Homepagina » Gezondheid » Elke minuut gaat er een kind dood door deze ziekte. Met deze ontdekking kan het leed voorgoed gestopt worden
Patiënten met resistente malaria genezen met planten. Lees hier hoe wetenschappers dit enorme succes hebben bereikt

Elke minuut gaat er een kind dood door deze ziekte. Met deze ontdekking kan het leed voorgoed gestopt worden

Toen 18 ernstig zieke malariapatiënten uit Congo niet reageerden op medicijnen, gaf de dienstdoende arts hen een nog niet goedgekeurde behandeling met gedroogde bladeren van de zomeralsem (Artemisia annua).

In slechts vijf dagen herstelden alle 18 patiënten.

Daverende succes

Onderzoekers van het Worcester Polytechnic Institute schrijven over dit enorme succes in het tijdschrift Phytomedicine.

Het is voor zover bekend de eerste keer dat resistente malaria bij mensen succesvol is behandeld met gedroogde bladeren van de plant, aldus hoofdonderzoeker Pamela Weathers, die de behandeling heeft ontwikkeld.

De 18 patiënten uit de noordelijke provincie Kivu kregen in eerste instantie standaardmedicatie, waar ze niet op reageerden.

Coma

Eén van de patiënten, een vijf jaar oud kind, raakte zelfs in coma. Geen van de patiënten vertoonde verbetering.

De artsen vestigden hun laatste hoop op gedroogde bladeren van de plant, een behandeling die uitvoerig is bestudeerd door Weathers en haar team.

De patiënten kregen vijf dagen lang tabletten die waren gemaakt van de gedroogde bladeren van de plant en herstelden volledig.

Verbazingwekkend

Uit laboratoriumonderzoek bleek dat ze geen parasieten meer in hun bloed hadden.

Weathers merkte op dat ook meer dan 100 andere patiënten met resistente malaria succesvol zijn behandeld met de tabletten.

“Deze 18 patiënten waren stervende,” zei Weathers. “Het was dus verbazingwekkend om 100 procent, zelfs een kind dat in coma was geraakt, te zien herstellen.”

Duizenden jaren

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie kregen 212 miljoen mensen in 2015 malaria. Er stierven ongeveer 429.000 mensen aan de ziekte.

De ziekte komt in bijna 100 landen voor en bedreigt bijna de halve wereldbevolking. De medicijnen zijn duur en in de gebieden die het hardst worden getroffen is slechts een beperkte voorraad.

Weathers liet weten dat zomeralsem al duizenden jaren door mensen wordt gebruikt als kruidenmiddel, vaak in de vorm van thee.

[WPI]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Loki
Loki
3 jaren geleden

Zomeralsem werd door de Chinezen al 2000 jaar geleden gebruikt tegen malaria en nu doen ze net of ze het wiel opnieuw hebben uitgevonden.

Maar zomeralsem doet nog iets; De plant heeft ook anti-kanker eigenschappen laten zien, Uit onderzoek bij o.a. ratten blijkt dat het selectief giftig is voor sommige borstkankercellen en bepaalde vormen van prostaatkanker; er zijn veelbelovende preklinische resultaten gevonden bij leukemie, en andere kankercellen.

Een bijzondere plant kunnen we wel stellen.

Frans2
Frans2
Reactie op  Loki
3 jaren geleden

[ en nu doen ze net of ze het wiel opnieuw hebben uitgevonden. ]
Daar lijkt het wel op ja, want het tot nut toe gebruikelijke medicijn Artemisinine is een in 1972 in China ontdekte stof die werkt als geneesmiddel tegen malaria. De verbinding wordt gewonnen uit de plant zomeralsem (Wikipedia).

