Homepagina » Financieel » ‘Schulden wegstrepen en met een schone lei beginnen’

‘Schulden wegstrepen en met een schone lei beginnen’

We moeten alle schulden wegstrepen en opnieuw beginnen, zegt Tex Gunning, de tweede man van AkzoNobel, in een gesprek met Hans de Geus in ‘De Crisis Voorbij’.

De crisis waar we in zitten wordt verkeerd begrepen en dus ook niet opgelost, aldus een bewierrookte, licht esoterische Gunning.

Wrakke boel

We moeten door het proces om te ontdekken dat het niet zozeer een economische, alswel een waardencrisis is. Doordat we onbevangen teren op grondstoffen, energiebronnen en ‘samen-leven’ heeft de generatie van Gunning een wrakke boel achtergelaten.

We zijn nergens meer zeker van, we dénken een goed pensioen in het vooruitzicht te hebben, maar intussen hebben de babyboomers alles al geconsumeerd.

Co-existentie

Er zit slechts één letter verschil tussen de woorden ‘co-existentie’ en ‘no-existentie’. Of we weer leren samenleven met elkaar, maar ook met de derde wereld zal bepalend zijn voor onze eigen toekomst.

Zekerheden zijn er niet, we moeten onze eigen kinderen leren dat de enige zekerheid hun vermogen is om zich met anderen te verbinden.

Raak geïnspireerd door Tex Gunning

Bron: RTL.nl

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • René Niemeijer schreef:

  Die laatste zin is de mooiste die ik in de afgelopen 2 jaar gelezen heb.

  0 likes
 • ikzelfzelf schreef:

  Lol, schulden wegstrepen en weer opnieuw beginnen met de mensen te slaveren.
  Geld zijn de ketens die de mens tot slaaf maakt, dus niets wegstrepen maar jullie dombo’s [hoge heertjes]wegtrappen en in vrijheid verdergaan [degene die er klaar voor zijn naar de 5e dimensie en de rest opnieuw in vrijheid in de 3e dimensie].

  Ik doe een beroep op mijn vrije wil.En mijn vrije wil is dat iedereen op aarde [alle levende wezens] over hun vrije wil mogen beschikken en gebruik mogen maken van alle [schone] grondstoffen die de aarde voortbrengt [zoals het systeem van het venus project].

  0 likes
 • King of Light schreef:

  Ongelofelijk, een CEO van een multinational die het heeft begrepen. Kijken of de rest ook dat gezonde verstand weer op kan roepen!!?
  Kunnen we niet een Gouden Duim Trofee in het leven roepen of zo. Zo kan je namelijk als Niburu.nl en SOPN flink aan de weg timmeren en naamsbekendheid. Hint

  0 likes
 • Lucien schreef:

  “we moeten onze eigen kinderen leren dat de enige zekerheid hun vermogen is om zich met anderen te verbinden.” En ondertussen zit alle eigendom bij de babyboomers en mogen de kinderen er zelf voor gaan werken in een onmogelijke situatie. Rot toch op met die zever en geef gewoon de kinderen ook een kans, rot-babyboomers! I.p.v. te wachten tot je dood valt om je eigendommen door te geven aan je kinderen, doe het terwijl je leeft en ga zelf materieel boeten voor je overconsumptie. De kinderen mogen tenslotte uw vuil opkuisen!

  0 likes
 • San schreef:

  Er zijn genoeg grondstoffen en andere natuurlijke middelen op deze aarde om iedere wereldburger zeven keer per dag van een volledige maaltijd te voorzien en een menswaardig leven te laten leiden. Wanneer de laatste boom is gekapt, de laatste rivier vervuild en het laatste voedsel vergiftigd (lees dna gemanipuleerd) zal de mens er achter komen dat je geld NIET kunt eten.

  0 likes
 • Sipco schreef:

  De laatste zin werd door de indiaan toegepast.Zij noemden hun grond “childsland”!!!Was de indiaan maar baas gebleven!!Tegenwoordig heet het egotrippersland door de “WHITE FOOL”!!!!!

  0 likes
 • Ruben schreef:

  En geldt dit wegstrepen van schulden dan ook voor de gewone mensen met bijvoorbeeld een hypotheek of andere lening? Indien ja, mooi initiatief.

  0 likes
 • ikzelfzelf schreef:

  De hoge heertjes hebben altijd mooie woorden maar hun daden zijn misselijkmakend.

