Homepagina » Buitenland » EU-superstaat: Brusselse bureaucraat Martin Schulz pleit voor federaal Europa
EU-superstaat: Brusselse bureaucraat Martin Schulz pleit voor federaal Europa

EU-superstaat: Brusselse bureaucraat Martin Schulz pleit voor federaal Europa

Martin Schulz, de voorzitter van het Europees Parlement, pleit in de nasleep van de Brexit voor een federale overheid in de EU.

Schulz schrijft in een opiniestuk voor de Frankfurter Allgemeine Zeitung dat het tijd is dat de Europese Commissie wordt vervangen door een ‘echte Europese overheid’. Als burgers niet tevreden zijn, kunnen ze de centrale Europese overheid vervangen door middel van verkiezingen, voegt hij toe.

Controversieel

Schulz is een controversieel figuur omdat hij vastbesloten is Europa verder te integreren. De Britse oud-Europarlementariër Godfrey Bloom noemde hem ooit ‘een ondemocratische fascist’ toen hij de anti-Europese houding van de Britten hekelde.

Schulz houdt echter vol dat zijn voorstel over een Europese overheid niet alleen maar ‘meer Europa’ betekent. “We moeten duidelijk aangeven wat burgers kunnen en moeten verwachten in bepaalde delen van de EU,” zei hij.

Schulz wil ook dat het Europees Parlement wordt uitgebreid met een tweede kamer, die bestaat uit afgezanten van de lidstaten, vergelijkbaar met de Amerikaanse Senaat of de Duitse Bondsraad. Het is niet waarschijnlijk dat hij op steun kan rekenen. Ook binnen zijn eigen partij, de SPD, is hij niet geliefd.

Slaat nergens op

Partijleider Sigmar Gabriel wil juist dat de rol van Brussel verkleint. In gesprek met de Neue Osnabrücker Zeitung zei hij dat de Europese Commissie flink moet worden ingekrompen.

Hij bekritiseerde de manier waarop de commissie functioneert. Nu is het zo dat iedere lidstaat een commissaris aanwijst. “Een Europa waarin 27 eurocommissarissen zichzelf willen bewijzen, dat slaat nergens op,” zei hij.

[Telegraph, Express]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • pieter schreef:

  Een tweede kamer? De EU bulkt blijkbaar van de poen. De EU telt 46.356 bureaucraten. Topambtenaren vangen 18.000 E maandelijks, belastingvrij uiteraard. De 751 euro-parlementariërs wordt maandelijks 13.000 E in het loonzakje gedropt. Tel daarbij 1.000 E per dag voor de verplaatsing van Brussel naar de Toren van Babel in Straatsburg. Een eurocommissaris tikt af op 25.000/maand.

  Bovendien kunnen onze verkozenen lekker cumuleren met bestuurszitjes in megabedrijven om de belangen van hun broodheren achter de coulissen te behartigen.
  Een tweede kamer terwijl het huidige parlement niet eens wetgevende bevoegdheden heeft. Als Schulz meent hiermee sympathie los te weken voor zijn eurowinkel dan houdt hij de doorsnee Europeaan voor mentaal gebrekkig.

  24 likes
  • Profiler schreef:

   Vergeet de declaraties ook niet, het bekijken van exposities met een glaasje wijn in de hand kan al gedeclareerd worden..kamertje in kamertje uit formuliertje invullen en weer door.

   Kortom zuipen, hoeren en snoeren op kosten van…ONS! Het lijkt het Oude Rome wel ben alleen benieuwd wanneer dit rijk uit elkaar valt. Desintegratie is ingezet..

   12 likes
  • onbekend schreef:

   Mentaal gebrekkig?
   Inderdaad, een comateuze toestand.
   (Gelukkig doet de Zweedse overheid wel wat aan het probleem, want zij zorgen ervoor dat het vrouwelijk deel van de bevolking wordt uitgerust met een geheim wapen.)

