CoronaBinnenland

Zo pakte de overheid mensen aan die zogenaamd ‘niet de waarheid spraken’: ‘Zorgelijk’

Help ons door deze informatie met je vrienden op je social media te delen!

Bij de ‘rijksbrede’ aanpak van ‘desinformatie’ waren alle sociale media betrokken, blijkt uit een onthullende presentatie die op 25 november 2020 is gegeven. Het aanpakken van de verspreiders van ‘desinformatie’ was niet onderdeel van de doelstelling, maar ‘kan wel eventuele bijvangst zijn’, aldus de overheid.

Hoewel er toen nog weinig bekend was over de vaccins, wist men kennelijk wel wat desinformatie was. Er werd een Denktank desinformatie opgetuigd, evenals een appgroep desinformatie, een Vaccinatie-alliantie en een netwerk desinformatie vanuit de Rijksoverheid en terrorismebestrijder NCTV. De Denktank desinformatie is onderdeel van de Vaccinatie-alliantie en wordt aangestuurd door het ministerie van VWS.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Er werd gekeken wat Google, YouTube en Facebook konden doen ‘om het algoritme te verwijderen’. Artsenfederatie KNMG bood hulp aan ter ondersteuning.

Informatie is ons enige wapen

De strategie was als volgt: “We reageren vanuit verschillende kanalen op misinformatie en op aantoonbaar onjuiste beweringen daar waar een bericht een groot bereik heeft en/of veel interactie heeft gegenereerd. Wie waarop reageert, moet nader worden bepaald in de planvorming.”

De overheid zette daarnaast experts (op vaccin), zorgverleners en wetenschappers in om te reageren op social media. Enkele citaten uit de presentatie: ‘informatie is ons enige wapen’, ‘alles wat ruikt naar verplichting, luistert nauw’ en ‘we monitoren wat er wordt verspreid, op welk moment, door wie’.

Zorgelijk

Er werden bovendien ‘factcheckers’ georganiseerd en ingezet. Die blijken er achteraf faliekant naast te hebben gezeten. Zo schreven de ‘factcheckers’ in eerste instantie bijvoorbeeld: ‘Factcheck: nee, het is niet bewezen dat vaccins de vruchtbaarheid en menstruatiecyclus beïnvloeden’. Een internationale studie onder 20.000 vrouwen heeft deze zomer uitgewezen dat prikken tegen corona gevolgen kunnen hebben voor de menstruatiecyclus.

“Onze overheid (aangestuurd door NCTV), die zelf geen idee had van wat de waarheid was, ging om tafel met social mediabedrijven. Dit om mensen die zogenaamd ‘niet’ de waarheid spraken ‘aan te pakken’. Zorgelijk,” reageert BVNL-bestuurslid Hans van Tellingen.

4.9 111 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

60 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
koddebeier
koddebeier
1 jaar geleden

Vroeger noemden we dat soort lieden imbecielen.

Antiislam
Antiislam
1 jaar geleden

Zorgelijk??? Dit zijn gewoon nazi praktijken!!!

Merijn Hugens
Merijn Hugens
1 jaar geleden

De enigen die de afgelopen 2,5 jaar aan de lopende band Desinformatie hebben verspreid zijn:

1. Führer Rüttler & zijn 140 Nazi-Puppeticians in de Tweede Kamer

2. De MK-Ultra-Goebbels-Mainstreammedia-Propagandamachine in Hilversum

3. Het Koninklijke RIVM

4. Het OMT

5. De GGD

6.De Medische Vrijmetselarij

7. De Banksters

8. Big Pharma

Deze Duivels draaien alles om, alle LEUGENS die uit hun mond komen moet je gewoon 180 graden omdraaien, dan zit je het dichtste bij de WAARHEID

Kabonkel
Kabonkel
1 jaar geleden

Het mooiste was dat je het niet mocht vergelijken met de griep,terwijl de cijfers van golf 1 van het rivm een stuk lager waren dan een goede griepepidemie.Ik had al gelijk in de gaten dat heel het covid verhaal niet klopte,zo ging het namelijk ook ten tijden can de mexicaanse griep in 2009 alleen werd er toen geen angst gezaaid.Van ranst had in 2019 nog een hele mooie uitleg tijdens een concres,hij wist nu wel,mocht er een pandemie uitbreken,hoe hij de media kon gebruiken.
Maar goed velen waren zo bang dat ze toen niet wilde luisteren,en als het kalf verdonken is dempt men de put!!

Back to top button
60
0
We lezen graag je reactie!x