Homepagina » Gezondheid » Hartslag van de aarde van cruciaal belang voor onze gezondheid
Hartslag van de aarde van cruciaal belang voor onze gezondheid

Hartslag van de aarde van cruciaal belang voor onze gezondheid

In 1952 zocht de Duitse natuurkundige Winfried Otto Schumann naar een antwoord op de vraag of de aarde een eigen frequentie – of hartslag – heeft.

Aangezien de negatief geladen aarde zich in een positief geladen ionosfeer bevindt, moet er sprake zijn van spanning tussen de twee. Die spanning geeft de aarde een specifieke frequentie, zo redeneerde Schumann.

Na een aantal berekeningen stelde hij de hartslag van de aarde in eerste instantie vast op 10 Hz. In 1954 bepaalde hij samen met Herbert König dat de resonantie van de aarde 7,83 Hz bedraagt. De ontdekking werd later bevestigd door diverse wetenschappers.

Hersengolven

Hoewel het bestaan van de Schumann-resonantie wetenschappelijk is aangetoond, begrijpen maar weinigen hoe belangrijk deze frequentie is. König, die Schumann uiteindelijk zou opvolgen bij de Universiteit van München, ontdekte een duidelijk verband tussen Schumann-resonanties en hersenritmes. Hij vergeleek EEG’s met elektromagnetische velden in de natuur en kwam tot de ontdekking dat de Schumann-resonantie zeer dicht in de buurt komt van de frequentie van alfa-golven, hersengolven die aangeven dat iemand op een ontspannen manier alert is.

E. Jacobi van de Universiteit van Düsseldorf toonde aan dat bij afwezigheid van Schumann-golven mentale en fysieke gezondheidsproblemen ontstaan. Tijdens experimenten is gebleken dat er een directe link is tussen mensen en hun connectie met de hartslag van de aarde.

Water

Dit werd in 2011 bevestigd door de Fransman Luke Montanye toen hij onderzoek deed naar het geheugen van water. Montanye verwijderde al het aanwezige DNA uit reageerbuisjes met water en vuurde op een aantal buisjes een frequentie af van 7,83 Hz. In de buisjes die in aanraking kwamen met de Schumann-resonantie werd nieuw DNA aangemaakt, in de overige buisjes werd geen DNA gevormd.

Vandaag de dag is het vanwege alle kunstmatige straling in de atmosfeer een stuk lastiger om de Schumann-resonantie nauwkeurig te meten. Het lijkt erop dat onze draadloze apparaten het natuurlijke signaal verdringen dat ons lichaam nodig heeft om goed te kunnen functioneren.

Bron: Collective-evolution.com

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

12 reacties

 1. Het was niet Schumann, maar Tesla die de hartslag van Aarde heeft ontdekt. Nog 50 jaar voor Schumann, tijdens zijn Colorado Springs bliksem experimenten, vertelde Tesla dat planeet Aarde een resonantie had en dat die zo rond 8 Hz moest zijn (klopt ook, is niet overal hetzelfde) en wat Schumann 50 jaar later met zijn berekeningen slechts bevestigde… De zgn. ‘Schumann resonantie” draagt daarom ten onrechte niet alleen de naam van Schumann, maar daarnaast wordt Schumann ook ten onrechte als de ontdekker ervan vereerd. Deze info (Tesla vs. Resonantie) kan makkelijk gecheckt worden.

  “Tesla investigated atmospheric electricity, observing lightning signals via his receivers. Tesla stated that he observed stationary waves during this time. The great distances and the nature of what Tesla was detecting from lightning storms confirmed his belief that the earth had a resonant frequency.” http://en.wikipedia.org/wiki/Nikola_Tesla#Colorado_Springs

  1 likes
 2. En daarom rijzen de umts masten de pan uit,word wifi steeds krachtiger.Alles werkt weer samen met de satelieten en Haarp.Veel mensen worden regelmatig opeens depressief door verlaging van de frequentie meestal is dit zo rond de 6.5 hz of je verhoogt het en ontstaat er irritatie en boosheid. Erg verknipt allemaal en veel mensen die zich daar nog steeds niet van bewust zijn.Zo houd je de mensheid in een constante schommeling waardoor de evolutie erg word vertraagd.Maar goed het word toch altijd afgedaan als complot denken.Voorlopig komen er steeds meer mensen bij die afhankelijk worden gemaakt van antie depressieva en kalmeringsmiddelen en zo is het balletje weer rond.Schep meer zombies ,die denken zelf niet meer maar laten voor zich denken.

  0 likes
 3. Weet iemand of de Schumann resonantie gestegen is of niet? Voor mij klinkt het niet meer dan logisch, maar ik hoor tegenstrijdige berichten.. Er wordt geschreven dat ie hetzelfde is, er wordt ook geschreven dat ie wel omhoog is gegaan maar ze het vermaskeren dmv HAARP..

