jongens, enorm bedankt. Dit is het, de vrije mens.”

“Ze konden duidelijk niet naar binnen,” zegt Krispijn. “Ze probeerden een brief af te geven, maar die brief hebben ze niet in ontvangst genomen.”

“Hoe meer winkeliers er opstaan, hoe meer winkels er opengaan, hoe minder er te handhaven valt,” aldus Krispijn. Jager heeft een boete gekregen, schrijven lokale media. De burgemeester heeft laten weten dat de dwangsom zal worden verhoogd met 10.000 euro naar 15.000 euro als ze nog een keer opengaat.

Onrechtmatig beleid

Haar zoon is een doneeractie begonnen. “Een totale illegale maatregel binnen een onrechtmatig beleid. Mijn moeder is ervan overtuigd dat er een dag komt waarop onze bestuurders in schaamte terug zullen kijken,” schrijft hij. “Mijn moeder staat op voor de vrijheid van keuze. Zij hoopt dat meer ondernemers zullen volgen zodat wij onze vrijheid weer terugkrijgen.”

Ook in andere gemeenten openden winkels hun deuren uit protest. Op Urk zijn de winkels op grote schaal geopend geweest. Kringloopwinkel Warm in Ruurlo opende vrijdagmorgen ondanks verschillende waarschuwingen en kreeg een boete van 5000 euro. In onder meer Bussum, Sittard en Roermond gooiden winkeliers de winkels open.

4.9 127 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

147 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Goed nieuws.
Goed nieuws.
2 jaren geleden

?

Maria
Maria
2 jaren geleden

Iedereen open gaan en de zaken boycotten die de discriminatie pas willen zien.
Verder staken als er lockdown of G2 wordt voorgesteld. Macron een lesje leren, door geen Franse produkten te kopen. Geen kaas auto’s etc

Renkir
Renkir
2 jaren geleden

Geweldig! Nu doorzetten.

Joop
Joop
2 jaren geleden

Burgemeester schaam je verrader

Back to top button
147
0
We lezen graag je reactie!x