  Voor degene die in deze meneer geloven is het misschien beter om eens te kijken wat voor bedrijf akzonobel is.

  http://nl.wikipedia.org/wiki/AkzoNobel

  We moeten onze kinderen leren wat goed en slecht voor ons is en akzonobel is een erg SLECHT iets voor moeder aarde en al het leven er op [of er onder].

  0 likes
 • Ronald schreef:

  Zoals ik het zie is er helemaal geen crisis. Het enige wat ons tegenhoudt is dat bijna alle landen ter wereld de staatsschuld niet meer kunnen betalen. Dus de zakkenvullers van Bilderberg & Co, die moeten aangepakt worden. Ik woon in een derde wereldland en zie dat mensen ook gelukkig zijn zonder geld. En het geld dat hier is maakt de mensen ongelukkig!

  Ronald, Cambodja

  0 likes
 • Vonzie schreef:

  [quote name=”Ruben”]En geldt dit wegstrepen van schulden dan ook voor de gewone mensen met bijvoorbeeld een hypotheek of andere lening? Indien ja, mooi initiatief.[/quote]

  Lever jij dan je huis weer in? Anders koop ik ook nog snel een huis 😉

  0 likes
 • Sjonnie schreef:

  Als het gedachtegoed wat deze heer uit brengt waar is, wat doet ie dan in hemelsnaam bij een multinational.
  Of weet hij inmiddels al wel van het invoeren van NESARA (LOL)

  0 likes
 • King of Light schreef:

  Dames, heren niet zo negatief, kijk hoe u nu zelf reageerd. Misschien bedoeld de CEO het wel goed en heeft hij het licht gezien. Respecteer dat en geef een ieder een kans. Niemand van u hier kent zijn ware achtergrond, dus pas op wat u zegt. U allen pompt in 1 klap massa’s negatieve energie uit en da’s niet goed. Herinner u dat u iemand behandeld zoals u zelf behandeld wenst te worden, dat heeft een veel groter effect.

  0 likes
 • Joker schreef:

  Tex, streep niet alleen alle schulden weg, om opnieuw te beginnen, maar laat iedereen die méér op zijn bankrekening hebben staan dan 10.000 euro, zijn geld inleveren om het -mondiaal gezien- te verdelen onder alle mensen. Laat iedereen met een gelijke hoeveelheid geld opnieuw beginnen. Ik neem aan dat je dáár geen voorstander van bent, geldwolf!

  0 likes
 • Eden schreef:

  [quote name=”Ruben”]En geldt dit wegstrepen van schulden dan ook voor de gewone mensen met bijvoorbeeld een hypotheek of andere lening? Indien ja, mooi initiatief.[/quote]
  Dat heeft IJsland gedaan en dat is ze goed bevallen, dunkt mij, maar je hoort er NIETS over in de media, uiteraard. 🙂

  0 likes
 • Lucien schreef:

  @King of Light: Zie het verschil tussen realiteit en negativiteit en zeg dan iets zinnigs.

  0 likes
 • Vonzie schreef:

  [quote name=”Eden”][quote name=”Ruben”]En geldt dit wegstrepen van schulden dan ook voor de gewone mensen met bijvoorbeeld een hypotheek of andere lening? Indien ja, mooi initiatief.[/quote]
  Dat heeft IJsland gedaan en dat is ze goed bevallen, dunkt mij, maar je hoort er NIETS over in de media, uiteraard. :)[/quote]
  Ook in Nederland speelt dit achter gesloten deuren af. Het is de uiterste oplossing. Bovendien gaat het dan net zoals in Ijsland om Alleen de hypotheekschulden boven de 110% van alle bezittingen van de eigenaren (inclusief de waarde van het huis zelf) wordt kwijtgescholden. Daarbij moet je bedenken dat aflossing in IJsland verplicht is zodat het slechts om een handjevol mensen gaat.

