Homepagina » Financieel » Belasting is gelegaliseerde roof. Doorgewinterde jurist legt uit waarom (en 3 keer raden wat de overheid nu doet)
Belasting is gelegaliseerde roof. Jurist stelt tijdens dit verhoor groot onrecht aan de kaak

Belasting is gelegaliseerde roof. Doorgewinterde jurist legt uit waarom (en 3 keer raden wat de overheid nu doet)

Door belasting te heffen maakt de overheid inbreuk op het eigendomsrecht van burgers. Toine Manders, ooit politicus voor de Libertarische Partij, stelt dat belasting gelegaliseerde roof is.

Manders, oud-directeur van het Haags Juristen College, zei dat vrijdag tegen de parlementaire ondervragingscommissie die onderzoek doet naar belastingontwijking.

Manders hielp duizenden Nederlanders hun vermogen te onttrekken aan de fiscus met ingewikkelde constructies via onder meer Cyprus.

Idealisme

In 2014 werd hij opgepakt door de fiscale opsporingsdienst FIOD. Hij heeft naar eigen zeggen nauwelijks nog geld.

Manders zei zijn werk onder andere te hebben gedaan uit idealisme. Volgens hem maakt de overheid met belastingheffing inbreuk op het eigendomsrecht. Dat groot onrecht wilde hij aan de kaak stellen.

Manders, die zijn opvattingen uiteenzette in een interview met de Volkskrant, werd boos toen commissielid Renske Leijten (SP) hem voorhield dat hij nu in een met belastingopbrengsten gefinancierde sociale huurwoning woont.

Schokkend

“De overheid neemt mij alles af wat ik heb en dan moet ik dankbaar zijn?” vroeg hij. “Ik vind het schokkend dat u dat durft te zeggen.”

Panama Papers

De parlementaire commissie werd ingesteld naar aanleiding van de Panama Papers, stukken waaruit blijkt dat rijken hun vermogen wegsluizen naar belastingparadijzen met hulp van een Panamees bedrijf.

De naam van Manders komt meerdere keren voor in de Panama Papers.Vind je deze info waardevol? Deel het dan met je kennissen op Facebook
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

36 reacties

 1. [ Belasting is gelegaliseerde roof. ]

  Géén belasting betalen en wel profiteren van onderwijs, bejaardenzorg, autowegen en
  zee- en rivierdijken heet parasiteren.

  10 likes
  • Kijk Frans2, je komt een heel eind in de buurt. Wanneer belasting gebruikt zou worden puur daar waar het voor bedoeld is, bijvoorbeeld aan de zaken die jij aanhaalt, wil iedereen met alle liefde een deel van zijn zuurverdiende centen afstaan. Ik wel in ieder geval. Echter heb ik al heel lang het idee dat dat wat er bruto aan belastingen binnenkomt er niet 1 op 1 weer uitgaat. Ergens blijft een boel geld liggen…. Je maakt mij niet wijs dat jij het okee vindt dat er bijvoorbeeld in de ouderzorg alleen al dik 60 miljoen euro is gespendeerd alleen aan salarissen van de top! Ook maak je mij niet wijs dat jij het okee vindt dat mensen die zorg nodig hebben niet meer naar de dokter durven ivm hoge kosten. Wat vind jij trouwens van de miljardenwinsten die ze maken in de zorg?

   Mijn punt is dat dat wat ooit als een goed systeem bedacht is, allang niet meer is wat wij denken dat het is…..

   24 likes
   • Je zegt hetzelfde als wat ik zeg: dat zijn ook parasieten die weigeren hun gerechte deel bij te dragen op grond van hun verdiensten en draagkracht. Als iets niet perfect wordt nageleefd doet dat niets af aan het basisprincipe, maar belastingontduiking/-ontwijking terwijl je wel politiebescherming en dijkbewaking geniet is parasiteren, en vooral de loonslaven betalen de rekening, zelfs die rekening van Starbucks en Google en Apple die allemaal beweren “maatschappelijk verantwoord” te opereren maar een schijntje belasting te betalen.

