Propaganda

Groenland smelt niet weg: NASA slaat plank volledig mis

Help anderen door deze informatie met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Gisteren maakte NASA bekend dat de bovenste ijslaag van Groenland extreem snel smelt. Daar klopt niets van, zo zeggen wetenschappers.

Volgens de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie is de ijslaag van Groenland voor 97 procent aan het smelten door een ongewoon sterke warmtekoepel.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

De ogenschijnlijk ongewone gebeurtenis had echter niets te maken met warme lucht, aldus glaciologen. Zij zaten er al op te wachten.

Cyclus

“Uit ijskernen blijkt dat dit soort gebeurtenissen gemiddeld genomen iedere 150 jaar voorkomt. Omdat een dergelijke smelting voor het laatst in 1889 is waargenomen, is er niets ongewoons aan,” zei glacioloog Lora Koenig. Zij is lid van een onderzoeksteam dat de satellietbeelden analyseert.

In plaats van een normale 150-jarige planetaire cyclus, spreekt NASA in haar rapport van een ‘ongekend’ snelle smelting van het ijs als gevolg van een warme luchtlaag, of warmtekoepel boven Groenland die het weer al sinds het einde van de maand mei in zijn greep houdt.

De koepel bleef op 8 juli jongstleden boven Groenland hangen en verdween op 16 juli langzamerhand samen met het ijs, aldus NASA. Het enige wat hier ‘ongekend’ kan worden genoemd is het rapport van NASA zelf, aldus sceptici.

Woordenboeken

“NASA zou opstellers van persberichten moeten voorzien van woordenboeken,” grapte klimatoloog Patrick J. Michaels. “Het is nogal wat om extreme droogte te wijten aan klimaatverandering,” zei klimaatscepticus Anthony Watts. “Als je naar het verleden kijkt ontdek je dat gebeurtenissen die vandaag de dag worden omschreven als ‘ongekend’ veel vaker voorkomen en eigenlijk heel gewoon zijn.”

Critici menen dat NASA zich teveel is gaan bemoeien met de aarde en het klimaat in plaats van ruimte en ruimtevaart.

Smeltlaag

Uit het werk van Kaitlin Keegan van de Dartmouth-universiteit blijkt de 150-jarige cyclus ook uit verschillende Groenlandse ijskernen die zijn gedateerd op enkele duizenden jaren oud. “In Groenland zijn op verschillende plaatsen ijsboringen verricht tot aan het gesteente,” schreef ze. “In de afgelopen 10.000 jaar is voor iedere 150 jaar een smeltlaag terug te vinden.”

NASA-ijswetenschapper Tom Wagner vertelde de Associated Press dat onderzoekers eigenlijk niet precies weten hoeveel ijs op Groenland is gesmolten, maar dat het ijs inmiddels alweer aan het bevriezen is.

Misleiden

In september vorig jaar werden de uitgevers van de meest prestigieuze atlas ter wereld door de Universiteit van Cambridge betrapt op het misleiden van de bevolking. In de nieuwste editie had de Times Atlas of the World een enorm kustgebied van Groenland niet wit, maar groen gekleurd. De atlas wordt gepubliceerd door HarperCollins, eigendom van Rupert Murdoch.

Een groep toonaangevende ijswetenschappers schreef toen dat de veranderingen ‘incorrect en misleidend’ waren en dat er nauwelijks sprake is van afname van de ijsbedekking. In de afgelopen 12 jaar hebben ze een afname gemeten van ongeveer 0,1 procent.

Daarnaast is uit Franse satellietfoto’s gebleken dat gletsjers in de Karakoram, een gebergte in Centraal-Azië, het laatste decennium zijn gegroeid. Elk jaar bleek er 0,11 tot 0,22 meter ijs bij te komen.

In april riepen vijftig ex-astronauten, wetenschappers en ingenieurs van de NASA de ruimtevaartorganisatie per brief op om nu eens een einde te maken aan het verspreiden van onjuiste informatie.

Bron: Foxnews.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

31 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
magdalena
magdalena
11 jaren geleden

Niet zo raar ,bij wie behoord NASA .

Max
Max
11 jaren geleden

NASA who?

M. Brandenburg
M. Brandenburg
11 jaren geleden

De 50 wetenschappers(oud-medewerkers van NASA), riepen niet alleen op te stoppen met onjuiste informatie, men riep NASA nadrukkelijk op met ongefundeerde uitspraken over man made global warming die nog steeds niet is aangetoond, en waar de bewijzen juist in de richting van Nature made warming wijzen. Die vervolgens doodleuk wordt verzwegen.

Gelukkig is de wetenschap zich langzaam aan het opschonen, en worden kritische onderzoeken nu wel gepubliceerd, nadat de peer viewed wetenschappers eerst gezuiverd diende te worden van rotte elementen die elk kritisch geluid negeerde en niet eens in aanmerking liet komen voor publicatie. Nu dit wel gebeurd zien we dat de kritische geluiden wonderwel allemaal onderbouwd zijn met werkelijk onderzoek en werkelijke data voor een ieder opvraagbaar. Integenstelling tot de alarmisten die enkel met modellen werken en cijfers en onderzoek geheim trachten te houden.

True flag
True flag
11 jaren geleden

Aan de andere kant is de bron,Fox News ook niet onweersproken:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Fox_News_Channel

Back to top button
31
0
We lezen graag je reactie!x