  0 likes
 • Loes Fennik-Hartman schreef:

  in dit stuk kwam weer het woord babyboomers voor en als ik weer hoor dat ze alles geconsumeerd hebben dan gaan mijn stekels rechtop. Mijn man is babyboomer en werkt al vanaf zijn 14e. Ze vergeten te vertellen dat 1/3e van de babyboomers als het al niet meer is voor de 65 jaar overleden zijn. Kortgeleden las ik ook dat er 38 miljoen aan pensioen binnenkomt en 27 miljoen verbruikt wordt. Dus wat gebeurt er dan met het overschot? Men moet eens ophouden fabeltjes te vertellen

  0 likes
 • Ed schreef:

  [quote name=”King of Light”]Dames, heren niet zo negatief, kijk hoe u nu zelf reageerd. Misschien bedoeld de CEO het wel goed en heeft hij het licht gezien. Respecteer dat en geef een ieder een kans. Niemand van u hier kent zijn ware achtergrond, dus pas op wat u zegt. U allen pompt in 1 klap massa’s negatieve energie uit en da’s niet goed. Herinner u dat u iemand behandeld zoals u zelf behandeld wenst te worden, dat heeft een veel groter effect.[/quote]

  Euh reageerd is met een T, nu is tegenwoordige tijd 🙂

  0 likes
 • lotus schreef:

  [quote name=”King of Light”]Ongelofelijk, een CEO van een multinational die het heeft begrepen. Kijken of de rest ook dat gezonde verstand weer op kan roepen!!?
  Kunnen we niet een Gouden Duim Trofee in het leven roepen of zo. Zo kan je namelijk als Niburu.nl en SOPN flink aan de weg timmeren en naamsbekendheid. Hint[/quote]
  Anton dicht zichzelf dan meteen de eerste gouden duim aan :)))

  0 likes
 • Lucien schreef:

  @ Loes Fennik-Hartman: Wie werkt er niet van zijn 14de? Vind je naar school gaan niet werken? Er wordt verdomd veel van kinderen verwacht op school + al die leugens dat ze van buiten moeten leren. Komt je man tekort aan pensioen? Heb je al eens gedacht aan onze kinderen, die hebben geen pensioen. En wie mag zijn leven beginnen in een vervuilde wereld? De kinderen. En wie mag alles opkuisen? De kinderen. Dus kom hier A.u.b. niet klagen, lees mijn eerste post maar eens, dan wordt je vast een heel stekelvarken.

  0 likes
 • bert50 schreef:

  Als je dat wil doen,moet je eerst je eigen burgers schuldvrij te maaken.
  Dan kan je eigen economie weer laten bloeien.
  Alleen ja je zit met de hypotheeken,maar ja de banken hebben al genoeg genomen van de burgers.
  Dus voer de plan maar uit in je eigen bevolking en nederland zal weer bloeien.

  0 likes
 • sus schreef:

  wat een lief gezicht en wat een wijze woorden. of hij nou een ceo bij akzon is of een zwerver in de straten van amsterdam – wat maakt het uit? misschien heeft deze ceo trouwens wel een inspirerend gesprek gehad met een zwerver… en zodoende die wijze woorden opgedaan… en nu gaat die het lekker door vertellen. wat best handig is: want juist als mensen op dergelijke posities wat licht zien schieten we lekker wat op! wat een zwerver in de straten van amsterdam zo van zich geeft – er kraait geen haan na… of toch wel?

  0 likes
 • sus schreef:

  “stap in het systeem en verander het van binnenuit.” na jarenlang liever ertegenaan geschopt te hebben overweeg ik deze mogelijkheid afgelopen maanden ook meer en meer. het raakt mij wel wat tex in het interview zo zegt. vooral ook zijn gedachten over onderwijs. ga zo door zal ik zeggen en breng het instituut openbaar onderwijs eens eindelijk in beweging! hij heeft zijn kinderen zeker op een privé school – zal ik ook doen als ik het geld had… maar nu moet ik het systeem van binnenuit aanpakken. en dat kost tijd. kracht. en liefde. ach ja… ~ tijd ~

  0 likes
 • sus schreef:

  …oftewel aandacht. want tijd zonder aandacht lijkt me wel leegte…

  0 likes
 • sus schreef:

  en dat is trouwens ook wel fijn – leegte – tijd zonder aandacht. en van ceo kan je ook wel eco maken… hihi. al die ceo’s transformeren nu naar eco’s…

  0 likes
 • erik schreef:

  Hoezo hebben de babyboomers alles opgeconsumeerd volgens mij is alles toch verdamt door verkeerde beleggingen,en is natuurlijk ook nog het nodige afgeroomd

  0 likes
 • ikzelfzelf schreef:

  [quote name=”sus”]wat een lief gezicht en wat een wijze woorden. of hij nou een ceo bij akzon is of een zwerver in de straten van amsterdam – wat maakt het uit? [/quote]

  Voor mij maakt het heel veel uit, want wat heb je nu aan schuldenvrij zijn als de aarde vergiftigd is en alles er op en er aan?
  Akzonobel is zo’n bedrijf die de boel vergiftigd.
  Eerst dat maar wegwerken en dan pas de schulden.

