Homepagina » Buitenland » Onderzoek naar 3 mogelijke nieuwe bijwerkingen van mRNA-prikken, Pfizer & Moderna onderuit op beurs
onder
Foto: Agência Brasília CC BY 2.0

Onderzoek naar 3 mogelijke nieuwe bijwerkingen van mRNA-prikken, Pfizer & Moderna onderuit op beurs

Het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) doet onderzoek naar drie nieuwe aandoeningen die zijn gemeld na toediening van de vaccins van Pfizer en Moderna om vast te stellen of het gaat om nieuwe bijwerkingen.

De aandoeningen – erythema multiforme, een vorm van huiduitslag; glomerulonefritis, ontsteking van de nieren; en nefrotisch syndroom, een aandoening die gepaard gaat met groot eiwitverlies met de urine – worden onderzocht door de veiligheidscommissie van de EMA.

Geen informatie over het aantal gevallen

In Europa zijn tot 29 juli meer dan 43,5 miljoen doses van het Moderna-vaccin toegediend. Er zijn meer dan 330 miljoen Pfizer-prikken gezet.

Afgelopen maand zag de EMA een mogelijk verband tussen hartontsteking en de mRNA-vaccins. De waakhond gaf geen informatie over het aantal gevallen van de nieuwe aandoeningen dat geregistreerd is.

Moderna en Pfizer onderuit op de beurs

De EMA deed al onderzoek naar menstruatiestoornissen die optreden na vaccinatie. Bijwerkingencentrum Lareb heeft tot dusver meer dan 1000 meldingen van menstruatiestoornissen na een coronavaccinatie ontvangen. Het gaat om klachten zoals het uitblijven van de menstruatie, heviger menstruatie, doorbraakbloedingen en bloedingen na de overgang.

Na het nieuws gingen Moderna, BioNTech en Pfizer onderuit op de beurs. Het aandeel van Moderna kelderde 16 procent. BioNTech leverde 14,4 procent in en Pfizer bijna vier procent.


[Reuters]

4.9 72 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
89 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Wolfje168
Wolfje168
2 maanden geleden

Moderna, BioNTech en Pfizer zijn in ieder geval op geen enkele manier aansprakelijk te stellen in geval de klachten worden veroorzaakt door hun ‘vaccins’.

Wolfje168
Wolfje168
2 maanden geleden

‘Maximaal 100 IC bedden voor Corona patiënten. Gommers maakt weer stemming op de grootste ‘nieuws’ site van Nederland. Lees het artkel.

Annette
Annette
2 maanden geleden

Mooi dat die aandelen hard achteruit gaan. Het begint de aandeelhouders schijnbaar dun in de broek te lopen. Trouwens… zoveel maakt het niet uit. Die aandelen zijn nu 16, 14 en 4% naar beneden gegaan, maar dat is WEL, nadat ze kort geleden natuurlijk flink gestegen waren. Zo werkt dat met aandelen.
Het heeft iets sinisters, dat er dus mensen zijn, die geld verdienen aan de ellende van anderen. Maar ja, er zijn genoeg mensen die eigenlijk het begrip mens niet meer waard zijn. Dat geldt voor velen in de politiek, maar ook in de gezondheidszorg. IK kan er met mijn verstand nog steeds niet bij, dat er zovelen in huisartsenposten, ziekenhuizen en dergelijke werken, wetende hoeveel ellende de huidige prikkentroep veroorzaken. Zij hebben schijnbaar hun gevoel totaal uitgeschakeld. O, natuurlijk, als je ingeënt bent, wordt je gevoel automatisch uitgeschakeld.
Wat betreft die bijwerkingen: ik ben geen dokter, ik ben geen verpleegster en ik ben geen wetenschapper, maar ik heb WEL nog gezond verstand. IK ben totaal niet verbaasd over de nieuwe bijwerkingen. Er zullen er de komende maanden nog velen bij komen.

Arnie
Arnie
2 maanden geleden

Gewoon je mouwtje opstropen, zijn maar milde bijwerkingen, eiwtit verlies via de urine kan geen kwaad betekend dat er nier falen optreed, hoef je je helemaal niet druk om te maken…..

x

Check Also

moderna

Nederland gaat door met Moderna ondanks hartschade

Door Martijn Bloem, Karel Beckman. Nederland is ...

wetenschapper

Poolse wetenschapper ontdekt aluminium parasieten en eitjes in coronaprik: ‘Ontstellend’

Een Poolse wetenschapper heeft aluminium parasieten ontdekt ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

89
0
We lezen graag je reactie!x