Homepagina » Archeologie » Wisten de oude Egyptenaren meer dan we denken?
egyptenaren
Foto: Karnak

Wisten de oude Egyptenaren meer dan we denken?

Veel mensen kijken momenteel op Netflix een documentaire over Saqqara, een necropolis in het oude Egypte waar onder andere de eerste gemummificeerde leeuw werd gevonden. We weten nog maar heel weinig over de oude Egyptenaren. Tegelijkertijd worden uit de verhalen heel veel fascinerende details weggelaten. Hoe zit dat?

Zo is het bijvoorbeeld vreemd dat er vele duizenden hiërogliefen zijn gevonden, maar dat ze geen enkele verwijzing naar piramides bevatten. Nog steeds kunnen we niet met 100 procent zekerheid zeggen hoe ze gebouwd zijn. We leerden op school dat piramides dienden als graftombe voor de farao’s, maar in de piramides op het Gizeh-plateau zijn nog geen mummies gevonden.

Spermacel

Jimmy van het YouTube-kanaal Bright Insight stuitte tijdens een zoektocht op internet op een aantal vreemde hiërogliefen die lijken te suggereren dat de oude Egyptenaren meer wisten dan we denken. Zo vond hij een afbeelding van Min, de god van de vruchtbaarheid, met daarbij iets wat sterk lijkt op een spermacel. Hoe konden de Egyptenaren dit weten? Officieel is sperma in 1677 voor het eerst waargenomen door de Nederlandse microbioloog Antonie van Leeuwenhoek, met behulp van een microscoop.


De afbeelding is op Twitter gezet door Anyextee, een onderzoeker die is opgeleid door de legendarische egyptoloog John Anthony West. Die won in 1993 een Emmy Award met zijn documentaire ‘The Mystery of the Sphinx’.

4.2 30 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
57 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hoge Noorden
Hoge Noorden
5 maanden geleden

De mensheid zit nog in de kinderschoenen. Beschavingen voor ons waren er altijd al geweest en niet alleen op Aarde.

MdeFilosoof
MdeFilosoof
5 maanden geleden

De Egyptenaren wisten zeker meer dan de huidige maatschappij ons wil doennlaten geloven. Ook het feit dat de Egyptenaren, die overheid en bestuur niet als absolute macht in het universum beschouwde geeft het contrast met vandaag de dag weer. Nu vandaag is het de overheid die zichzelf als absolute macht en enige waarheid neerzet. Dictoriaal, facistisch en diabolisch om jezelf als hoogste en enige macht te doen gelden.

Strijdervoorvrijheid
Strijdervoorvrijheid
Reactie op  MdeFilosoof
5 maanden geleden

Totdat de echte bazen het ook zo zat worden en daar wat aan zullen gaan doen. De piramiden waren/zijn de bibliotheken uit de oudheid de rolzegels en kleitabletten met de vertellingen over onze voorvaderen en echte komaf werden onder andere daarin bewaard. Toch bestaat er een manuscript over de bouw en tekeningen van de piramide van cheops de oudste van alle gebouwd volgens de gulde snede in model als de octaëder zoals ongerepte edelstenen ook wel worden gevonden dit was nodig omdat het gebouw de zondvloed moest overleven (de enige gebouwen die dat kunnen) het heeft 20 jaar gekost om hem te bouwen dat is het grootste geheim hij bestaat uit ongeveer 2 en een half miljoen blokken van 8 tot 40 ton een gewicht dat wij nu nog niet eens zomaar kunnen tillen dat betekend dat er 20 jaar lang elke dag zonder pauze 7 dagen per week 2,5 van deze stenen per ongeveer 5 minuten moet zijn neergelegd anders had men hem niet in 20 jaar kunnen afbouwen. Wie had toen der tijd de kracht om dat te kunnen doen. Wil je meer over dit weten dan zul je moeten zoeken naar de “ware tijdlijn” een bijbel die 4,2 miljard jaar terug gaat in de tijd een verhaal wat er wel degelijk is maar angstvallig zeer goed voor ons verbogen wordt gehouden. Geheime leer.

jenne aakster
jenne aakster
Reactie op  Strijdervoorvrijheid
5 maanden geleden

De geschiedenis van Sumer, de Sumiriers is ouder als die van Egypte, de Gilgamesh vormd de basis van zowel de bijbel, Torah en Koran, Abraham kwam uit Sumer etc., maar er wordt veel voor ons verborgen gehouden !