  We zullen de staatschulden helemaal niet moeten accepteren want die zijn buiten onze toestemming gebeurd en niet ten goede aan ons gekomen.
  Ik heb geen handtekening gezet [dat moet toch altijd bij een lening?].

  Misschien overtuigt dit de goed gelovigen.
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_Belgische_en_Nederlandse_deelnemers_van_Bilderbergconferenties

  Kijk eens welk bedrijf er in 2004 bij was [jaja akzonobel].
  Zouden ze het nu opeens menen met ons?

  0 likes
 • King of Light schreef:

  [quote name=”Ed”][quote name=”King of Light”]Dames, heren niet zo negatief, kijk hoe u nu zelf reageerd. Misschien bedoeld de CEO het wel goed en heeft hij het licht gezien. Respecteer dat en geef een ieder een kans. Niemand van u hier kent zijn ware achtergrond, dus pas op wat u zegt. U allen pompt in 1 klap massa’s negatieve energie uit en da’s niet goed.[/quote]

  Euh reageerd is met een T, nu is tegenwoordige tijd :)[/quote]

  Wat u niet weet is dat ik een hersenbloeding heb gehad en niet een meer in staat was een brief te schrijven, mede omdat in alles verkeerd schreef of omdraaide en ben nu weer zover gekomen na een jaar hard werken hieraan met eigenwilskracht zonder hulp van buitenaf, ik weer iets kan. Mag ik dan misschien af en toe een foutje maken. In dit stuk heb ik weer 4 woorden moeten herstellen omdat het nergens op sloeg. Ik hoop dat u dat begrijpt.

  0 likes
 • M. Brandneburg schreef:

  Wat ik me afvraag is of deze man zich zelf serieus neemt. Daarnaast hoop ik dat niemand van zijn collega´s zijn uitspraken leest, want dit zou direct een brevet van onvermogen inhouden voor de trieste man.

  Wegstrepen van schulden zou kunnen werken, indien banken en overheden schulden zouden hebben bij elkaar. Een bank zou een schuld hebben aan de overheid, de overheid heeft een schuld bij die bank en dan kan je gaan strepen. Echter dat is niet wat er speelt.

  Het probleem is landen eenzijdig die zich in de afgrond hebben geleend, via onverantwoorde uitgave patronen, waarbij structureel meer geld werd/wordt uitgegeven dan er binnenkomt. Deze landen hebben niets opeisbaars. Enkel schulden, en bewust gemaakte schulden zonder tegenprestatie kan je niet wegstrepen. Daar moet je keihard voor saneren, snijden in eigen vlees en lasten verlagen voor burger, maar vooral een heeeeeel kleine overheid die zijn plaats weet en werkt voor het volk ipv andersom.

  0 likes
 • King of Light schreef:

  [quote name=”Lucien”]@King of Light: Zie het verschil tussen realiteit en negativiteit en zeg dan iets zinnigs.[/quote]

  Uw realiteit is niet mijn realiteit. Ik zie zaken positief. Kijkt u nu eens wat onder dat artikel staat “RTL.nl” juist, Lucien gaat er dan niet een lampje branden. Vervolgens in de tekst “aldus een bewierrookte, licht esoterische Gunning”, Gaat er niet weer een lampje branden. Deze man wordt bijvoorbaad al voor gek verklaard door een mediagigant omdat hij er een andere denkwijze op na houd die niet conform het “normale denken” valt. Is dit zinnig genoeg, beste Lucien. De realist Gunning en de negatieve mediagigant. Duidelijk is de message niet overgekomen! Realiteit is dat dhr Gunning gelijk heeft en het systeem van NL en de EU niet houdbaar is en steeds meer mensen in de schulden gaat jagen. Dat de deurwaardersbranche al bevestigd. Zinniger kan het niet, beste Lucien.

  0 likes
 • berma schreef:

  Het klinkt misschien gek maar het lijkt mij dat we gewoon euro’s moeten gaan bijdrukken net zoals America.
  Wat is nu eigenlijk het nadeel,?Zolang we alleen het schuldendeel bijdrukken lijkt mij dat er niets geks gaat gebeuren.
  Er is geld gebrek, zolang dat bestaat blijft de waarde van de euro intact.
  Het is wat anders als er teveel euro’s bijgedrukt worden dan krijg je inflatie.