  0 likes
 4. aangezien het leven op aarde is geevolueerd is het niet onaannemelijk dat de omstandigheden van de aarde zeer belangrijk is voor het welzijn van dat leven.

  Wat echter kant en klare nonsens is is de een na laatste alinea. DNA is voorbehouden aan leven wezens en virussen (nee, virussen zijn geen levende wezens). Water (H2O) heeft geen DNA, en dat kan dus ook niet verwijdert worden.

  Vermoedelijk steekt het allemaal net iets anders in elkaar dan hoe het hier gepresenteerd wordt.

  0 likes
 5. [quote name=”ko”]Weet iemand of de Schumann resonantie gestegen is of niet? Voor mij klinkt het niet meer dan logisch, maar ik hoor tegenstrijdige berichten.. Er wordt geschreven dat ie hetzelfde is, er wordt ook geschreven dat ie wel omhoog is gegaan maar ze het vermaskeren dmv HAARP..[/quote]
  Afgezien van kleine variaties kan worden gezegd…

  Schumann-resonantie = lichtsnelheid/omtrek aarde

  Zowel de lichtsnelheid als de omtrek van de aarde zijn een constante. De Schumann-resonantie is dientengevolge ook een constante en bedraagt dus altijd ongeveer 300.000 km/sec / 40.000 km = 7,5 Hz.

  0 likes
 6. [quote name=”Bert”][quote name=”ko”]Weet iemand of de Schumann resonantie gestegen is of niet? Voor mij klinkt het niet meer dan logisch, maar ik hoor tegenstrijdige berichten.. Er wordt geschreven dat ie hetzelfde is, er wordt ook geschreven dat ie wel omhoog is gegaan maar ze het vermaskeren dmv HAARP..[/quote]
  Afgezien van kleine variaties kan worden gezegd…

  Schumann-resonantie = lichtsnelheid/omtrek aarde

  Zowel de lichtsnelheid als de omtrek van de aarde zijn een constante. De Schumann-resonantie is dientengevolge ook een constante en bedraagt dus altijd ongeveer 300.000 km/sec / 40.000 km = 7,5 Hz.[/quote]

  Dat de lichtsnelheid constant is is een assumptie.

  0 likes
 7. Ko,wat bedoel je met assumptie?

  0 likes
 8. [quote name=”Westbound”]Ko,wat bedoel je met assumptie?[/quote]
  Het tegenovergestelde van een consumptie…

  0 likes
 9. [quote name=”Westbound”]Ko,wat bedoel je met assumptie?[/quote]

  Aanname /veronderstelling

  0 likes
 10. [quote name=”Westbound”]Ko,wat bedoel je met assumptie?[/quote]

  een duur woord voor “aanname of veronderstelling”

  0 likes
 11. at wesley..misschien zit er geen dna in het water kwa eigen dna ..maar er kan wel dna in water leven lijjkt me…water is noodzakelijk voor veel leven..dus geloof wel dat er dna in water kan leven en sterven met of zonder die frequentie…dit is net zo cruciaal alsof ons dna in water zou zitten. dus het maakt niets uit als je het mij vraagt.

  0 likes
 12. Wat is het nou met die alfa-golven?
  In dit artikel staat:

  Hij vergeleek EEG’s met elektromagnetische velden in de natuur en kwam tot de ontdekking dat de Schumann-resonantie zeer dicht in de buurt komt van de frequentie van alfa-golven, hersengolven die aangeven dat iemand op een ontspannen manier alert is.

  Heel fijn leuk goed enzo.

  Maar hier
  https://www.ninefornews.nl/gezondheid/651-de-invloed-van-tv-op-ons-bewustzijn
  staat

  Wanneer een mens televisie kijkt, lijkt het alsof het brein langzaam tot stilstand komt, waarbij relatief lage alfa-golven te zien zijn op het EEG.

  en

  Naast de neurologische effecten is TV ook schadelijk voor het zelfbeeld doordat men het gevoel kan krijgen zich te moeten conformeren aan een bepaalde standaard op het gebied van uitelijk vertoon. Televisie heeft er ook voor gezorgd dat er een cultuur heerst waarin angst de hoofdrol speelt. Er wordt immers constant ingewerkt op de sensaties.

  Niet leuk fijn en blij dus.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

rutte

Ongekend populair? 87 procent Nederlanders wil dat Rutte ophoepelt

De partij van premier Mark Rutte staat ...

rutte

Wilders: ‘Rutte laat Nederlanders keihard in de steek. Schandalig!’

Premier Mark Rutte zat vrijdag aan het ...