    “Belasting is gelegaliseerde roof” blijft onzin.

    3 likes
    • U doelt op de koninklijke familie?

     3 likes
     • Richard

      Onder andere. Die hebben lang geleden een deal gesloten met deze Chazaren Rothschild familie. Een waar wurgcontract.
      Zou de Staatsschuld afgelost worden zouden ze de DNB eruit kunnen schoppen door het contract niet te verlengen.

      Kijk wat er nu met Rusland gebeurd sinds die het contract niet hebben verlengd. Rusland dit, Rusland dat, Rusland zus en Rusland zo. Allemaal zwart maak politiek door de Machthebbers die in opdracht werken van de Chazaren.

      5 likes
    • “Belasting is gelegaliseerde roof” blijft onzin.

     Dit schrijven is onzin.

     Belasting heeft alleen zin als het op legale wijze gebeurd en niet wordt gebruikt om de Rothschild belangen te behartigen.
     Dat is namelijk de reden van de grote Staatsschuld.

     4 likes
  • Frans

   Je begrijpt duidelijk niet hoe de vork in de steel zit. Belasting heffen op basis van een niet legale identiteit door de overheid, dat is pas parasiteren. Je hebt 2 identiteiten Frans2, als je dat al niet inziet, dan heb je nog een hoop te leren. Je 2 identiteiten bestaat uit je geboorteakte (mens) en je ID of paspoort ( jouw papieren ik, de PERSOON). Volgens het UVRM hoort de “overheid” jouw te vragen of jij de PERSOON wilt erkennen voor de wet. Pas dan hebben zij rechten belasting te heffen. In dit geval wordt het je opgelegd, wat dus in strijd is met het UVRM en dus mensenrechtenschending.
   Let wel de persoon is jouw eigendom en zonder die toestemming doen ze alles illegaal.

   14 likes
  • onderwijs-meeste is gelogen
   bejaardenz?zorg? (laat me niet lachen)

   laten we geld weggeven aan simbabwe enz..waar het nooit aankomt!!

   wat betreft de rest is het zeker goed om daar aan bij te dragen.
   maar de hoeveelheid belasting in verhouding tot wat het echt kost is buiten proporties.

   en dan Frans2,heb ik het maar niet over dat daar waar het meeste geld zit nauwelijks belasting word afgedragen.

   snap je dat of ben je dom?

   wij betalen voor de rijken!!
   als hun netjes belasting zouden betalen dan had de hardwerkende man/vrouw ook enigzins een leuk leven.

   fff

   8 likes
   • [ heb ik het maar niet over dat daar waar het meeste geld zit nauwelijks belasting word afgedragen. ]
    Dat zijn ook parasieten die weigeren hun gerechte deel bij te dragen op grond van hun verdiensten en draagkracht. Als iets niet perfect wordt nageleefd doet dat niets af aan het basisprincipe, maar dat snap je wel hè, zo dom ben je toch niet?

    3 likes
  • Weleens van btw gehoord? Iedereen betaalt al belasting. Maar moet ik ook nog belasting betalen over mijn eigen arbeis inkomen of boetes betalen over door idioten verzonnn regels. Weet zeker dat jij een parasiet bent en voor de overheid werkt.

   4 likes
   • Als we alleen de BTW zouden hanteren prima, mag die dan naar 40%?

    Uiteindelijk heeft het rijk geld nodig (of ze het effectief gebruiken is wat anders), maar andere belastingen afschaffen gaat alleen maar resulteren in een gigantisch te kort of gigantische verhoging van overblijvende belastingen.

    De reden dat we een (betrekkelijk) laag BTW tarief hebben is juist omdat de gelden al anders worden opgehaald.

    1 likes
 2. Belasting innen gebeurt d.m.v. afpersing.
  Wanneer je niet afstaat krijg je het gebruik van geweld of vrijheidsberoving in het vooruitzicht.
  De grootste en gevaarlijkste georganiseerde misdaadorganisatie is de overheid.

