Paranormaal

Het raadsel van telepathie bij tweelingen

Help mee door dit met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Bestaat er een speciale band tussen eeneiige tweelingen? We nemen vaak aan dat dit zo is, maar er is opvallend weinig over gepubliceerd. Schrijver Guy Lyon Playfair gaat in zijn boek Tweeling-Telepathie uitvoerig in op een telepathische connectie bij identieke tweelingen. Volgens Playfair is de wetenschap veel dichter bij een verklaring van het verschijnsel telepathie dan ze zelf denkt.

“Tweelingen hebben dezelfde gevoelens als andere broers en zussen, ze zijn alleen veel intenser,” aldus de Belgische professor Robert Vlietinck van de KU Leuven. Hij volgde tijdens zijn carrière al meer dan 14.000 tweelingen en weet als geen ander wat tweelingen bindt en scheidt.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Het meest merkwaardige vindt Vlietinck hoe tweelingen elkaar buitenzintuiglijk aanvoelen. Als de ene pijn heeft, voelt de andere dat. Het extreemste voorbeeld dat hij hiervan kent, is een Canadese tweeling die gescheiden opgroeide. In een interview vertelde de ene dat hij zich op 3 februari van een bepaald jaar zo slecht voelde, alsof hij doodging, en dat dit drie dagen duurde.

Gescheiden van hem vertelde de andere dat hij die derde februari met zijn vliegtuig was neergestort in het Canadese woud. Hij brak zijn been en zat vast in de cockpit. Pas drie dagen daarna werd hij gered, net op het ogenblik dat zijn broer van zijn drukkende pijn af was, aldus Vlietinck.

Het is een doodgewone avond als de Britse Leanne besluit om even een bad te nemen. Binnen de kortste keren wordt ze wat moe van het warme water, knippert ze met haar ogen en glijdt ze weg. Op dat moment ‘voelt’ haar tweelingzus Gemma dat er iets aan de hand is. Ze snelt naar boven en merkt dat haar jongere zusje onder water is verdwenen en niet meer ademt.

“Eerst dacht ik dat ze misschien een grap uithaalde, maar toen ik haar hoofd optilde, zag ze helemaal blauw,” zei de Britse tegen de pers. Hierop probeerde ze uit alle macht haar zusje te reanimeren. Een ambulancebroeder liet weten dat Leanne was overleden als haar tweelingzusje niet het gevoel had gekregen dat er een verdieping hoger iets mis was.

Volgens de zusjes Leanne en Gemma Houghton was het aan telepathie te danken dat Gemma haar zusje net op tijd wist te redden van de verdrinkingsdood.

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kalki
Kalki
10 jaren geleden

Telepathie kan mensen levens redden.

Herman de Graaf
Herman de Graaf
10 jaren geleden

Dat is niet voor tweelingen alleen.

Sommige mensen lijken een match met elkaar te hebben.
Soms heel kort (b.v. tijdens een topprestatie in een teamsport)
Soms langer (b.v. op het werk, er zijn soms collega’s die elkaar exact aanvoelen).
Sommigen hebben dat levenslang (b.v. gezinsleden).

Ze voelen elkaar aan en hebben een vertrouwensband die nergens op gebaseerd lijkt, maar die er zonder twijfel is.
Bij mijn weten is dat altijd eindig. Vroeg of laat groei je uit elkaar, en dan is die verbondenheid afgenomen.

Ik denk dat het iets is dat te maken heeft met gemeenschappelijkheid van beleving, belangstelling en de behoefte aan een maatje/mee-speler/lotgenoot. Het vraagt onvoorwaardelijke overgave aan elkaar.
Dan gaan de communicatiekanalen vol open, waardoor sensibiliteit (gevoeligheid) triggers af vuurt op iemands ideeënwereld.

Niet iets exclusief voor één-eiige tweelingen, lijkt me.

Dat is mijn opvatting….maar ik lees graag andere.

Pietje bell
Pietje bell
10 jaren geleden

telepathie is ieders geboorterecht.niets neer of minder Dat het bij sommige mensen beter werkt is omdat dat kanaal altijd open is gebleven.

Robert
Robert
10 jaren geleden

Ze zitten op dezelfde frequentie.
Eigenlijk is iedereen telepathies, kwestie van afstemmen op elkaar.

Back to top button
8
0
We lezen graag je reactie!x