Mens en Dier

Woede om uitspraken Roland Pierik over vaccinatieplicht: ‘Gevaarlijke man’

Help anderen door deze informatie met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

We moeten het gesprek over vaccinatiedrang en -dwang ook in Nederland voeren, zei rechtsfilosoof Roland Pierik donderdag in Nieuwsuur. “Je kunt je voorstellen dat je met zo’n vaccinatieplicht er toch voor kunt zorgen dat de samenleving openblijft, dat het bedrijfsleven kan blijven draaien, niet failliet gaat, en dat gevaccineerden – die veel minder een risico zijn voor anderen – gewoon door kunnen gaan met hun leven,” aldus het lid van de vaccinatiecommissie van de Gezondheidsraad.

Pierik zei verder dat gevaccineerde mensen door willen met hun leven en dat de ongevaccineerden ‘de boel een beetje ophouden’. Hij sprak ook over ‘de grote druk van ongevaccineerde mensen die op de ic liggen’.

“Deze situatie vraagt dat de politiek echt doorpakt en ook gewoon principiële keuzes durft te maken en daarvoor durft te staan,” zei Pierik. “En één van die principiële keuzes kan zijn dat je toch zegt: we gaan beleid invoeren waarbij ongevaccineerde mensen minder ruimte krijgen dan gevaccineerde mensen.” Tot die keuzes zou volgens hem ook een vaccinatieplicht kunnen behoren.

Zeer doorzichtig en ongeloofwaardig

Zijn uitspraken leiden tot boze reacties. Crisisexpert Gert-Jan Ludden schrijft: “Nog nooit iemand meegemaakt die de kaart van morele chantage zo indringend speelt als de heer Pierik. Zeer doorzichtig en ongeloofwaardig.”

“Een taboe op Roland Pierik lijkt me een prima idee. Wat een dwaas,” stelt historicus Quinten Weeterings.

Hatelijke e-mails

Gezondheidswetenschapper Yvonne Simons voegt toe: “Omdat er een gemanipuleerd zorgtekort is waar de afgelopen twee jaar nauwelijks iets aan gedaan is, moet iedereen zijn recht op lichamelijke integriteit maar opgeven. Gevaarlijke man die Roland Pierik. Ook nog lid van de Gezondheidsraad die het kabinet adviseert.”

De rechtsfilosoof klaagt op social media dat mensen hem ‘hatelijke e-mails’ sturen.

4.8 74 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
207 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Krakie
Krakie
7 maanden geleden

Opzouten deze man?

Hans
Hans
7 maanden geleden

Gek hoor, vaccins helpen niet of nauwelijks. Maar hij wil nog steeds vaccinatie verplichten.

Nadia
Nadia
7 maanden geleden

Rattenberg een mooi plaatsje in duitsland

Jan
Jan
7 maanden geleden

Leeghoofden hebben tegenwoordig het hoogste woord.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

207
0
We lezen graag je reactie!x