De Chinees Tu heeft daar twee jaar geleden de Nobelprijs voor gekregen:
http://www.volkskrant.nl/buitenland/nobelprijs-voor-ontdekkers-medicijnen-rivierblindheid-en-malaria~a4156550
“De Chinese onderzoekster Tu doorzocht de literatuur over traditionele Chinese kruidengeneeskunde en ontdekte veertig jaar geleden de potentie van de plant Artemisia annua (zomeralsem). Zomeralsem werd door Chinese kruidenartsen vroeger gebruikt om koorts te behandelen en Tu slaagde erin om uit de plant een stof te isoleren en te ontdoen van het giftige deel.

De stof, die artemisinine werd genoemd, bleek zeer effectief tegen malariaparasieten. Het medicijn dat werd ontwikkeld kwam net op tijd: steeds meer patiënten werden resistent tegen de gebruikelijke medicijnen. Artemisinine wordt nu overal ingezet waar malaria voorkomt, in combinatie met andere medicijnen. ”

In het onderzoek staat “This is a case report of a last resort treatment of patients with severe malaria who were responding neither to artemisinin combination therapy (ACT) nor i.v. artesunate.”
De veertig jaar geleden ontdekte artemisinin uit de zomeralsem plus andere medicijnen werkte dus niet (meer) en nu werken gedroogde bladeren van exact dezelfde plant wél? Opmerkelijk.

Loki
Loki
Reactie op  Frans2
3 jaren geleden

Frans2
Als je even verder had gelezen stond daar; Zomeralsem werd door Chinese kruidenartsen vroeger gebruikt om koorts te behandelen, maar was in onbruik geraakt om in de 70’er jaren van de vorige eeuw herontdekt te worden toen “het Chinese handboek van recepten voor behandelingen van spoed eisende situaties ”(340 AD) werd gevonden. Deze pharmacopeia bevatte recepten voor een thee van gedroogde bladeren die voorgeschreven werden bij koorts (niet specifiek malaria).
Jammer dat je 340 AD weg laat.
Dus ze gebruikten het wel voor malaria.

Wie zouden daar nu achter gezeten hebben Frans.

Hetzelfde is te zien op deze website die anti propagandeert en kijk even wie er boven aan de website staan. Dat moet genoeg zeggen.
http://www.voedingenkankerinfo.nl/heeft-het-zin-om-een-supplement-met-zomeralsem-te-gebruiken-bij-kanker/

En dan tegenhanger die toch een heel ander verhaal verteld.
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/natuurgeneeswijze/146488-artemisia-tegen-kanker.html

Frans2
Frans2
Reactie op  Loki
3 jaren geleden

Loki, als je goed gelezen had dan had je gezien dat “De Chinese onderzoekster Tu doorzocht de literatuur over traditionele Chinese kruidengeneeskunde en ontdekte veertig jaar geleden de potentie van de plant Artemisia annua (zomeralsem)”. Dus eerst haalt Tu de zomeralsem uit de vergetelheid en als nu iemand de gemalen bladeren van dezelfde plant als medicijn poneert dan lijkt dat op het wiel opnieuw uitvinden.

Verder lijk je iets te willen insinueren met “Wie zouden daar nu achter gezeten hebben” maar dat interesseert me niet, ik zoek niet overal een complot achter.

Frans2
Frans2
3 jaren geleden

[ Met deze ontdekking kan het leed voorgoed gestopt worden ]
Met de huidige medicijnen kan ook al veel leed gestopt worden, maar in het artikel zelf staat dat niet iedereen er aan kan komen of het kan betalen. De vraag is of dat met gedroogde bladeren anders zal worden.

