Internet

Vijf dwalingen uit de geschiedenisles rechtgezet (video)

Help mee door deze informatie met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

U bent er zeker van dat Napoleon klein van stuk was en u dacht dat de Vikingen gehoornde helmen droegen?

Een Amerikaanse factchecker zocht het voor u uit in dit filmpje waarin hij in één adem vijf geschiedkundige mythen ontkracht.

C.G.P. Grey, een Amerikaan die in Londen woont, is bekend van zijn verklarende filmpjes op YouTube. Hij maakte korte metten met vijf geschiedkundige misvattingen.

Zo was Columbus niet de eerste die bedacht dat de aarde geen platte pannenkoek is, was Napoleon helemaal niet zo klein als iedereen altijd heeft beweerd en zijn ook de gehoornde helmen van de Noormannen een broodjeaapverhaal.

Lees ook: What Vikings really looked like

Bron: Standaard.be

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Sipco
Sipco
9 jaren geleden

Zo is Bonifatius niet te Dokkum vermoord maar nabij Dokkum namelijk in Murmerwoude wat betekend moordenaars woud.Ben ik ff blij dat die geschiedenis mij weinig intresseerde.

mcjeany
mcjeany
9 jaren geleden

mijn zoon (een fan van geschiedenis) zat mee te kijken en het viel hem gelijk op dat een creeper mee zat te kijken in het tweede filmpje. Grappig.

Hans Rek
Hans Rek
9 jaren geleden

Het is goed dat de geschiedenis wordt recht gezet. Dat neemt niet weg dat er wel helmen met horens zijn gevonden uit de brons tijd.

legaal
legaal
9 jaren geleden

Hoi allemaal,onze hele geschiedenis is verkeerd.Voor columbus was er al in het turks een wereld atlas.De Egypteneren hebben heus de piramides niet gebouwd.En ga zo maar door.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

11
0
We lezen graag je reactie!x