  0 likes
 • ikzelfzelf schreef:

  Jullie zullen het snel zien.
  Eerst worden wij razend snel in de schulden gegooid, zoals met fortis en zo meteen met de esm.

  Dan wordt er voorgesteld door heren als tex dat we iedereen schuldvrij moeten maken.
  En dan komen ze met een plan en een nieuw systeem.

  Het nieuwe systeem heeft 1 wereldbank en 1 wereldleider en 1 werelvaluta [een elektronisch betaalmiddel, geen contant geld maar plastic geld].
  En dat noemen ze de nieuwe wereld orde, maar het is niet de nieuwe wereld orde die een slechte naam heeft [zeggen ze dan].

  Benjamin Fullford gaat nog verder en zegt: iedereen schuldenvrij en een beginbedrag van 120.000 euro of dollar.
  Zodat de schaapjes blij zijn en er mee akkoord gaan.

  En allemaal bedacht door de vrijmetselaars.

  Laat me raden, Tex is een vrijmetselaar.

  0 likes
 • fair schreef:

  Iets wegstrepen wat er niet is, blijft in cijfers denkend!
  Wie daar in denk cijferd zichzelf weg en dat is wat er nu aan de hand is.
  Leuke cijfers op de bankrekening, alleen het leven is kloten! Als klaaggezang van mensen gaat spreken,dan hou je alleen cijfersvrienden over!!

  0 likes
 • Lucien schreef:

  @Knight of Light: “Deze man wordt bijvoorbaad al voor gek verklaard door een mediagigant omdat hij er een andere denkwijze op na houd die niet conform het “normale denken” valt” Ik zie dat toch nergens in dat artikel staan, + wordt ook niet geïnsinueerd.. Zou toch een gaan voor een “reality check” gaan, met alle respect voor uw medische toestand.

  0 likes
 • Lucien schreef:

  @ Berma: Kijk eens naar dit filmpje: http://www.youtube.com/watch?v=rC720Cl3N-0
  Zo zie je dat geld bijdrukken geen oplossing is.

  0 likes
 • fair schreef:

  Crisis brengt alleen maar oorlog, de vraag is alleen; hoelang kan de politiek het uitstellen
  !

  0 likes
 • misterice schreef:

  kijk nu met de verhoging van het pensioen eens dan! Het word nu geopperd dat we allemaal ouder worden dus we moeten dan maar meer gaan betalen voor ons pensioen!Ik had het idee de afgelopen 10 jaar dat we dat nu al 3x meer betalen aan ons pensioen!maar goed als ze in de jaren 80/90 met de handen uit die pensioenkas waren gebleven daar in den haag dan hadden we geen probleem gehad (zie uitzending zembla)! Nu word gewoon weg alles duurder eigen zorg word onbetaalbaar en ouderen betalen straks zoveel dat in mijn redenatie we straks weer in de kranten gaan lezen dat er ergens in nederland weer een bejaarde man of vrouw word gevonden die overleden is in zijn huiskamer en daar al maanden lag!Dit soort dingen gaan we straks weer steeds meer krijgen en de politiek is hier gewoon weg schuld aan! meer dan 130 mil. is er per jaar weg aan overheids uitgaven en ze weten niet waar het is!Dus net als deze man roep ik al 2 jaar dat de eenigste oplos.is dat alle schuld moet worden kwijt gescholden!

  0 likes
 • naamverplicht schreef:

  schulden kwijtschelden.

  Goed idee. Maar eerst wil ik een gigantische villa kopen met een hypotheek. Daarna mag het afstrepen van schulden beginnen!!!

  Tja een onrechtvaardig begin dus voor wie geen villa heeft gekocht met tophypotheek.

  0 likes
 • x

  Check Also

  Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  We maken met z’n allen veel te ...

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

  coronavaccin

  ‘Dringende wake-up call: Coronavaccin verandert ons DNA!’

  De overheid zegt dat de coronapandemie pas ...

  advocate

  Advocate doet boekje open over Obama, Biden en ‘criminele Clinton-kliek’: ‘Veel erger dan we dachten’

  Sidney Powell, advocate van oud-generaal Michael Flynn, ...

  >