Gezondheid

De wonderlijke werking van sint-janskruid

Help ons door deze informatie met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Latijnse naam voor sint-janskruid is Hypericum perforatum. Het woord hypericum vindt zijn oorsprong in de Griekse woorden hyper en eikon en is een verwijzing naar een hogere geestverschijning die kwade geesten kan verdrijven. Perforatum betekent doorboord, in de blaadjes zitten kleine gaatjes.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De plant komt in maart uit grond. De blaadjes zijn klein en ovaalvormig. De bloemen zijn geel met opstaande meeldraden. Op elk meeldraadje zit een glanzend knopje. Vroeger werd de plant onder meer gebruikt voor wondgenezingen en verkoudheid. Zo zou de lijfarts van keizer Nero sint-janskruid bij zijn patiënt hebben gebruikt. De lucht die we inademen bestaat niet alleen uit zuurstof en enkele andere stoffen, maar ook uit levenslicht. Deze kosmische kracht wordt door sint-janskruid opgevangen. Daar waar licht is, verdwijnt de duisternis, lees: angst, apathie en moedeloosheid. In het emotionele gedeelte van het brein kan de plant orde op zaken stellen.

Gevoelige mensen die openstaan voor de wereld om zich heen kunnen soms te veel indrukken opnemen. Sint-janskruid kan helpen bij het verwerken van al die prikkels en rust brengen. Andere mensen worden er juist levenslustiger door. De plant vitaliseert de zenuwwerking en verspreidt levenslicht naar organen en weefsels. In iedere cel zit een receptor die dit licht ontvangt en communiceert met andere cellen. Het gebruik van dit kruid gaat echter niet samen met gewone medicatie. Sint-janskruid kan worden gebruikt bij hyperactiviteit, concentratieproblemen, traagheid, neerslachtigheid, somberheid, angst, slecht slapen, bezorgdheid, chaotisch gedrag, onevenwichtigheid, bedplassen en lusteloosheid.

Hooggevoelige kinderen voelen zich vaak niet thuis in deze wereld. Bij deze kinderen is de rechterhersenhelft heel actief. Het rechterbrein is actief in waarneming in beeld en vorm, muziek en intuïtie. In de huidige maatschappij spelen juist ratio, wetenschap en intelligentie een belangrijke rol, dingen die worden vertegenwoordigd door de linkerhersenhelft. Voor drukke of hooggevoelige kinderen kan sint-janskruid erg nuttig zijn.

25-2-2014 bron: The Optimist

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

14 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kalki
Kalki
10 jaren geleden

Vast bekent bij het kruidenvrouwtje Mellie Uyldert,

bikoo
bikoo
10 jaren geleden

Een stuk beter al deze wat grotere foto’s.
Nu nog een fris strak ontwerp a la 2014 op witte achtergrond, een nieuw logo en kleurstelling, minder censuur en meer discussiemogelijkheden.

giel
giel
10 jaren geleden

alleen voor kinderen ?

Havik
Havik
10 jaren geleden

Ik gebruik het al jaren in de winter als ik een gebrek aan zonlicht is en het werkt prima. Eerst had ik het in Perika maar dat is verboden door de anti homeopathie lobby en nu heb ik gewoon St.Janskruid van het kruitvat wat ook nog eens 2 x goedkoper is dan Perika.

Back to top button
14
0
We lezen graag je reactie!x