BinnenlandCorona

Winkel in Oldeberkoop open uit protest, groep mensen en trekkers bewaken pand: ‘Totaal illegale maatregel’

Help mee door deze info met je kennissen op je socials te delen!

In verschillende Nederlandse gemeenten zijn uit protest winkels geopend. Ook brocantewinkel Solstice in Oldeberkoop ging open. Eigenaresse Anneke Jager is het niet eens met het coronabeleid.

Een groep van zo’n 100 mensen en meerdere trekkers bewaakten het pand en de directe omgeving terwijl politieagenten en boa’s de situatie in de gaten hielden.

Ook Mordechaï Krispijn, die eerder aanwezig was bij de coronaprotesten bij het Utrechtse restaurant Waku Waku, stond voor de winkel. In onderstaand filmpje van Krispijn is te zien dat de aanwezigen worden toegesproken door een politieagent, die toegang wilde tot de winkel. De menigte begint ‘schaam je kapot’ te scanderen, waarna de agent en boa’s afdruipen.

Hoe meer winkeliers er opstaan, hoe minder er te handhaven valt

Vervolgens roept ex-politieagent Abe Dijkstra, die in 2020 tijdens een coronaprotest hard werd geslagen door een ME’er: “Jongens, enorm bedankt. Dit is het, de vrije mens.”

“Ze konden duidelijk niet naar binnen,” zegt Krispijn. “Ze probeerden een brief af te geven, maar die brief hebben ze niet in ontvangst genomen.”

“Hoe meer winkeliers er opstaan, hoe meer winkels er opengaan, hoe minder er te handhaven valt,” aldus Krispijn. Jager heeft een boete gekregen, schrijven lokale media. De burgemeester heeft laten weten dat de dwangsom zal worden verhoogd met 10.000 euro naar 15.000 euro als ze nog een keer opengaat.

Onrechtmatig beleid

Haar zoon is een doneeractie begonnen. “Een totale illegale maatregel binnen een onrechtmatig beleid. Mijn moeder is ervan overtuigd dat er een dag komt waarop onze bestuurders in schaamte terug zullen kijken,” schrijft hij. “Mijn moeder staat op voor de vrijheid van keuze. Zij hoopt dat meer ondernemers zullen volgen zodat wij onze vrijheid weer terugkrijgen.”

Ook in andere gemeenten openden winkels hun deuren uit protest. Op Urk zijn de winkels op grote schaal geopend geweest. Kringloopwinkel Warm in Ruurlo opende vrijdagmorgen ondanks verschillende waarschuwingen en kreeg een boete van 5000 euro. In onder meer Bussum, Sittard en Roermond gooiden winkeliers de winkels open.

4.9 127 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
152 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Goed nieuws.
Goed nieuws.
7 maanden geleden

?

Maria
Maria
7 maanden geleden

Iedereen open gaan en de zaken boycotten die de discriminatie pas willen zien.
Verder staken als er lockdown of G2 wordt voorgesteld. Macron een lesje leren, door geen Franse produkten te kopen. Geen kaas auto’s etc

Renkir
Renkir
7 maanden geleden

Geweldig! Nu doorzetten.

Joop
Joop
7 maanden geleden

Burgemeester schaam je verrader

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

152
0
We lezen graag je reactie!x