UFO

‘Waarom wordt het UFO-onderwerp zo geridiculiseerd?’

Help mee door dit met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Echte wetenschappers nemen moeilijk weerlegbare UFO-waarnemingen serieus, stelt hoogleraar Geowetenschappen-Milieu Klaas van Egmond in reactie op uitspraken van docent lucht- en ruimtevaarttechniek aan de TU Delft Coen Vermeeren.

Enige tijd terug wilde Galilei met zijn ‘Hollandse kijker’ de toenmalige elite, de Paus, er van overtuigen dat de aarde om de zon draait.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Wat de Paus niet begreep kon niet waar zijn en dus weigerde hij te kijken. Galilei werd onder dreiging van huisarrest gedwongen om zijn door waarnemingen ondersteunde theorie in te trekken. Op dezelfde manier werd er volgens het AD een toezichtcommissie ingesteld om de uitlatingen van Vermeeren over UFO’s tot een minimum te beperken.

Irrationele ontkenning

Waarom toch altijd die angst voor nieuwe ideeën? De verworvenheden van de wetenschap als fatsoenlijke taal om op een hygiënische manier tot kennis van onszelf en de omringende wereld te komen moet natuurlijk worden gekoesterrd.

Voor zover Van Egmond weet beweert dr. ir. Coen Vermeeren alleen maar dat er inmiddels een overweldigende hoeveelheid foto- en videomateriaal is waarop onbekende vliegende objecten zijn te zien.

De door sceptici geuite veronderstelling dat al deze waarnemingen zijn te verklaren en dat er op zeer grote schaal wordt gefraudeerd is niet bij benadering waar te maken, stelt Van Egmond verder in de Volkskrant. Zolang ze dat niet kunnen ligt er een indrukwekkende reeks aan waarnemingen die een wetenschappelijke benadering behoeven, in plaats van irrationele ontkenning of ridiculisering.

Heftig

De hoogleraar vraagt zich af waarom hier zo heftig op wordt gereageerd. Is het zoals indertijd bij de Paus de angst voor het verlies van een oud wereldbeeld? Of is het wetenschappelijke arrogantie? Wat men niet begrijpt kan niet waar zijn? Waarom wordt het onderwerp zo geridiculiseerd terwijl een sceptische wetenschapsjournalist in Een Vandaag verdedigt waarom NASA met de Marsverkenner een grammofoonplaat heeft meegestuurd?

De echte wetenschappers nemen moeilijk weerlegbare waarnemingen serieus en nemen de uitdaging aan om met nieuwe wetenschappelijke verklaringen te komen, besluit Van Egmond. Echte wetenschappers zijn verwonderd. Een samenleving die zich niet meer verwondert kan beter haar universiteiten sluiten.

Klaas van Egmond is hoogleraar Geowetenschappen-Milieu aan de Universiteit Utrecht

Bron: Volkskrant.nl

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x