Buitenland

Zika-hoax: Virus niet de oorzaak van misvormde baby’s maar insecticiden

Help ons door deze informatie met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Niet het zikavirus, maar de insecticiden die worden ingezet tegen de mug die het virus overbrengt, zijn de oorzaak van de vele misvormde baby’s in Zuid-Amerika. Dat stellen Zuid-Amerikaanse artsen in twee nieuwe gezondheidsrapporten waar Het Nieuwsblad vandaag over bericht.

“De insecticiden komen ook in het drinkwater van zwangere vrouwen terecht, met vreselijke gevolgen,” zeggen artsen van Physicians in the Crop-Sprayed Towns (PCST).

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Het Braziliaanse ministerie van Volksgezondheid twijfelt aan de link tussen het zikavirus en microcefalie, aangezien van de 404 baby’s met een te kleine schedel slechts 17 daadwerkelijk besmet bleken met het virus.

Colombia

Ook vanuit buurland Colombia klinkt kritiek. In dat land zijn honderden besmettingen met het zikavirus, maar geen baby’s met microcefalie. “Er zijn 3177 zwangere vrouwen die besmet zijn met het zikavirus, maar geen van hen is zwanger van een baby met micocefalie,” zei de Colombiaanse president Manuel Santos.

De PCST legt uit dat in de gebieden waar de besmette mensen leven in 2014 door de overheid insecticiden zijn toegevoegd aan het drinkwater. “De misvormingen bij duizenden baby’s die in de gebieden wonen waar het middel pyriproxifen wordt gebruikt, zijn geen toeval,” aldus de artsen.

Commerciële stap

Ook artsen uit Brazilië concluderen dat de insecticiden verantwoordelijk zijn voor de misvormingen. “Ze doen het aantal muggen niet dalen, maar hebben wel rampzalige gevolgen voor het milieu en de bevolking,” schrijven ze in hun rapport.

Volgens de Braziliaanse artsen is deze strategie een commerciële stap geweest van de chemische industrie, die ‘nauw verweven is met de Zuid-Amerikaanse ministeries van Volksgezondheid en de Wereldgezondheidsorganisatie’.

[Nieuwsblad]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
vakantie
vakantie
8 jaren geleden

The Transatlantic Trade and Investment Partnership (TTIP) is a trade agreement to be negotiated between the European Union and the United States.

+

pyriproxifen

= legerhelmen wat aanpassen

Arwijn
Arwijn
8 jaren geleden

Ik heb directe bevestigingen gehoord hiervan van mensen in Brazilië zelf. Het blijkt een totale hoax te zijn waarbij muggen de schuld krijgen terwijl het gif sproeien en de vaccinaties de werkelijke oorzaken zijn.

pietje
pietje
8 jaren geleden

Ze vergiftigen ons allemaal zodat alleen een kleine elite overblijft !! Wij zijn niet van belang dus…..tijd dat we opkomen voor onszelf !!!! Laten we iets doen de barricaden op uitmoorden van die ellendelingen !! Ik ben ervoor !! Bankiers,Wallstreet etc. weet alleen niet hoe !!!!!! Wie helpt ?????

Lucie
Lucie
8 jaren geleden

En pas nog werd verteld dat een vaccinatie de oorzaak was,wat moet je nu geloven?

Back to top button
6
0
We lezen graag je reactie!x