Buitenland

Amerika traint terroristen in 19 kampen in Syrië. Militair expert spreekt zich uit

Help anderen door deze info met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een militair expert heeft gezegd dat het Pentagon in 19 legerkampen in het door oorlog verscheurde Syrië terroristen traint.

Vladimir Koezin van het prestigieuze Staatsinstituut voor Internationale Betrekkingen van Moskou zei dat de kampen wapens, munitie, brandstof en voedsel ontvangen vanuit 22 Amerikaanse legerbases buiten Syrië.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Hij zei verder dat de Amerikanen terroristen trainen op hun legerbasis al-Tanf in het zuiden van Syrië, meldt RT Arabic.

Vliegverbod

Het Amerikaanse leger heeft boven de militaire basis op Syrisch grondgebied een vliegverbod ingesteld.

Koezin wees erop dat de Amerikaanse steun aan terroristen en gewapende groepen in strijd is met het Handvest van de Verenigde Naties.

Hij benadrukte dat Washington de terroristen steunt in een poging haar politieke en militaire invloed in Syrië te behouden.

Trainingskamp

Vorig jaar zei de Russische legerstafchef Valeri Gerasimov tegen dagblad Komsomolskaya Prvada dat de VS de legerbasis in het zuidoosten van Syrië had veranderd in een trainingskamp voor terroristen.

“Uit satellietgegevens blijkt dat daar terroristen gestationeerd zijn,” zei hij. “Ze worden daar getraind.”

Destabiliseren

Gerasimov zei verder dat de VS een vluchtelingenkamp in de noordoostelijke provincie Hasakah gebruikt als trainingskamp voor IS-terroristen die onder meer uit Raqqah zijn geëvacueerd.

Ze worden daar volgens de legerstafchef getraind om de regio te destabiliseren.

Foto: Wikimedia Commons

[PressTV]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
René van Zalk
René van Zalk
6 jaren geleden

De USA heeft er nooit geen geheim van gemaakt dat het enkele strijdende groepen ziet als oppositie, je kunt er over discussiëren of dit verstandig is. De USA heeft er ook nooit geen geheim van gemaakt dat het Assad wil wieberen. Assad heeft samengewerkt met terroristen van hezbollah + wapens geleverd aan hezbollah, Assad is dus een terrorist en moet mijns inziens pootje gelicht worden.
Hezbollah zijn vijanden van Israël, dus is het logisch dat Trump van Assad af wil.

salvar
salvar
6 jaren geleden

laten de russen die trainingskampen maar plat gooien kijken of de vs nog zo,n grote bek hebben.
trouwens de amerikanen sturen toch op een wereldoorlog aan en wij zijn toch de klos dus waarom niet meteen beginnen zijn we ervan verlost.
je moet een imbeciel zijn om de dienst uit te maken in een land waar je niets te zoeken hebt daar en ook niets gevraagd is.

weg met ons
weg met ons
6 jaren geleden

Zio Amerikaanse bemoeienis in een land waar ze niets hebben te zoeken. Zou heel fijn zijn als Rusland er een lading bommen op dropt, opruimen en uitroeien van ongedierte is nml het enige wat in dit geval helpt. Nog beter is Donald en zijn zio prostituee Israël even dringend verzoeken hun kanonnenvlees daar weg te halen. En nog beter zou zijn de CIA en Mossad op te ruimen met een klein arsenaal aan a-bommen.

Even de wens van de gedachte uitspreken, je weet maar nooit, misschien helpt het om bullseye te treffen.

Back to top button
8
0
We lezen graag je reactie!x