  30 likes
  • Gaan mensen in Limburg vrijwillig een vooraf afgesproken bijdrage betalen voor de aanleg van een snelweg in Friesland, dacht het niet. Veel mensen gaan beargumenteren dat ze daar toch nooit komen, dus waarom zouden zij ervoor betalen. Dat is de discussie die je gaat krijgen. Heel veel mensen gaan niet vrijwillig bijdragen aan zoiets.

   1 likes
 3. en maar blijven schreeuwen om:
  meer blauw op straat
  betere zorg
  betere infra structuur (wegen, bruggen openbaar vervoer)
  hogere uitkeringen

  maar belasting heffen om dat te financieren is roof, hoe willen jullie dat dan oplossen?
  ook de door ons aangestelde overheid om dat soort zaken te regelen heeft geen boompje in de tuin waar geld aan groeit.

  ps die Manders is een zeer asociaal persoon (eerlijk zullen we alles van een ander delen)

  2 likes
  • Zolang wij denken dat wij leiders nodig hebben die onze zaken regelen gaat de slavernij gewoon door.

   5 likes
   • dat heeft de natuur zo geregeld, 90% kudde 10% alfa, Maar wij als kudde mogen zelf onze favoriete alfa kiezen, en dus de manier waarop de kudde bestuurd wordt.
    en dan hebben wij nog mazzel, dat is bij heel veel kuddes niet zo.

    en ja, ik weet dat geen van jullie voor de alfa op dit moment heeft gekozen, maar de meerderheid van de kudde wel.

    1 likes
    • Nogal zot om jezelf te vergelijken met een kuddedier terwijl wij de kracht hebben daar boven uit te stijgen. kuddedier willen zijn is een keuze geboren uit gemakzucht. En van die gemakzucht wordt al duizenden jaren misbruik gemaakt. De kudde valt wat dat betreft heel veel te verwijten.

     2 likes
     • ”Kuddedier willen zijn is een keuze geboren uit gemakzucht.”

      Je vergeet voor het gemak maar dat het geweld van de kant van de aan coke en heroine verslaafde psychopaten aan de top komt, nu mag er in Spanje bijv. niet meer gedemonstreerd worden tegen de regering.
      Dat wil dus zeggen dat de politie en militairen er op af worden gestuurd.
      Die zouden er normaal voor die bevolking moeten zijn, dus wat bedoel je met dat de kudde heel wat te verwijten valt?
      Zie je zelf in hoe kort door de bocht je opmerking is?
      Volgens mij hou je je maar een beetje voor de domme en weet je het best wel.
      Maar ook dit dominante regime staat op instorten, door internet komen alle gluiperige streken wereldwijd naar de oppervlakte EN hebben we Trump, die net zo genoeg van die valse en tot op het bot verrotte kliek heeft als elk ander normaal denkend mens.
      Dit zal de wereld gaan merken.

      2 likes
     • goh heb jij je verkiesbaar gesteld dan, nee? dan ben je dus geen alfa, dan ben jezelf dus zo’n gemakzuchtig kuddedier.

      ik zelf ook niet dus ik ben ook een kuddedier maar wel een realistische, ik begrijp wel waarom we belasting moeten betalen.

      1 likes
     • @Faya,
      Kort door de bocht ja, inderdaad. Maar het was ook een reactie op de kort door de bocht comment van Rene. Ik weet best dat het genuanceerder ligt, maar neemt niet weg dat de meeste kuddedieren gewillig zijn. Prikkeldraad is vaak iet eens meer nodig. Wie het waagt buiten de kudde te lopen wordt meedogenloos afgeslacht door de kudde zelf.

      @Rene,
      Nee, ik heb mijzelf niet verkiesbaar gesteld omdat ik niet geloof dat je een rot systeem beter kunt maken door er zelf deel van uit te gaan maken. De reden dat ik niet kies is omdat ik niet mee wil helpen het grote circus draaiende te houden.
      En ik denk eerlijk gezegd dat ik best wel een alfa ben omdat ik bij zaken die ik onderneem telkens weer een initiatief-nemende en leidende rol heb/had. Ik had een eigen zaak, twee zelfs! Was sportleraar. Ik had mijn eigen groepen in de sport en ik had mensen die voor mij werkten en van hun inkomen van mij afhankelijk waren. Dus ja, ik neem mijn plek en zet de omgeving naar mijn hand. Verrek ja, nu je mij het zo vraagt ben ik best alfa.
      Dank U!

