Homepagina » Buitenland » Bloedige protesten in Iran georkestreerd door CIA en Mossad? Deze politiek analist denkt van wel
Bloedige protesten in Iran georkestreerd door CIA en Mossad? Deze politiek analist denkt van wel

Bloedige protesten in Iran georkestreerd door CIA en Mossad? Deze politiek analist denkt van wel

De recente protesten in Iran zijn deels georkestreerd door Amerikaanse en Israëlische inlichtingendiensten. Dat zegt een Amerikaanse politiek analist en schrijver.

“Iedereen moet op zijn hoede zijn als zoiets gebeurt, met name als de westerse media en westerse functionarissen, zoals president Trump, er bovenop zitten en Iran bashen,” zei Stephen Lendman in een interview met PressTV.

“Ik denk dat de protesten zijn georkestreerd door de CIA en dat ook de Israëlische Mossad erbij betrokken is,” voegde hij toe.

Duidelijk teken

Het geweld is volgens hem een duidelijk teken dat externe krachten achter de demonstraties zitten.

Sinds vorige week donderdag wordt in diverse Iraanse steden betoogd tegen stijgende prijzen en economische problemen, die deels het gevolg zijn van Amerikaanse sancties tegen het land.

De vreedzame protesten werden gewelddadig toen groepjes betogers openbare eigendommen beschadigden en politiebureaus en overheidsgebouwen aanvielen.

In een aantal tweets betuigde president Trump woensdag steun voor de relschoppers in Iran. Hij zei dat ze eindelijk actie ondernemen tegen het Iraanse regime.

Provoceren

De Iraanse president Hassan Rohani heeft op zijn beurt gezegd dat de protestacties in zijn land zijn georkestreerd door Israël.

Volgens hem is de onrust het resultaat van het politieke succes van zijn land tegen de VS en het zionistische regime.

“Het succes van Iran is onverteerbaar voor hen,” zei Rohani. “Was het dan niet te verwachten dat ze op zoek zouden gaan naar wraak? Denk je niet dat ze dan mensen zouden provoceren?”

Illegale wijze

Ook Turkije heeft op de protesten gereageerd. Het land merkt op dat de VS en Israël de protesten in Iran steunen.

De Turkse minister van Buitenlandse Zaken Cavusoglu zei: “Benjamin Netanyahu en Donald Trump steunen de protesten in Iran. Men moet niet hypocriet gaan doen als het om Iran gaat.”

Vicepremier Bozdag zei dat Turkije niet zal toestaan dat het Iraanse regime middels buitenlandse interventies op illegale wijze omver zal worden geworpen.

Foto: Rafic.Mufid Wikimedia Commons

[PressTV]


Vind je dit artikel leuk? Klik dan hieronder om te delen op Social Media
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
Check hier de NineForNews Shop voor super leuke shirts, mokken etc. met unieke designs!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

10 reacties

 1. Gaat toch weg, wat een onzin.
  De mensen daar zijn het gewoon ZAT om onder die doods doctrine te leven en willen VRIJHEID…

  2 likes
 2. De vraag is waarom worden ze geboycot wie bepaald dat en waarom ?de enigste reden om Iran aan te pakken is omdat Israël (zogenaamd) bang van Iran is.We moeten de zionisten en alles wat het steunt boycotten, tuurlijk begrijp ik ook dat een paar mensen die dat doen geen effect zal hebben. Het is te hopen dat de Russen en de Chinezen deze ontwikkelingen niet uit de hand laten lopen. Iran beschikt over Olie laten ze er de BRIICS landen van maken en Amerika in hun hemd zetten, zonder coalitie gaan ze echt niemand aanvallen.

  12 likes
 3. Natuurlijk zijn er externe krachten die de protesten aanwakkeren en deels zelfs organiseren. Maar voor protesten heb je wel ontevreden mensen nodig, en die zijn er in Iran genoeg. Buiten de sancties die een zware druk op de economie leggen is het leven in de Islamitische republiek Iran echt geen pretje. Wat ik vooral jammer vind is dat de protesterende bevolking alweer van alle kanten wordt misleid en voor andermans karretjes worden gespannen. Dat is telkens weer diep en diep triest.

  8 likes
 4. En weer gaat het precies hetzelfde als in Irak,Libië.Syrië,Oekraïne enz.enz.
  De westerse landen gaan er “democratie” brengen omdat de bevolking zogenaamd de regering zat is en even later ligt het hele land in puin met duizenden doden.Iedereen trapt weer in de leugens van onze regeringsleiders.
  Wat zijn ze weer geweldig bezig,die moordenaars hier in het Westen.

  5 likes
 5. Trump zn schoonzoon kushner is de hoer van netanyahu. Bibi slaapt heel vaak bij hun. Kushner geeft zijn bedje zelfs aan bibi. Wat ik nog zie aan hun is dat het allemaal moordenaars zijn.

  Wie dit niet door heeft zeg!

  2 likes
  • America is een opruiende leugenaar in andermans land! America is ernstig ziek en psychopatisch in hun beleid die ze de wereled opdringen. USA worldtraitor

   2 likes
 6. Iran moet zo snel mogelijk steun aan Rusland vragen voordat het uit de hand loopt.

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

adrenochroom

Adrenochroom: Mensenbloed als drug en verjongingsmiddel

Mutya Buena, voormalig lid van de Sugababes, ...

nos

NOS belazert de kluit: ‘Hier zien we weer een heel mooi voorbeeld van mediamanipulatie’

Weet u het nog? Vorig jaar werden ...