Strijdervoorvrijheid
Strijdervoorvrijheid
Reactie op  jenne aakster
5 maanden geleden

En de geschiedenis van sumerie staat geschreven op de kleitabletten die met de rolzegels werden afgedrukt! deze complete stripverhalen (zo zagen deze tegelfltjes eruit) lagen dus opgeslagen in de piramide van cheops! Het sumerische rijk heeft ons een kalendertelling nagelaten van 450000 jaar. Nog een mistery zij zijn bestuurd door 15 koningen waarvan Gilgamesh er één was! Vraag; hoe oud werden deze koningen?

Sjazon
Sjazon
5 maanden geleden

Ze wisten alles. Daarom zijn ze er niet meer, want het belangrijkste (zelfbehoud) wisten ze niet.

mikkie
mikkie
Reactie op  Sjazon
5 maanden geleden

Eerlijk gezegd denk ik dat die kennis nu in het bezit is van het Vaticaan..

Elise
Elise
Reactie op  mikkie
5 maanden geleden

Ja, dat denk ik ook. De bieb van Alexandrië. Was destijds afgebrand en de geruchten gaan, dat de belangrijkste documenten in het Vaticaan liggen.
Er bestaan over de gehele wereld piramides. Ik denk, dat alle religies/oude culturen verband met elkaar hebben.
Niet voor niks komen alle religies/oude culturen(hoofden) nu al jaren regelmatig bij elkaar.(in het Vaticaan/In Den Haag/Jerusalem etc.
En daarom denk ik dat alles met wat er nu gebeurt meer met dat geheim te maken heeft.
De wereld(land) zat vroeger aan elkaar, het zou zomaar weer kunnen gebeuren, dat de aarde weer flink door elkaar geschut gaat worden. Zowel de heilige boeken/culturen/mythologie verhalen gaan over heftige natuurfenomenen.
En dat technologie hierop gebaseerd is. Door de sterrenhemel als tijdklok te lezen, kun je fenomenen lezen/voorspellen.(herhalingspatroon). Maya’s hebben bv. dit heel goed bijgehouden.(zon, sterrenhemel etc cycli’s) Het Vaticaan heeft zijn eigen sterrenwacht.
Agenda21/30 kan dus ook hierom gebaseerd zijn.
Maar goed, wij zullen dat waarschijnlijk nooit te horen krijgen, als het hier om draait.

Elise
Elise
Reactie op  mikkie
5 maanden geleden

Nog een stapje verder: Dat is de reden waarom men zegt, dat Jezus weer terug komt(de mens weer gaat leven volgens de natuurlijke weg) na de grote onder/verdrukking.(de tijd die we nu doormaken).
Duidelijk is wel: alles/het systeem waarin wij leven wordt gestuurd/gepland. Hoe kan er in de bijbel staan(lang geleden al geschreven), dat we niet meer kunnen kopen zonder het teken en dat als de dingen van ijzer in ons leven komen, het einde betekent van een tijdperk?
Ook als het niet gebaseerd is om dit fenomeen.
Het vervelende is/blijft: de echte reden/waarheid wordt niet verteld. Ook dat wordt vermeld in de heilige schriften.
We blijven in het wisse.(ik ben zelf geen kerkganger/lees alles min of meer als kennis)
Zelf vind ik de onderdrukking die we nu meemaken niet nodig en zoals andere hooggeplaatste gelovigen zeggen: We moeten de mens/het gezin wel nog de mogelijk geven om te kunnen leven.

ikbenik
ikbenik
Reactie op  mikkie
5 maanden geleden

Zou heel goed kunnen…
Maar er zijn verborgen ruimtes waarvan men denkt dat ze boeken bevatten. maar ze mogen niet betreden worden of onderzocht. waarom niet?
Antartica mogen alleen wat wetenschepers en wereld leiders komen. waarom?