Magick Margie
Magick Margie
Reactie op  Frans2
3 jaren geleden

Met de huidige medicijnen zal er niet veel leed stoppen. Ze helpen namelijk niet. Het is symptoombestrijding…met heel veel bijwerkingen Kassa!!! Je bent ongelooflijk recalcitrant. Lees en luister dat doe je allebei namelijk niet. Hierdoor schep je verwarring in jezelf en laat je mensen in je omgeving onnodig in de waan van verstandsverbijstering.
Mensen in de tropen, de gebieden waar ook de grond geplunderd word, weten heel goed wat wel en niet te gebruiken uit de natuur om te genezen. Als je kindje echter plat gespoten word door een filantroop als Bill of Melinda Gates. Kan een moeder geen malle moer meer doen. Het arme kindje was al ondervoed en is nu ook volledig vergiftigd…dat doet een malaria mug goed. Laat de B&M foundation, die op geld gefundeerd is groeien en Afrika en de bevolking kan dood bloeden. Niet zo gek he dat mensen vluchten. Heeft helemaal niets met geloof en islam te maken. Ze vluchten voor de duivel die bezit van hun vruchtbare land heeft genomen. Er is niemand in de hel…de hel is naar Afrika gevlucht. Het vuur brandt en de bevolking vlucht. Heb jij ook gedaan en vluchten doe je nog. Leer de waarheid, luister wat Loki zegt en neem het advies ter harte van Johan. Detox, vasten het is n eeuwenoude natuurlijke remedie. Wormwoodcapsules…pas op met capsules, let op waar de capsule van gemaakt is. Anders wordt het water naar de zee dragen. Gemodificeerd zetmeel wordt je niet vrolijk van en runder of varkensgelatine past niet bij een natuurmiddel…dan werkt het niet. En zo komen de leuteraars in NRC, Volkskrant en Telegraaf er toe om krankzinnige artikelen te schrijven, desinformatie in opdracht van de opdrachtgever. Bayer, Nestle, Unilever en andere zgn zware jongens. Luister naar je medemens dat zijn je broers en zusters. Zwijg als je er geen kaas van hebt gegeten. Vraag advies en ga zelf op onderzoek uit. Neem niet alles klakkeloos aan. Bedank mensen daar word je ook mens van. Je hoeft mij niet te geloven, ik geloof niet ik weet.
Na jarenlange ervaring, studie en contemplatie. Geen studie bij een Universiteit nee echt niet. Ik heb er wel gewerkt en weet hoe de vork in elkaar steekt. Dat laatste kan je letterlijk nemen, mind control start nl daar waar je denkt wat te weten te komen. Je wordt opgeleid in je hoofd, je hart en ziel mag je aan de kapstok hangen, je krijgt een jas aan en een masker op. Dan begint de samenzwering van rituelen waarbij kinderen worden gebruikt die gedrogeerd zijn.
Natuurlijke remedies worden volledig uitgebannen een studie geneeskunde bestaat niet meer dat is medicijnen geworden en er wordt ook niet meer in het latijn gehandeld…taal verandert waardoor je de werkelijkheid niet meer ziet. Terugkomend op de landen waar malaria en honger is. Honger is niet de doodsoorzaak ondervoeding is. De wortel van het probleem dient aangepakt te worden. Dat leer je al in de brugklas bij wiskunde…als je de wortel niet weet ben je een eend. Donald Duck verhalen zit ook heel veel waarheid in…meer dan in de geschiedenisboeken. Ondervoeding in o.a. Afrika
wordt veroorzaakt doordat westerlingen de grond onder mijnen plunderen en roofbouw plegen op zowel de grond als op de bevolking. Bossen worden gekapt voor plantages en mensen worden als slaven gebruikt. De vruchtbaarheid van de bodem wordt ontgonnen door Multinationals. De bevolking mag in de stront zakken. Om toch maar net te doen of ze medelijden hebben met de bevolking worden er acties gevoerd om zakken te vullen. Nee geen zakken met voedsel helaas dat zou maar verrotten. De zakken van CEO’s handlangers, media en polutiek. Oops typfoutje ik laat het zo…het woord polutiek toont de waarheid. Volkomen vervuild en corrupt dat is hedendaagse politiek. Politieke ponerologie is een aanrader…kun je rustig tot de waarheid komen tijdens het vasten of detox zoals het tegenwoordig wordt genoemd. Niks mis met het engelse woord detox er wordt alleen weer een slaatje uitgehaald. Yogacenters detoxcenters… Grof geld dien je te betalen anders kan je niet mee doen met het spel. Yoga is geen sport en spel al helemaal nit. Spel is ook engels je schrijft het anders I put a spell on you…zwarte magie, voodoo. Nuchtere hollanders denken dat ze daar niet in geloven. Nee ze geloven het niet het is de dagelijkse aanwezigheid die ze niet door hebben.
Yoga is oefening, meditatie en spiritualiteit. Een leefwijze. Dat geldt ook voor vasten/detox het is niet alleen wormwood pillen slikken, wormwood is alsem net als mugworth. Johan weet dat detox meer is…dat lees je in de kennis die hij heeft en graag met je wil delen. Wees hem dankbaar. Moge dit verhaal je hart raken, zet dan je verstand uit. Rede brengt je niet ver! Laat liefde stralen van binnen naar buiten. Zo en dan nu eerst…een kop Alsem thee, ik leef namelijk in de tropen.
Dag Frans en ieder die het leest. Heb het goed, zorg goed voor je zelf en deel met je medemens.
Een glimlach doet wonderen….
Magick Margie🌺