   1 likes
  • pjoter schreef:

   ha ha ha, dass sind sie, nur sie erkennen, dass noch nicht,

   0 likes
 • exegese schreef:

  De ware intentie van de EU begint langzaam door te schemeren. Een EU-nazistaat waar vanuit één centraal punt met ijzeren vuist geregeerd gaat worden. Gewoon alles inleveren en genoegen nemen met een paar toegeworpen kruimels, niet zeuren, doorwerken tot je bezwijkt en als je niet meer rendabel bent ga je naar de sloop(middels een donorcodicil kunnen bruikbare onderdelen nog even uit een levend lichaam gesneden worden om anderen misschien weer een tijdje rendabel te krijgen) Het einde van de eigen identiteit, einde eigen cultuur, einde alle eigenheid, gewoon één grote slaafse eenheidsworst om de elite te dienen. Dat wordt uiteindelijk onze toekomst in de EU. Van mij mag het uitéén vallen, vandaag nog !

  11 likes
 • Sunshine schreef:

  Ik pleit voor één grote mentale kliniek voor Eurofielen.
  Juncker, Schaubee, Schulz en Merkel krijgen daar een ereplaats in de eerste rij isolatiekamers. Gratis levenslange medicatie. Die lui mogen niet eens vrij rondlopen.

  5 likes
 • eNdEmiOn schreef:

  Als je zaken wilt veranderen dan kan het veel beter dan door te blijven gaan met dat oude en zwaar achterhaalde systeem van regeringen. De technologie maakt het meer dan mogelijk om met een systeem te werken waar daadwerkelijk iedere bewoner van een bepaald gebied direct inspraak heeft en dus ook gewoon echt z’n stem kan laten horen ipv dat over te laten aan een of andere “vertegenwoordiging”.

  3 likes
 • Loki schreef:

  Schulz schrijft in een opiniestuk voor de Frankfurter Allgemeine Zeitung dat het tijd is dat de Europese Commissie wordt vervangen door een ‘echte Europese overheid’. Als burgers niet tevreden zijn, kunnen ze de centrale Europese overheid vervangen door middel van verkiezingen, voegt hij toe.

  Of dat helpt? Dit is gewoon lachwekkend en een mooi zoethoudertje.

  3 likes
 • faith schreef:

  Voor gek verklaren is een beetje overdreven maar je loopt wel achter.
  Je vergeet helemaal de actualiteiten, de nieuwste ontwikkelingen te blijven volgen.
  In plaats daarvan zit je ouwe meuk te lezen die verzonnen is door machtswellustelingen, om jou maar het idee te geven dat ze machtig zijn en aan de macht blijven en je gelooft het nog ook.
  Laat je niet misleiden.
  Hier nog maar een keer Benjamin Fulford en als je die gezien hebt, want het lijkt wel of sommige mensen bepaalde links niet willen zien, dan weet je dat het gedaan is met de kliek waar jij nu nog enorm tegenop kijkt.

  https://www.youtube.com/watch?v=gY5la22nTGs

  1 likes
  • eNdEmiOn schreef:

   Het zou leuk zijn als het waar is maar ik durf te wedden dat die deadline van 10 juli er op 11 juli of later weer een smoes volgt met uitstel oid.

   0 likes
   • Hoop maakt z'n eigen magie schreef:

    Aan eNdEmiOn; Als we ervan uitgaan, dat alles wat ondernomen wordt, al bij voorbaat mislukt dan komen we nergens. Benjamin Fulford is ontzettend dapper, vind ik. Zijn berichten geven ontzettend veel hoop, iets wat we hard nodig hebben, momenteel. En….als je iets probeert, dan kan het weleens dat het wat uitstel krijgt, toch?
    Zijn intentie is heel bijzonder, vind ik.

    1 likes
    • eNdEmiOn schreef:

     Of het propageert juist inactiviteit van er gebeurt van alles achter de schermen dus maak je maar niet druk en wacht het gewoon af en voor je het weet heb je net zo lang gewacht totdat het te laat is.

     0 likes
  • Elise49 schreef:

   Ik maak alleen maar analyses om te laten zien hoe het in elkaar zit. Ik voel me ook niet verantwoordelijk om wat zij doen. Daarmee zeg ik niet dat het wel anders moet. Probleem is meer dat alle gewone mensen op deze wereld verandering moeten willen, want anders werkt het niet. Meestal gebeurt totale bewustwording na een hoop geweld/oorlog/ellende enz. Wij zijn ook “wakker” geworden door misstanden,corruptie verhalen, eigen ellende, door kennis enz. En macht is lelijk, macht/een soort van systeem bestaat al sinds de mens rondloopt. Ga je nog dieper, dan kom je weer bij de natuurwetten uit. Het is een terugkerende cycli, waar niemand vat op heeft. Je kunt het in je eigen omgeving nog wel een beetje sturen. De balans houden. Moet je wel veel geduld hebben. Vergeven en vergeten. Tijd hebben speelt daarbij een grote rol, want het mensen systeem/systeem natuur wordt steeds sneller afgebroken. Dat bedoelt men dus in de Hebreeuwse bijbel: teken dat de tijd voorbij is. Het gedachte goed van Jezus komt vanzelf terug. Ik ben niet gelovig(ik hang niet specifiek 1 geloof aan), maar zie dit puur als kennis/logisch gevolg.
   De berekening dat het dit jaar(begin totale bewustwording/opname/rapture) zal gebeuren kan wel kloppen. Financieel systeem is gebaseerd op de shemitah berekening(planeten standen/cycli) op 7 jaar. Zelfs de Dogon hebben die planeten cycli. Mijn berekening Maya(planeten standen/melkweg) cycli 5125-2016=3109(pagina bijbel teken dat de tijd voorbij is) Verlossing door ellende en tegelijkertijd moet het mensen samen gaan brengen. Na een ramp gaan mensen weer opbouwen/samen werken enz. Het geheel is dus niet alleen zaligmakend, het doet ook veel pijn.
   Faith, als jij zo blijft denken, dan zul je harde klappen te verwerken krijgen. Veranderingen gaan altijd gepaard met chaos, daarna pas een oplossing. Dat moet je nu toch wel weten. Door levenservaring. Je moet je dus geestelijk voor gaan bereiden. Ik zeg dit uit voorzorg. Ik bedoel het goed.

   0 likes
   • faith schreef:

    Maar miljoenen denken zo Elise, ik ben de enige niet. Als dat zo zou zijn zou ik je nog kunnen begrijpen dat je me een lunatic vind. Maar het wemelt van die mensen.
    Je lijkt me dat jij een beetje een eenling aan het worden bent.
    Ook verstandig dat jij je voor gaat bereiden, maar misschien ben je al voorbereid, je weet het maar nooit, dat kun je hier aan de buitenkant van een mens nooit zien natuurlijk, hoe iemand zich ook voordoet.
    En ja, veranderingen gaan gepaard net chaos, niemand weet hoe het er uit gaat zien als de boel instort.
    Het is al bezig met instorten, al een paar weken, we zitten we al in een vrije val.
    Succes ermee.

    1 likes
 • faith schreef:

  Nu weer willen ze iedereen oppakken die tegen een stel psychopaten zijn. Hoe gek wil je het hebben.
  De hele wereld lijkt wel een klucht en dan denken die verwarde geesten dat we ze nog serieus nemen ook.
  Zo gek als een deur zijn ze, dat clubje arrogantjes die zichzelf om de een of andere wazige reden boven ons uitgehesen hebben.
  Dat ze maar dezelfde behandeling krijgen die ze voor ons verzonnen hebben, en daar heb ik het volste vertrouwen in. Anders leren ze die misplaatste arrogantie nooit af.

  2 likes
 • Arwijn schreef:

  Oprotten stelletje Nazis! Niks Superstaat, NOOIT MEER! Weet je nog, die eed? Nooit meer? Die staat. Nooit meer. Geen Superstaat! Soevereiniteit is wat wij nodig hebben!

  2 likes
 • Padja schreef:

  Hahaha, “een echte Europese overheid”
  Dat zegt ie.
  Maar hé, als je daar het woordje federaal aan vastplakt klinkt het opeens lekker negatief.

  En dat willen federaal VS, Rusland en China maar al te graag.
  Lekker EU ontmantelen.
  Misschien dat ze dan toch mind controle kunnen toepassen want het lijkt erop dat het Europese volk er nog aan meewerkt ook.

  2 likes
 • kael schreef:

  Hoe meer men dit door de mensen hun strot wil duwen hoe harder het verzet zal zijn

  2 likes
 • an argie schreef:

  Leest iemand wel wat deze man voorstelt?
  “dat het tijd is dat de Europese Commissie wordt vervangen door een ‘echte Europese overheid. Als burgers niet tevreden zijn, kunnen ze de centrale Europese overheid vervangen door middel van verkiezingen.”

  WIE heeft de feitelijke macht in Europa?
  WIE gaat over ALLE directoraten, wetten, etc.
  WIE wordt NIET gekozen, maar benoemt zichtzelf?
  WIE is nu daadwerkelijk decadent bezig?