      1 likes
    • en dat moet dus rap gaan veranderen!

     fff

     5 likes
 4. “Renske Leijten (SP) hem voorhield dat hij nu in een met belastingopbrengsten” gefinancierde sociale huurwoning woont.

  Mw Leijten bedoelde waarschijnlijk de “gestolen belastingopbrengsten” van de burger.

  Dit alles gebeurd op basis van overheidsfraude en identiteitsfraude.

  Vraagt iemand zich überhaupt af, waarom je belasting betaald?
  En vergeet even niet dat u feitelijk uw eigen problemen financiert, waardoor u mogelijk in de financiële problemen komt. Dat geldt zeker voor de onderste laag van de bevolking.

  17 likes
 5. Als die multinationals maar eens een toontje lager gingen zingen en hun belasting gingen betalen, in plaats van alles op belastingparadijzen oppotten en ons, via politici die daartoe gedwongen worden, in de door hun gecreeerde rotzooi laten zitten.
  Wat doet zo’n no no eigenlijk zoal op een dag?
  Bekend is dat het meerendeel cocaine/heroine verslaafd is.
  Ook verslaafd aan geld en er dus hoe-dan-ook in grote getale aan moet zien te komen.
  Dus zwemmen ze doorgaans in het geld, nooit eerlijk verkregen, nooit voor gewerkt, verslaafd aan de hersenkronkel dat hij daardoor boven de mensheid staat.
  Snel in de boeien met die gekken die de wereld in full speed richting afgrond willen drijven.

  10 likes
 6. Dus Toine Manders is nu de boosdoener? Waar zijn alle rechtszaken aangaande de personen die geld hebben doorgesluisd? Toine heeft misschien de informatie verstrekt, maar de eigenaren van het geld maken zelf de beslissing om sluiproutes te nemen en zo belasting te ontwijken. Buiten dat is belasting gewoon ordinaire diefstal/roof.

  11 likes
 7. Dit zal je niet “waar dan ook” in de MSM vinden!!!!

  10 likes
 8. “Onderwijs, bejaardenzorg, autowegen en
  zee- en rivierdijken” bestaan allemaal dankzij het volk die daar 8 uren van hun dag voor opofferen. Ooit politici zien werken? De meesten kunnen nog geen schroevendraaier van een hamer onderscheiden.

  6 likes
 9. Nazomer begin jaren ’70 werd ik 18 en kreeg ik mijn eerste belasting brief.
  Neen er stond niet zoiets in van ‘gefeliciteerd’ neen een aanslag van 10.000 gulden,
  dit had ik nog niet bij elkaar gespaard, en toch…

  De timing en het bedrag heeft meer weg van arrogantie of richting afpersing dan wel gelegaliseerde roof.

  M’n ouders en ik en de accountant moesten extra tijd vrij maken om deze ‘afpersing’ te niet te doen.

  En nu de belastingdienst kan fluiten naar automatische incasso, ze proberen het telkens weer.

  5 likes
 10. manders verdedigd de grootste (graaiers een hele foute mijnheer….
  libertarisch? my f a ……

  3 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

mensen

Dit kabinet faalt gigantisch en men is Rutte zat. Kamerlid laat zien hoe mensen voor de gek worden gehouden

2019 was een goed jaar: de economie ...

De omvang van de huidige slavernij is groter dan ooit. Hoe het huidige slavernijsysteem werkt (en waarom ook jij een slaaf bent)

De omvang van de huidige slavernij is groter dan ooit. Hoe het huidige slavernijsysteem werkt (en waarom ook jij een slaaf bent)

Door Pieter Stuurman: Laten we eerst vaststellen ...