Homepagina » Buitenland » Amerika traint terroristen in 19 kampen in Syrië. Militair expert spreekt zich uit
Amerika traint terroristen in 19 kampen in Syrië. Militair expert spreekt zich uit

Amerika traint terroristen in 19 kampen in Syrië. Militair expert spreekt zich uit

Een militair expert heeft gezegd dat het Pentagon in 19 legerkampen in het door oorlog verscheurde Syrië terroristen traint.

Vladimir Koezin van het prestigieuze Staatsinstituut voor Internationale Betrekkingen van Moskou zei dat de kampen wapens, munitie, brandstof en voedsel ontvangen vanuit 22 Amerikaanse legerbases buiten Syrië.

Hij zei verder dat de Amerikanen terroristen trainen op hun legerbasis al-Tanf in het zuiden van Syrië, meldt RT Arabic.

Vliegverbod

Het Amerikaanse leger heeft boven de militaire basis op Syrisch grondgebied een vliegverbod ingesteld.

Koezin wees erop dat de Amerikaanse steun aan terroristen en gewapende groepen in strijd is met het Handvest van de Verenigde Naties.

Hij benadrukte dat Washington de terroristen steunt in een poging haar politieke en militaire invloed in Syrië te behouden.

Trainingskamp

Vorig jaar zei de Russische legerstafchef Valeri Gerasimov tegen dagblad Komsomolskaya Prvada dat de VS de legerbasis in het zuidoosten van Syrië had veranderd in een trainingskamp voor terroristen.

“Uit satellietgegevens blijkt dat daar terroristen gestationeerd zijn,” zei hij. “Ze worden daar getraind.”

Destabiliseren

Gerasimov zei verder dat de VS een vluchtelingenkamp in de noordoostelijke provincie Hasakah gebruikt als trainingskamp voor IS-terroristen die onder meer uit Raqqah zijn geëvacueerd.

Ze worden daar volgens de legerstafchef getraind om de regio te destabiliseren.

Foto: Wikimedia Commons

[PressTV]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • René van Zalk schreef:

  De USA heeft er nooit geen geheim van gemaakt dat het enkele strijdende groepen ziet als oppositie, je kunt er over discussiëren of dit verstandig is. De USA heeft er ook nooit geen geheim van gemaakt dat het Assad wil wieberen. Assad heeft samengewerkt met terroristen van hezbollah + wapens geleverd aan hezbollah, Assad is dus een terrorist en moet mijns inziens pootje gelicht worden.
  Hezbollah zijn vijanden van Israël, dus is het logisch dat Trump van Assad af wil.

  2 likes
  • weg met ons schreef:

   @René van Zalk

   Ja, ja, Amerika het braafste jongetje komt mensen bevrijden van een enge dictator met moord een doodslag.

   Dat jij als mak en hersendood schaap het goed vindt dat landen ongevraagd en onder valse voorwendselen worden binnengevallen door de ongeneeslijke ziekte die zio Amerika is en landen aan gort worden gechoten en plat gebombardeerd betekent nog niet dat Amerika, het kankergezwel in de wereld, dat recht heeft om als een soort van mondiale politie en ploegijzer op te treden.

   Amerika neemt zich dat recht, maar heeft dat recht niet.

   Te idioot voor woorden, maar ja, jij soort mensen denkt veilig op afstand te kunnen oordelen wat een ander mag overkomen en keurt goed wat niet toelaatbaar is en slikt de vuige leugens als zoete koek. Maar één pech, de vijand, de politiek en overheid die jouw soort in een coma slaap houdt en van alles op de mouw speld, zorgt ervoor dat er dichtbij iets sluipt wat groeit en een nieuw soort van ongevraagde happyness over je zal laten komen.ten koste van alles en dus ook ten koste van jou en je soort.

   5 likes
   • H.J. schreef:

    Amerika heeft niet het recht enz enz.
    Maar jij noemt iemand een mak en hersendood schaap, met welk recht.?
    Gekke vraag van mijn kant, waar liggen jou werkelijke roots.

    2 likes
    • weg met ons schreef:

     @H.J.

     Het recht op vrije expressie of vrije meningsuiting, misschien? Ook zonder dat recht zou ik een dergelijke omschrijving ter hand nemen. Vind het zelfs nog een zwakke omschrijving voor mensen die dergelijke vieze praktijken verdedigen…..

     [email protected] is ook zo’n mak en hersendood schaap die het wel oké vindt dat de zio VS valse vlaggetjes oorlogen voert en daarbij miljoenen mensen ombrengt, maar een grote afkeer heeft aan de waarheid?

     1 likes
  • koloth schreef:

   nooit geen geheim…………..wel geheim dus.

   4 likes
  • Gezinusk schreef:

   René van Zalk,

   Tja je kunt het USA noemen maar volgens mij is corporatisme aan de haal gegaan met iets waar de meeste Amerikanen niks van willen weten, laat staan van af weten. Door de mainstream media in de maling worden genomen net als wij.

   Zo kun je er ook over discussiëren waarom de volgende personen in een strategisch adviespanel zitten die met Syrië te maken heeft. Wat doen deze invloedrijke mensen daar bij elkaar? Zouden ze soms het liefst één van hun zelf op de troon van Syrië willen zetten om hun werkzaamheden uit te breiden? In dat geval wil je natuurlijk snel van Assad af.

   https://www.mupload.nl/img/k8tynn7y8tdl.jpg

   4 likes
 • weg met ons schreef:

  Zio Amerikaanse bemoeienis in een land waar ze niets hebben te zoeken. Zou heel fijn zijn als Rusland er een lading bommen op dropt, opruimen en uitroeien van ongedierte is nml het enige wat in dit geval helpt. Nog beter is Donald en zijn zio prostituee Israël even dringend verzoeken hun kanonnenvlees daar weg te halen. En nog beter zou zijn de CIA en Mossad op te ruimen met een klein arsenaal aan a-bommen.

  Even de wens van de gedachte uitspreken, je weet maar nooit, misschien helpt het om bullseye te treffen.

  15 likes
 • salvar schreef:

  laten de russen die trainingskampen maar plat gooien kijken of de vs nog zo,n grote bek hebben.
  trouwens de amerikanen sturen toch op een wereldoorlog aan en wij zijn toch de klos dus waarom niet meteen beginnen zijn we ervan verlost.
  je moet een imbeciel zijn om de dienst uit te maken in een land waar je niets te zoeken hebt daar en ook niets gevraagd is.

  12 likes
 • x

  Check Also

  russen

  ‘Ruslandkenner’ waarschuwt dat de Russen komen: ‘Ze zijn duivels slim’

  Poetin probeert de Nederlandse politiek te beïnvloeden, ...

  new york times

  New York Times pakt uit: ‘UFO’s geborgen die niet op aarde zijn gemaakt’

  Een geheime eenheid binnen het Pentagon die ...

  >