Strijdervoorvrijheid
Strijdervoorvrijheid
Reactie op  ikbenik
5 maanden geleden

Omdat Antarctica het al oude Atlantis is nog steeds verzwolgen onder de zee (een dikke laag ijs) de geheimen die daar verborgen zijn hebben zij alvast op deze manier beslag op gelegd en mogen U en ik absoluut niet zien of hebben, vinden de helpers van de annunaki.
ahn(mens) nhu(gevallen) nah(uit) ki(sterren) onze huidige bestuurders(politici) tenminste zij denken vinden dat zij de annunaki zijn. Totdat de echte bazen terug komen zoals zij hebben beloofd.

Gezinusk
Gezinusk
Reactie op  Sjazon
5 maanden geleden

Ha ha, misschien moet je het wat ruimer zien. Wie waren de echte Egyptenaren bijvoorbeeld precies? https://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_farao%27s Stel dat ik over 1000 jaar, en wat na Egyptische maatstaven een relatief kort tijdsbestek is, ik de kans krijg om Nederland een dagje te bekijken. Ja dan zie ik dat er hier misschien wel 200 miljoen mensen wonen die de kennis van 2020 hebben meegenomen en sterk verbeterd. Die 200 miljoen Nederlanders kunnen in het jaar 3020 nog beter de zee bedwingen maar dan blijkt tot mijn grote schrik dat het op een enkeling na allemaal Chinezen blijken te zijn, waarvan er eentje tussen loopt die zich Koning Willem de XII noemt. Maar goed, hij houdt het Nederlandse begrip nog hoog in het vaandel.

Ab van der Tap
Ab van der Tap
Reactie op  Sjazon
5 maanden geleden

Zij zullen toch wel geweten hebben, dat je aan de schedelbasis van getraumatiseerde kinderen een “drankje” af kunt tappen, waarmee je er altijd fit en “onkreukbaar” uit blijft zien?

Herman de Graaf
Herman de Graaf
5 maanden geleden

Al breed accepteren we dat in het verleden is gesleuteld aan ons erfelijk materiaal door o.a. Annunaki.
Dat houdt ook in dat ‘men’ toen op de hoogte was van gedetailleerde biologische processen, en manipulatie van die processen.
Die kennis mag je dan toch ook verwachten bij de piramide-bouwers.
Als technische prestaties van hoog ontwikkelde samenlevingen.
Misschien begrijpen wij ze niet.
Daar zou ik maar rekening ernstig mee houden.

Sjazon
Sjazon
Reactie op  Herman de Graaf
5 maanden geleden

De piramiden zijn niet uniek, wat betreft bouwen. Heb je wel eens tempels van Zuid India gezien? Sommige nog groter en indrukwekkender dan de piramiden. Gewoon, door mensen gebouwd!! Het Westen staart zich teveel blind op Egypte, Griekenland en Babylonië. Ook in Zuid- en Midden Amerika zijn grote piramides gebouwd.

MdeFilosoof
MdeFilosoof
5 maanden geleden

De Egyptenaren wisten zeker meer dan de huidige maatschappij ons wil doennlaten geloven. Ook het feit dat de Egyptenaren, die overheid en bestuur niet als absolute macht in het universum beschouwde geeft het contrast met vandaag de dag weer. Nu vandaag is het de overheid die zichzelf als absolute macht en enige waarheid neerzet. Dictoriaal, facistisch en diabolisch om jezelf als hoogste en enige macht te doen gelden.

jenne aakster
jenne aakster
Reactie op  MdeFilosoof
5 maanden geleden

Het gaat er om, wil je er naar luisteren, of gewoon je eigen leven leiden volgens jouw lijnen, natuurlijk hebben de socialisten ons lang geleden in fuik doen belanden, met hun AOW vang netje, zij denken voor jou, maar je moet wel je vrijheid gedeeltelijk inleveren !

bea
bea
5 maanden geleden

mijns inziens zijn de pyramide stenen in een soort van droogdok gebouwt, gedurende de overstromingen van de nijl die geregeld optreden werkten de arbeiders eraan . via het systheem waarbij stenen van elders werden ghaald ook langs de nijl, op vlotten of boten werden getransporteerd en dan in een put gekanteld gebruik makend van sleden van hout modder dus van boven naar beneden .

