Gezondheid

Groot onderzoek naar gezondheidsrisico’s mobieltjes

Help anderen door deze informatie met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Er is erg weinig bekend over de invloed van straling van draadloze apparaten op kinderen. Britse onderzoekers aan het Centrum voor Milieu en Gezondheid van het Imperial College in Londen beginnen daarom aan een groot onderzoek naar de invloed van mobieltjes en andere draadloze apparaten op de ontwikkeling van het kinderbrein.

De meeste onderzoeken zijn gericht op het effect van apparatuur op het brein van volwassenen en het verband tussen straling en het risico op hersenkanker. Het nieuwe onderzoek moet gaan uitwijzen of kinderen een hoger gezondheidsrisico lopen. Dat is mogelijk het geval omdat het zenuwstelsel van kinderen zich nog ontwikkelt en omdat kinderen gedurende hun leven langer blootstaan aan de straling.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Het onderzoek wordt gefinancierd door de Britse overheid en industrie. In totaal worden 2500 kinderen van 11 en 12 jaar onderzocht. Scholen in de omgeving van Londen krijgen een uitnodiging om leerlingen aan te melden. Het onderzoek heeft volgens de Wereldgezondheidsorganisatie de hoogste prioriteit. Volgens één van de onderzoekers is er nu nog geen bewijs dat straling schadelijk is, omdat het nog nooit goed is onderzocht.

Peter van der Vleuten, oprichter van het Kennisplatform Elektromagnetische Straling, is blij met het onderzoek. “Ze gaan precies datgene onderzoeken waar wij al jarenlang op wijzen: de gevaren voor de ontwikkeling van kinderhersenen. Op het gebied van denkvermogen, concentratie en geheugen.” Met zijn bedrijf Brainport Biotech Solutions wil Van der Vleuten apparatuur ontwikkelen om de effecten van straling op de mens te meten.

Uit een Europees onderzoek in 2008 bleek dat het mobieltje naast je bed leggen vanwege de straling een negatieve invloed kan hebben op je nachtrust. Proefpersonen deden er langer over om in slaap te vallen, sliepen minder diep en de remslaap was korter dan bij deelnemers die niet werden blootgesteld aan straling.

In België mogen sinds maart geen mobieltjes meer worden verkocht aan kinderen onder de 7 jaar. Ook is het maken van reclame voor mobieltjes die bedoeld zijn voor kinderen onder de 13 jaar er verboden. Daarnaast moeten volwassenen bij de aankoop van een gsm worden gewaarschuwd voor het risico van straling. Toen de Belgische minister van Volksgezondheid Laurette Onkelinx het verbod vorig jaar aankondigde, wees ze nadrukkelijk op het gevaar van kankerverwekkende straling.

[BBC]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Klaas
Klaas
9 jaren geleden

Pffff…die onderzoeken zijn allang uit en treurig gedaan en het is allang aangetoond dat het schadelijk is. Moeten er nog meer gedaan worden!? Kun je nagaan hoe we langs elkaar leven!
Of is dit weer een onderzoek waarbij men zo dadelijk gaat zeggen; zie je wel het is niet schadelijk!” tja dan weet je gewoon wie het onderzoek werkelijk heeft gefinancieerd.

steez
steez
9 jaren geleden

Die onderzoeken zijn heel makkelijk te manipuleren. Meten ze de straling als iemand gedurende 1 uur word blootgesteld aan zn mobiel. Daar komt dan niet zoveel uit.
Wat ze niet meten is de enorme wirwar aan dect, wifi, zendmasten etc waar we 24 u per dag doorheen lopen. Volgens andere onderzoeken is dat wel degelijk schadelijk… Nederland is zenmast land ten top..ze planten ze zelfs in t bos. Maargoed…hier is niks aan de hand.. Stel je voor zeg..

kengai
kengai
9 jaren geleden

Gefinancieerd door overheid en industrie, welke industrie wil hierin investeren.
Industrieen willen geld verdienen en gaan dit onderzoek gebruiken om er beter van te worden, niet andersom.
Is het de mobieltjesmakers industrie, dan zal het onderzoek uitwijzen dat er zogenaamd geen schade is.

marloes
marloes
9 jaren geleden

Nogeens 3 jaar rekken op iets wat allang bekend is.. Het wordt een zoethoudertje om te zeggen, we zijn ermee bezig.. en in de tussentijd worden meer en meer van allerlei verslavingappelerende toestellen verkocht..

De overheid/indrustrie (da’s ongeveer hetzelfde tegenwoordig) voelt dat zij niet langer door zwijgen kan communiceren dat schade door straling niet kan. Dit is wat zij tot nu wel heeft gelogen. Pas als je er helemaal op doorvraagt dan blijkt dat straling niet schadelijk is, omdat niet bewezen is dat het schadelijk is en ook niet bewezen is dat het onschadelijk is, dan dan doen we het voor het gemak maar zo.

Enorm kwalijk dat er nu minstens 15 jaar na invoering van deze techniek pas een onderzoek wordt opgezet… Misselijke industrie en een zeer strategische zet om ons te sussen met een nieuw onderzoek wat 3 jaar gaat duren… Nog een generatie met hersenbeschadiging?!!

Volg fb: https://www.facebook.com/pages/Straling-vervuilt-de-ether/243634865678722

Back to top button
8
0
We lezen graag je reactie!x