Het is misschien een scherp en heet goedje om te eten, maar wasabipasta – de groene Japanse pasta die bij sushi wordt geserveerd – kan helpen ontgiften en heeft ontstekingsremmende eigenschappen. Uit nieuw onderzoek blijkt dat het zelfs darmkankercellen kan doden.
Bij laboratoriumproeven met dikkedarmkankercellen bleek een extract van wasabi de apoptose bij de kankercellen te activeren: de natuurlijke celdood die alle gezonde cellen hebben. Normaal gesproken gaan kankercellen juist niet dood, maar blijven ze groeien en zich vermenigvuldigen.
De onderzoekers van de Chung Shan Medical University in de Taiwanese stad Taichung zeggen dat hun bevindingen het gebruik verdedigen van wasabi als functioneel voedingsmiddel dat kanker bestrijdt.
Echte wasabi wordt gemaakt van de Wasabia japonica, een plant die behoort tot de Kruisbloemenfamilie, waar ook kool, mierikswortel en mosterd toe behoren. Van de wortelstam wordt de groene pasta gemaakt, ook wel Japanse mierikswortelpasta genoemd.
Het onderzoek is verschenen in het tijdschrift European Journal of Nutrition.
Dooft het NineForNews-baken dan uiteindelijk toch?
Iconische dansje van Sigrid Kaag was ‘volkomen geënsceneerd’
Hedgefondsbaas: groot aantal banken gaat binnen 2 jaar omvallen
Vreemde ‘basis’ gespot bij Area 51. Is dit een ondergrondse hangar?
Advocaat start samen met artsen rechtszaak om pandemiewet van Kuipers onverbindend te verklaren
‘D66 sorteert voor op een vaccinatieplicht. Onacceptabel!’
World Economic Forum van Schwab bevriest ‘alle banden’ met Rusland & Poetin
Ex-professor die ongeprikten vervloekte sterft 2 weken na derde covidprik
Stervend kind in ziekenhuis gered door engel?