johan
johan
3 jaren geleden

Detoxen is heel belangrijk voor het lichaam mensen! ik heb het niet over een afkickkliniek.
Ik zie detox als een innerlijke douche die ik neem.

Het wast alle GMO´S eruit uit je lichaam. Het haalt zelfs wormen, parasieten, entiteiten uit je lichaam.

Ik zeg niet dat het de medicijn is voor alles maar wel om je lichaam te reinigen van all die troep die we in ons nemen als voedsel. Want zoals we weten zit in zon beetje alles wel GMO´S en veel te veel kunstmatige additieven etc etc… kunst is dan ook om te gaan balanceren met je voedsel hoe je ermee omgaat in principe kun je gewoon lekker alles gaan eten wat je maar wilt BALANCEREN is de sleutel tot alles.

Hier wat detox superfoods wat voor mij nuttig is en werkt.
wormwood capsules of in thee vorm, black walnut hull & ionized water.

Magic Margie
Magic Margie
Reactie op  johan
3 jaren geleden

Wormwood is alsem..detox is de bron van welzijn.

Frans2 je bent niet zo’n klein beetje behoudend. Er is geen beter medicijn en mensen in tropen weten heel goed hoe te gebruiken. Je moet niet alles geloven wat je leest. Zeker niet van bug pharma. In het artikel staat…dat us om jou geld te laten storten op giro 666 Voor Rode kruis overal waar een kruis op staat betekent pas op gevaar.
Met jou gedachte kunnen oorlogen verspreiden, op zeker geen mensenkennis. Halve waarheden en iets weglaten waardoor het geheel veranderd is polutieke ponerologie. Typte een foutje in politiek, ik laat het zo…klinkt veel beter. Polutiek vanaf de wortel vervuild
Kijk verder dan je neus lang is en stop met jezelf te verdedigen. Zwijgen is goud….je kunt hiervan leren zodat je steviger in je schoenen komt te staan en je zal beter in je vel komen te zitten.
Snoep verstandig eet een appel van hollandse bodem.
Liefs uit de tropen

imie
imie
Reactie op  johan
3 jaren geleden

waar haal jij deze produkten

johan
johan
Reactie op  imie
3 jaren geleden

Zijn in de drogisterij (winkel) en online verkrijgbaar.

x

Check Also

WHO

WHO bevestigt (per ongeluk) dat corona niet gevaarlijker is dan griep

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft eindelijk bevestigd wat ...

WHO

WHO stelt sterftecijfer corona stilletjes bij naar 0,13%: ‘Grootste schandaal uit ons leven’

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft het sterftecijfer als ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

10
0
We lezen graag je reactie!x