Just me
Just me
Reactie op  bea
5 maanden geleden

De piramides zijn van de top af naar onderen gemaakt, de grond steeds dieper uitgegraven en de stenen eronder geschoven.

Repelsteeltje
Repelsteeltje
Reactie op  bea
5 maanden geleden

Oei, oei, oei, wat zeg je nou bea? Je krijgt 11 minnen. 11 gekken die weten hoe het wel zit, maar het ons lekker niet vertellen.

Cindynl68
Cindynl68
5 maanden geleden

Onderzoek heet niet voor niets REsearch. De wijsheid was er al en wordt HERontdekt. Waarom heet het niet gewoon search?

Margie
Margie
Reactie op  Cindynl68
5 maanden geleden

Zoek en gij zult vinden…

Eelke Piers
Eelke Piers
5 maanden geleden

De oude Egyptenaren hadden nog contact met de aliëns of Nephilim.
Op geestelijk gebied waren toen de mensen ook veel verder dan nu. Ook de Bijbel verteld vaak over de profeten die elke koning in dienst had. Daniël, Josef de onderkoning van Egypte en vele anderen

ikbenik
ikbenik
Reactie op  Eelke Piers
5 maanden geleden

Dat is interessant. wel eens afgevraagd waarom we nooit naar Antarctica mogen?
Of onder het vaticaan. of de verborgen ruimtes in de pyramiden. zijn de pyramiden wel door de egyptenaren gebouwd? of zijn ze erin getrokken en stonden ze er al in die tijd?

:adrianus-johannes.
:adrianus-johannes.
5 maanden geleden

de oude Egyptenarenja waren er ook jonge
wie waren Egyptenaren was daar ook niet een mengelmoes van vluchtelingen op een veilige plaats p de wereld aangegeven door 3 3 hoeken!

ikbenik
ikbenik
Reactie op  :adrianus-johannes.
5 maanden geleden

Ik begrijp niet zo goed wat je wil vertellen? de egyptenaren waren vluchtelingen? dus u denkt ook dat misschien de pyramiden er al stonden? wat bedoeld u met 3 3 hoeken.

lichtwezen
lichtwezen
5 maanden geleden

De Nederlandse metafysische schrijver Jozef Rulof laat in het boek “tussen leven en dood” weten dat het oude Egypte veel kennis had. Echter toen witte magie, zwarte magie werd, verviel het rijk uit elkaar… (een leven van Jozef Rulof -> Dectar speelde daar in het oude Egypte af en wordt in het boek beschreven.) De grote piramide heeft de komst van de Christus aangekondigd.
Overal waar het ongoede, slechte in leeft, regeert heeft geen rede tot bestaan en zal tot ondergang gedoemd zijn…
http://www.rulof.com

rop
rop
Reactie op  lichtwezen
5 maanden geleden

Klopt, lichtwezen, Overal waar het ongoede. slecht en goed in leeft en regeert, zal uiteindelijk ook zijn ondergang zijn en waar leeft deze in ,alleen in de Mens die vergelijkt en vergelijkt, als men het goede wil bereiken gaat men er voor vechten, strijden en moorden, dan is goed niet zo goed meer, maar meer een ongoed geworden en zo tot een slecht geworden.

x

Check Also

kaag

Kaag smijt midden in reces met belastinggeld om oorlogen in stand te houden. ‘Intens slecht mens’

Afgelopen maand liet Egypte weten bereid te ...

beschaving

Bewijs voor mysterieuze wereldomvattende beschaving die aarde beheerste? 250+ verbluffende foto’s

Volgens Jimmy van het populaire YouTube-kanaal Bright ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

57
0
We lezen graag je reactie!x