  Inderdaad, de 27 leden van de Europese commissie. Het Europees parlement is niets anders dan een duurbetaalde wauwelvereniging zónder één enkele macht, die continu van Brussel naar Straatsburg verhuist en net zo goed kan worden opgedoekt.

  Wat moet worden toegevoegd is dat deze “parlementariërs” juridisch moeten kunnen worden vervolgd en dat de integriteit van degene die wil worden verkozen tot de Europese commissie door tenminste 50 man moet worden gestaafd. (Dit mag geen familie zijn.)

  De EU moet zijn EIGEN geld uitgeven en NIET via de private ECB, voor mijn part gedekt door de Europese arbeiders. Je zult zien dat Europa binnen 5 jaar het grootste economische centrum van de wereld wordt.
  (Wirtschaftswunder 2.0)

  Mijns inziens keert de democratie dan weer terug en kunnen we EINDELIJK laten zien hoe het wel kan.
  Zo lang de bankiers als Rothschild, etc. het voor het zeggen hebben zullen wij met zijn allen zijn gedoemd tot een eeuwige, steeds groter wordende schuldenberg waar we never ever nooit niet uit kunnen komen.

  2 likes
 • BerendW schreef:

  Eens een Duitser altijd een Duitser.

  1 likes
 • Jullie zijn fout en wij als rechte geaarde en eerlijke politici weten het beter dan jullie, jullie zijn dom. Dat had er net zo goed kunnen staan.

  1 likes
 • Elise49 schreef:

  We zitten al in een wereldstaat, mede door technologie/Wereldbank/centrale banken. Er zijn nog maar enkele landen, die zo’n centrale bank nog niet heeft. Lees wiki: Bank voor internationale betalingen. Leuk gebouw in Bazel. Zwitserland Weer een Toren van Babel. Meer wil ik er niet over zeggen, want dan wordt mijn verhaal te lang en/of word ik weer voor gek versleten.

  1 likes
 • Padja schreef:

  Die negatieve EU propaganda machine werkt in ieder geval erg goed.

  Er is genoeg kritiek op EU.
  Ook binnen eigen gelederen. Er worden problemen aangekaart. En er zijn zat dingen die veranderd en verbeterd moeten en kunnen worden.
  Dacht je dat je dat in Rusland of China ook zo vrijelijk mocht uiten?
  Dát is dus het grote verschil.

  Een ieder wil maar wat graag de genugten van de EU.
  De handelscontracten, voordeel door embargo’s
  Wel de lusten niet de lasten; dat is wat men wil.
  Maar zo werkt het niet in het leven.

  De lusten hoor je weinig over hier.
  De lasten worden je continu ingepeperd.
  Dat andere grootmachten Eu maar vervelend vinden snap ik, met die die handels dwingelandjes en embargo’s die ze afdwingen.
  Dus wie de boel opjut snap ik ook nog wel.

  Als soevereine landjes heb je helemaal niks te vertellen en ben je speelbal.
  Kijk eens op de landkaart en verbaas je erover hoe klein en onbeduidend we zijn tov de rest van de wereld.
  En besef je dat onze VOC plunderingen voor onze welvaart hadden gezorgd.. Wat kón omdat die geplunderde landen soeverein waren. En dus zwak genoeg om binnen te vallen.
  Waren zij verenigd geweest dan was het niet gelukt.

  0 likes
  • faith schreef:

   Je vergeet telkens weer dat we in een nieuwe space zitten, de space van Aquarius.
   Laat maar, je heb je er volledig voor afgesloten. Succes ermee.

   1 likes
 • Elise49 schreef:

  Een Europees land is een staat in de EU staat. De EU is een staat in de wereld staat. Bekijk You tube filmpjes van Karen Hudes.(ex medewerker Wereldbank) of bekijk filmpjes over de NWO.

  0 likes
 • x

  Check Also

  rutte

  Rutte geeft miljarden aan Zuid-Europa, terwijl onze huishoudens ‘onderaan bungelen qua vermogen’

  Vorige week werden de 27 EU-leiders het ...

  bill gates

  Het is begonnen: Honderden Belgen slepen Bill Gates voor de rechter

  Honderden boze Belgen slepen Bill Gates, België ...

  >